השחקנית ג'ניפר ג'ייסון לי תגיע לישראל ותשתתף בפסטיבל ירושלים, שמהדורתו ה-41 תתקיים בין התאריכים 27-18 ביולי. בטקס הפתיחה, שייערך בבריכת הסולטן, תקבל השחקנית אות הוקרה, ובמהלך הפסטיבל יוקרנו ארבעה מסרטיה הבולטים: "מרגו בחתונה" של נואה באומבך, "שמונת השנואים" של קוונטין טרנטינו (שעליו קיבלה מועמדת לאוסקר), "אקזיסטנז" של דיוויד קרוננברג, ו"ג'ורג'יה - אחותי" של אולו גרוסברד.
מאז תחילת המלחמה ג'ייסון לי לא מסתירה את תמיכתה בישראל. היא מעלה בדרך קבע ברשתות החברתיות פוסטים פרו-ישראליים, ואף חתמה על מכתב נגד הבמאי ג'ונתן גלייזר אחרי הנאום מעורר המחלוקת שלו בטקס האוסקר. בנוסף, חתמה על עצומה התומכת בהשתתפות ישראל באירוויזיון.
עוד נודע כי באירוע הפתיחה בבריכת הסולטן, שיתקיים מול אלפי צופים, יוקרן "תלמה", סרט הביכורים של ג'וש מרגולין, שזכה לביקורות נלהבות במיוחד ועומד על 99% ביקורות חיוביות ברוטן טומאטוז. הסרט, שנכתב בהשראת סיפור אמיתי שאירע לסבתו של מרגולין, עוקב אחרי תלמה פוסט (ג'וּן סקוויב) בת ה-93, שנופלת קורבן להונאה טלפונית מצד אדם שמשכנע אותה לשלוח לו בדואר סכום כסף נכבד תוך התחזות לנכד שלה, דני, שכביכול נמצא במצוקה. חרף גילה המתקדם, גיבורת הסרט לא תשקוט עד שתקבל בחזרה את מה שנלקח ממנה - והיא יוצאת למסע מסחרר ברחבי לוס אנג'לס.
ג'ייסון לי פרצה לתודעה בגיל 20, כשלוהקה לקומדיית הנעורים המצליחה "נעורים בקצב מהיר", ומאז הופיעה במאות סרטים וסדרות טלוויזיה. היא שיחקה, בין השאר, ב"תשוקה חותכת" של ג'יין קמפיון, "מרגו בחתונה" ו"גרינברג" של נואה באומבך, "אנומליסה" ו"סינקדוכה, ניו־יורק" של צא'רלי קאופמן, "תמונות קצרות" ו"קנזס־סיטי" של רוברט אלטמן וב"הדרך לפרדישן" של סם מנדס.
בעשור האחרון היא זוכה להערכה מחודשת. בשנת 2015 היא הייתה מועמדת לפרס האוסקר לשחקנית המשנה הטובה ביותר על תפקידה ב"שמונת השנואים" של קוונטין טרנטינו, ומאז שיתפה פעולה עם כמה מיוצרי הקולנוע מובילים, ביניהם האחים ספדי, ברנדון קרוננברג ואלכס גרלנד. השנה גם זכתה לתשבוחות על הופעתה בעונה החדשה של הסדרה המצליחה "פארגו" ורבים מאמינים כי על עבודת בסדרה תקבל מועמדות לפרס האמי.
פסטיבל הקולנוע ירושלים יתקיים השנה ברקע מלחמת "חרבות ברזל". "זו אינה הפעם הראשונה לצערנו בה הפסטיבל מתקיים בצל מלחמה", הסבירו רוני מהדב-לוין, מנכ"ל סינמטק ירושלים ומנהל הפסטיבל. "בזמנים טובים ובזמנים קשים, אנו מאמינים כי יש ליצור ולצרוך קולנוע, מתוך אמונה בכוחה של אומנות הקולנוע לחזק, לרפא וגם לספק תקווה למציאות אחרת באמצעות מאות הסיפורים השונים שיוצגו על מסכי האולמות", המשיך מהדב-לוין. "פסטיבל הקולנוע ירושלים מכיר בתפקידו של סינמטק ירושלים לתת נחמה, השראה וחיבור לקהילה המקומית והבינלאומית, גם בעיצומו של עימות. אנו מייחלים לשחרור כל החטופים ולסיומה של המלחמה והאלימות באזורנו".
בחודש שעבר נחשפה התוכנית הישראלית, שכוללת יותר מ-40 סרטים - 16 מתוכם בתחרויות המרכזיות. תחרויות נוספות הן תחרות דיאמונד לקולנוע ישראלי קצר, התחרות לאמנות וידאו וקולנוע ניסיוני ותחרות היצירה הצעירה ע"ש וים ון-ליר לתלמידי תיכון. כמו כן, לצד סרטי התחרויות תתקיים גם הקרנת עותק משוחזר של הסרט "חיוך הגדי" של שמעון דותן משנת 1986.