אין הרבה סרטים שמעוררים כל כך הרבה עניין עוד לפני שבכלל עלו למסכי הקולנוע כמו "ג'וקר", הסרט החדש בכיכובו של חואקין פיניקס, שמגולל את ההיסטוריה והמקור של אחד הנבלים הכי מרתקים ביקום הקומיקס (ויקום הקולנוע) של די. סי. אחרי שהית' לדג'ר זכה באוסקר (לאחר מותו) על תפקיד הג'וקר ב"האביר האפל" ולאור הופעתו המטורללת של ג'ארד לטו באותו התפקיד ב"יחידת המתאבדים", כל העיניים נשואות לפיניקס - ליהוק מרגש לא פחות לתפקיד, ועד כה הסרט, שצפוי לצאת באוקטובר, צבר רעש די חיובי, ואף זכה בפרס אריה הזהב בפסטיבל ונציה.

יחד עם זאת, יש גם לא מעט ביקורות שמגנות את הסרט, אבל לאו דווקא בגלל האיכות שלו, אלא בגלל המסר. מה שהטריד חלק ניכר מהמבקרים הוא היחס לאלימות ההולכת וגוברת של הדמות הראשית - גבר שיוצא למסע נקמה נגד עולם שאיכזב אותו. גם אם מדובר בסיפור מרתק, יש מי שטוענים שהסרט מאדיר את ההתנהגות שלו ולא מעודד שיח ביקורתי שרלוונטי לתקופה האלימה שאנחנו חיים בה.

באתר Indiwire עלתה ביקורת לא מאוד מחמיאה ל"ג'וקר", ודווקא אותה בחרו באולפני האחים וורנר לצטט כחלק מקידום הסרט, בהחלטה שהיא ספק הטרלה יסודית, ספק טעות אנוש. הביקורת אמנם מחמיאה להופעה של פיניקס, אבל מגדירה את המסר של הסרט כמסוכן, מבולבל ורעיל. ולמרות ששורת הסיום של הביקורת הנ"ל גורסת ש"ג'וקר" הוא סרט "טוב מספיק בשביל להיות מסוכן" אבל גם "רע מספיק כדי שנדרוש ממנו יותר", באולפנים בחרו לקחת מתוך הביקורת דווקא את הציטוט הזה: "פיסת בידור להמונים שעשויה ללא רבב". וול, כשהחיים נותנים לך לימונים.

הבחירה המשונה הזאת הציתה דיון בטוויטר - האם מדובר בהפוך על הפוך? זה בהחלט מתאים לטון של הסרט ולדמות של הג'וקר עצמו, אבל יכול להיות שמדובר בהחלטת שיווק משונה - לקחת את הציטוט החיובי ביותר מביקורת שאינה חיובית, למרות שישנן מספיק ביקורות על הסרט שמחמיאות לו יותר. התיאוריה השנייה נשמעת יותר סבירה, פשוט כי סביר שרוב הצופים הפוטנציאליים לא באמת קוראים את כל הביקורות לעומק, וייתקלו בציטוט הזה ללא שום הקשר. אם מדובר בהחלטה מודעת, נראה שהיא מעט מתוחכמת מדי בשביל הצופה הממוצע ומכוונת למביני עניין בלבד.