תחקיר של הכתבת תמר קפלנסקי מעיתון "הארץ" חושף דפוסים של התעמרות, השפלות והטרדות מיניות בתאגיד השידור הציבורי. עשרות עדויות של עובדים שמוצגות במסגרת התחקיר משרטטות תדמית מאיימת של "כאן", כאשר על פי העדויות סביבת העבודה בתאגיד מאיימת ומקטינה עבור "הברגים הקטנים" במערכת. בין השאר, נחשף בתחקיר כי ההתנהגויות הפסולות נעו בין צעקות עד כדי איום פיזי והטרדות שלא זכו לטיפול ראוי. "כשמישהו מתלונן, הוא זה שנפגע והעניין מטויח", אמר עובד בתאגיד. עובדת אחרת דיברה על "תרבות ארגונית של השתקה", ועובדים ש"מפנטזים על היום שבו ישימו על השולחן את מכתב ההתפטרות".
ההאשמות מופנות כלפי מספר בכירים בתאגיד, בינים ראש מחלקת הדיגיטל מתן דרורי, סגניתו מיה זיו סילבר, השדרן אבנר נעים ולימור גריזים-מגן שממונה על ההטרדות המיניות בתאגיד. חלק מהעדויות מפנות אצבע מאשימה למנכ"ל התאגיד אלדד קובלנץ שלדברי הנפגעים מתעלם בשיטתיות מהנעשה ב"כאן". לדברי אחת העובדות "אם המנכ"ל לא היה בראש של יחס מסוים לעובדים - הדברים שקורים כאן לא היו מתאפשרים. אלדד מבריק וכריזמטי, אבל הוא לא רואה את העובדים ממטר".
אחד המקרים המתוארים התרחש במהלך ישיבה של מחלקת התוכן בזום, אז קיבלה אחת העובדות, ד', צילום מסך שלה עם ציור של איבר מין ליד פיה. היא התעמתה עם אותו עובד ושלחה את הצילום לנוכחים בישיבה, כולל לראש מחלקת התוכן בחטיבת הדיגיטל, מתן דרורי. "נהיה בלגן והיא יצאה מהזום", מספר אדם שנכח בישיבה. על פי מסמך שהגיע לידי "הארץ", דרורי כתב לעובדת שמה שקרה "לא היה קול". לפי אחת העדויות, "מתן דרורי אומר לעובדת שמעניין אם הגינקולוג שלה מרכל עליה עם אשתו שאיבר המין שלה מסריח. הוא תהה באוזניי אם לעובד מסוים יש זין גדול או קטן וכמה הוא מאונן, אמר שאפשר להסיק על גודל הזין מההתנהגות שלי. אדם שאומר בלי בושה שאין אישה במחלקה שהוא לא גרם לה לבכות". לפי העדויות, אמירות רבות של דרורי נאמרות בנוכחות רבים.
מיה זיו סילבר, כאמור סגניתו של דרורי, גם היא מתוארת בתחקיר כדמות בעייתית כאשר באחת העדויות נטען לגביה כי היא משלבת דיונים על סקס בישיבות קריאייטיב. "מיה דיברה עם ד' וניסתה לתווך בינה לבין מתן, להסביר לה שהוא מסכן", מספרת מקורבת. "היא כאילו התפלאה לשמוע את הדברים שד' מנתה בפניה, למרות שכולם יודעים. ד' היתה בשוק מהתגובה שלה". בשלב מסוים החליטה ד' להגיש את התפטרותה. היא סירבה להתראיין לכתבה אך אישרה את פרסום הסיפור.
תלונה חמורה הוגשה גם נגד השדרן אבנר נעים. לפי התלונה, הוא הצמיד את מפשעתו ללחיה של עובדת בנוכחות עדים ובמקום שמצולם במצלמת אבטחה. העובדת הייתה מזועזעת והלומה, קמה ממקומה ובכתה. כשפנתה למחלקת האבטחה, לא אפשרו לה לצפות בהקלטת האירוע. עובדות אחרות גם הן חוו הטרדה מינית מצידו, לכאורה: באחת העדויות נאמר כי "הבנאדם היה משתין בשירותי הנשים בדלת פתוחה, תמיד... זה בנאדם שקורא לנשים בעבודה 'כוסית', מעיר הערות על הבגדים, על המראה. זה דבר ידוע". גם הזמרת דניאל סאן קריאף שהתארחה בתוכניתו של השדרן התלוננה על התנהגות לא הולמת מצידו בעבר. "הרגשתי נורא", כתבה בזמנו.
בשיחה עם עובדים עלה כי הממונה על ההטרדות המיניות, לימור גריזים מגן, נוהגת בקלות דעת ובחוסר דיסקרטיות בתחום הרגיש שהופקד בידיה. "היא מזכירה את זה כאילו בקטע מגניב, בחיוך גדול: וואיי, כמה רכילויות אני יודעת, על כל התאגיד, אבל אני לא יכולה לספר", זאת על פי אחת העדויות. "כולם יודעים שאין טעם לדבר עם לימור (גריזים־מגן, ת"ק)", אומרת עובדת בתאגיד. "היא כמו מחסום ששמו כדי לא לטפל בדברים. היא זו שחיזלשה את התלונות על ההטרדות".
תאגיד השידור "כאן" מסר בתגובה: "שמירה על סביבת עבודה בטוחה לעובדות ולעובדי התאגיד היא כלל ברזל ומבוצעת כאן ללא פשרות. התאגיד לא היסס לפטר עובדים ועובדות שהטרידו ופגעו באחרים ולא יהסס גם בעתיד. התאגיד כפוף ,על פי חוק, להנחיות נציבות שירות המדינה בעניינים אלה ופועל בהתאם.תאגיד השידור הישראלי קם במרץ 2015. במהלך שש השנים הללו עבדו בתאגיד קרוב ל 2000 עובדים. בשש שנות קיומו הגיעו ליד הממונה על שיווין מגדרי 12 תלונות שונות מחטיבות ומחלקות בתאגיד. כל המקרים נבדקו לעומק וטופלו בליווי כל הגורמים הרלוונטיים, בהם הנהלת התאגיד ואגף המשמעת בנציבות שירות המדינה.
"מתוך 12 התלונות, 3 הסתיימו בפיטורי העובד/ת המטריד/ה, 3 הסתיימו בהשעיית העובד/ת ו-3 בנזיפה. במקרים בהם נקבע, גם על ידי נציבות שירות המדינה, כי לא מדובר בהטרדה מינית אך התקיים שיח לא ראוי, העובד/ת ננזפו ועברו הדרכה על גבולות השיח ויחסי עבודה, הדרכות אותן מקיים התאגיד גם באופן שוטף, כפעילות מונעת, וגם באופן נקודתי כאשר קיימות תלונות על שיח לא הולם. 3 תלונות נוספות של עובדים/דות עדיין נמצאות בשלבי בדיקה, בימים אלה.
"כל מקרה שהגיע לממונה או להנהלת התאגיד מדווח לנציבות, נבדק ומטופל ביסודיות, זאת בניגוד להאשמות והטענות שעולות בכתבה, והסמנכ"לים שאליהם הגיעו התלונות פעלו ע"פ הנהלים והעבירו אותן לממונה על המגדר. במקרים בהם מוגשות תלונות אנונימיות, בשם עובדים אחרים, התאגיד פועל כמיטב יכולתו לבררן. עם זאת, מטבע הדברים במקרים בהם עובדות ועובדים מסרבים לשתף פעולה, הדבר מקשה על יכולת הבירור. במהלך כל תהליך בדיקת התלונות מתקיים ליווי וקשר רציף עם המתלונן/ת ודבר לא נעשה בניגוד לרצונם/ן או ידיעתם/ן .התאגיד החל בהליך בדיקה של פרטים שעלו משאלת הכתבת, ולא הובאו עד כה לידיעת ההנהלה או הממונה".