ג'ו רוגן שוב הפיץ מידע כוזב, והפעם הוא גילה על כך בזמן אמת: רוגן, אחד ממגישי הפודקאסטים הפופולריים ביותר בעולם, אירח בתוכניתו "The Joe Rogan Experience" את איש התקשורת ומפיץ תיאוריות הקונספירציה הוטפ ג'יזס, ושוחח איתו על כמה מענייני השעה. במהלך הפרק, רוגן טען כי פוליטיקאים אוסטרלים יוזמים חוק שיאסור על תושבי המדינה לגדל אוכל משלהם - אך תוך זמן קצר הוא נאלץ לגלות כי הדבר לא היה ולא נברא.

"אני חושב שזה היה בניו סאות' וויילס. מישהו ניסה להעביר חוק שלא ייתן לך לגדל את האוכל של עצמך", רוגן הסביר ל-11 מיליון המאזינים שלו, והבהיר ש"קראתי את זה בקצרה, לא ממש צללתי לתוך הכתבה". בשלב הזה רוגן החל לשנות את קולו כדי לחקות את אותם גורמים אוסטרלים, ואמר בשמם ש"אתה יכול לגדל את האוכל שלך, אבל אז מה? תהיה מחלה שתתפשט מהאוכל שלך. היא תדביק את האוכלוסייה, תהרוג את כולנו. אסור לנו לתת לזה לקרות". רוגן אף קשר בין ה"יוזמה" האוסטרלית לבין מדיניות הקורונה במדינה, וטען ש"אתה יכול להצדיק דבר כזה רק אם אתה חרא של בן אדם".

בעיצומו של הנאום, ג'יימי ורנון - אחד ממפיקי התוכנית של רוגן - קטע את דברי המגיש ועדכן אותו שהוא "לא מצליח למצוא" עדות כלשהי ברשת לטענות שלו. "זה חייב להיות אמיתי", רוגן הבהיר ופתח את מכשיר הטלפון שלו כדי לבדוק את הנושא בעצמו, "זה טוב מכדי להיות לא נכון". המפיק בישר לרוגן שהתוצאות היחידות שהוא מוצא מגיעות מאתרי בדיקת עובדות לפיהם מדובר בפייק ניוז מוחלט, ורוגן נאלץ להסכים: "כן, גם אני לא מוצא את זה. לעזאזל. אני מקווה שזה לא פייק! זה כנראה פייק". הוטפ ג'יזס, אורחו של רוגן, סיכם את הדיון בכך ש"גם אם זה פייק, לפעמים הפייק הוא תמרור אזהרה". 

לא מדובר בפעם הראשונה שבה רוגן מפיץ בפלטפורמות השונות שלו מידע מוטעה, ורק לפני חודשיים הוא הפיץ ידיעה מזויפת לפיה השחקן האמריקאי סטיבן סיגל הצטרף לכוחות הרוסים במלחמה באירופה. עוד קודם לכן, בשיאה של התפרצות הקורונה העולמית, המגיש אירח בתוכניתו אורחים שהביעו דעות שנויות במחלוקת, חלקן לא נכונות בכלל, על חיסוני הקורונה וההתמודדות של ממשלות עם המגפה. רוגן הואשם על ידי הקהילה המדעית והרפואית בהפצת פייק ניוז ובסיכון הציבור, והמאבק הסלים כשהמוזיקאי ניל יאנג הודיע שיוריד את שיריו משירות הסטרימינג ספוטיפיי אם זו לא תפסיק לשדר את התוכנית של רוגן. ספוטיפיי בחרה ברוגן, וטענה כי עשתה זאת מתוך נאמנות לחופש הביטוי, וליאנג הצטרפו בהמשך מוזיקאים אחרים.