סשה ברון כהן מבסס את מעמדו כאחד הטרולים המוצלחים של התרבות הפופולרית כבר כמה עשורים - וגם היום הוא ממשיך להתמודד בגאון עם ההשלכות המשפטיות המחייבות של התואר הזה. בשנה שעברה, כהן הזכיר לנו שהוא מצטיין בהטרלות בסרטו "בוראט 2", עליו הוא אף היה מועמד לאוסקר. אבל ההייפ שייצר אותו סרט הצליח להסיח את דעת הציבור מאחת ההטרלות המוצלחות של ברון כהן, שהתרחשה כבר לפני 3 שנים עם שידור המיני סדרה של רשת שואוטיים, "מי זו אמריקה?".

בתכנית, כמו רוב התכנים שכהן כותב ומפיק, הוא נכנס לנעליהן של דמויות בדיוניות שונות, ותחת תחפושות אלו ריאיין אושיות שונות ברחבי אמריקה. בפרק השלישי לסדרה, אחת מדמויותיו - סוכן המוסד לשעבר ורס"ן במיל' ערן מורד - ריאיין את השופט רוי מור, שניסה בזמנו להתמודד לסנאט האמריקאי. באותה התקופה, עלו האשמות חמורות נגד מור בדבר תקיפה מינית של קטינות. שלוש נשים טענו כי תקף אותן מינית: שתיים היו קטינות בזמנו, ומור עצמו היה בשנות ה-30 לחייו. "הוא הוריד לי את החולצה והמכנסיים והתפשט. הוא נגע בי שוב ושוב מעבר לחזיה ולתחתונים והניח את ידי על התחתונים שלו", סיפרה לי קורפמן למגזין האפינגטון פוסט. שש נשים אחרות סיפרו כי מור דחק בהן לנהל עמו קשר והתנהג בצורה בלתי הולמת, זאת כשהיו בגילי 16-22. מור דחה את הטענות ואמר כי אינו מכיר את המתלוננות. 

Getty Images (צילום: Vera Anderson; GettyImages IL)
סשה ברון כהן|צילום: Vera Anderson; GettyImages IL

כמובן שכהן לא פספס את ההזדמנות, ובעודו מחופש לאותו סוכן מוסד ישראלי וקשוח הציג בפני רוי מור את המכשיר החדש שפיתח צה"ל: "גלאי הפדופילים". "מתברר שעברייני מין, ובמיוחד פדופילים, מפרישים אנזימים שניתן לזהות", אמר כהן לרוי מור. "בישראל פיתחנו מכשיר בו נעשה שימוש בבתי ספר וגינות משחקים כדי לבחון כל מי שנכנס, ובכך לזהות פדופילים". כהן הציג בפני מור את המכשיר הבדיוני, הלוא הוא "גלאי הפדופילים" - וכמובן, המכשיר צפצף ברגע שהתקרב למור עצמו. 

מור לא חשב שהרמיזה לפיה הוא פדופיל מצחיקה במיוחד, ונטש במהרה את הריאיון. ולא רק זה: הוא הגיב בתביעה על סך 95 מיליון דולרים נגד סשה ברון כהן. אתמול, אחרי סחבת של שלוש שנים בתיק, תביעתו של מור נדחתה. מור תבע את כהן על הוצאת דיבה, ובמהלך השנים טען שחתימתו על טופס ההשתתפות בסדרה הושגה באמצעות "מרמה", ולכן היא "חלולה ולא ישימה". עם זאת, השופט חלק על מור וטען שהסכם ההשתתפות עליו חתם הושג בצורה חוקית לחלוטין, והוסיף ש"בגלל טבעו הסאטירי של הקטע, וההקשר בו הוצג, אף צופה סביר לא היה מפרש את אמירותיו של כהן במהלך הריאיון כטענות עובדתיות לגבי השופט מור". 

רוי מור (צילום: Jessica McGowan, Getty Images)
רוי מור|צילום: Jessica McGowan, Getty Images

השופט אף הזכיר שבית המשפט האמריקאי הגיע למסקנה דומה כשאדם שהופיע לקצרה ב"בוראט" הראשון, ב-2006, תבע את כהן. כלומר, "בוראט" היה תקדים משפטי שהגן על כהן כשנתבע על סדרה שיצאה לאקרנים 11 שנים אחרי הסרט ההוא. גם סרטו האחרון של כהן, "בוראט 2", היה מוקד למחלוקות משפטיות רבות, ביניהן תביעה שנעשתה ע"י משפחתה של ג'ודית אוונס, ניצולת שואה מנוחה שהופיעה בסרט (ולזכרה הוקדש "בוראט סרט המשך"). משפחתה של אוונס טענה כי היא התראיינה לסרט מבלי לדעת שמדובר בקומדיה. כמו תביעתו של מור, גם תביעתה של משפחתה של אוונס נדחתה.