אופל קסקדה (צילום: נעם וינד)
צילום: נעם וינד
מזג האוויר שפוקד אותנו בחודשים האחרונים מדאיג מאוד את קברניטי משק המים, את החקלאים וגם לא מעט אנשים הסבורים כי כדור הארץ מתחיל לנקום בנו על כל השנים בהן לא כיבדנו ושמרנו עליו מספיק, אולם מן העבר השני בראיה לטווח הקצר הוא מאפשר לתושבי הארץ המובטחת ליהנות מהרבה ימים של שמש לא יותר מדי אכזרית בשמיים וטמפרטורות נעימות לשהות ולטיולים בחוץ, ממש כמו בימי הקיץ בלא מעט מדינות אירופאיות.

בתנאים הללו שלא מחייבים להסתתר כל העת מתחת לאיזה מגן מהשמש הקופחת ושהטמפרטורות לא מחייבות מרוץ מתמיד בין חלל ממוזג זה לאחר לקחנו את הקסקדה, העולה החדשה ממשפחת אופל, לדייט עם הבטחה לשלב בין סגנון אירופאי מאופק למחלצות טופלס חושפניות.

מבחן דרכים: אסטרה סטיישן וברלינה 1.6 טורבו 
אופל מציגה קונספט יפהפה שלעולם לא יממוש
מבחן דרכים: אופל אינסיגניה 1.6 טורבו

אופל קסקדה (צילום: נעם וינד)
יותר מסתם אסטרה נטולת גג|צילום: נעם וינד

מתרשמים

בניגוד למה שניתן לחשוב, הקסקדה היא הרבה יותר מסתם גרסה נטולת גג לאסטרה ובתכנון המכונית נראה שבאופל כיוונו קצת מעל לסגמנט הפתוחות הקומפקטיות והחליטו למצב את הטופלס שלהם בין רכבי הקבריו העממיים לבין נטולות חלק עליון יוקרתיות יותר של מותגי פרימיום.

התוצאה בשטח בהחלט מרשימה ולמרות פרונט שדומה מאוד לזה של האסטרה המוכרת, יחידות תאורה שונות המשלבות פנסי קסנון ולד, נגיעות ניקל, אורך של לא פחות מ-4.7 מטרים, צללית מרשימה, יציבה אלגנטית, גלגלים גדולי מימדים, תפיחות במקומות הנכונים ואחוריים חושניים מתקבלת מכונית בהחלט מושכת מאוד שגורמת ללא מעט אנשים לסובב אחריה את הראש ואף לשתף אותנו בקריאות ההתפעלות שלהם בזמן שהם מצטלמים בסלפי עם נטולת החלק העליון ורצים לספר לחבר'ה באינסטוש.

אופל קסקדה (צילום: נעם וינד)
נוכחות מאופקת אך מרשימה |צילום: נעם וינד

תא הנוסעים מותיר אולי רושם גדול יותר ובניגוד לחזות הליסינג של מרבית רכבי אופל, לפחות במפרט הישראלי, הוא משדר ניחוחות איכותיים ומסוגננים בהרבה ולבד מהדשבורד שכמעט זהה לזה של האסטרה, בהחלט יש תחושה של קבינה במחוזות הפרימיום ואף מעבר לכך עם מושבי עור נאים מאוד בגוון קאמל, דיפוני דלתות תואמים, תאורת אווירה נאה ועוד.

אופל קסקדה (צילום: נעם וינד)
תא נוסעים מאוד איכותי|צילום: נעם וינד

אופל קסקדה (צילום: נעם וינד)
מרווח מצוין ל-4 נוסעים|צילום: נעם וינד
גם מפרט האבזור בהחלט מרשים וכולל, מעבר לעור האיכותי, גם מושבים קדמיים עם כיוון חשמלי, מסעד מתארך ואוורור וחימום. כמו כן יש גם בקרת אקלים מפוצלת, חיישני אורות וגשם, גג חשמלי מתוחכם, מחשב דרך, בלם יד חשמלי, בקרת שיוט, חישוקי 18' וצמיגי ספורט איכותיים, גימורים בשחור פיאנו, דוושות אלומיניום, ציפוי עור עם תיפורים בולטים לדשבורד ולהגה ועוד.

במקור הקסקדה מגיעה עם מערכת שמע מקורית עם כניסה לנגנים ודיבורית בלוטות' – איכותית אך עמוסת כפתורים ומיושנת בתצורתה.

אופל קסקדה (צילום: נעם וינד)
הדשבורד קצר מזכיר יותר מדי את האסטרה|צילום: נעם וינד

עם זאת, במידה והרוכשים יהיו מעוניינים בכך, באופל ישראל מוכנים להתקין על חשבונם את מערכת המולטימדיה המרשימה בהתקנה מקומית הכוללת ניווט, קישוריות מלאה לסלולרי כולל תמיכה בעברית ומצלמת רוורס המגיעה כעת בדגמי האסטרה השונים.

מפרט הבטיחות כולל, מעבר למתבקש, גם מוטות הגנה פירוטכניים שמתרוממים אוטומטית מאחורי ראשי הנוסעים במקרה של התהפכות או תאונה קשה.
המרווח בשורת המושבים הקדמית מצוין וההפתעה האמיתית היא בשורת המושבים השניה הכוללת שני מושבים נפרדים נאים למראה המציעים מרווח טוב לכל הכיוונים גם כשהגג סגור.

בדרך כלל במכוניות עם גג נפתח (קשיח או מבד) מתקן הקיפול תופס את רוב נפחו של תא המטען, אך למרות שגג הבד של הקסקדה בהחלט גדול עדיין יש מספיק נפח בתא לקניות או לציוד לטיול סופ"ש - 280 ליטרים עם גג במצב מקופל ו-350 במצב בו הגג מורם.

אופל קסקדה (צילום: נעם וינד)
מנוע ה-1.6 טורבו עם 170 כ"ס מעניק קצב תנועה סביר אך לא הרבה מעבר לכך|צילום: נעם וינד

בחזית של הקסקדה במפרט הישראלי שוכן לו מנוע בנפח 1.6 ליטרים שבעזרת מגדש טורבו מפיק 170 כ"ס ומומנט של 26.5 קג"מ המועברים לגלגלים הקדמיים דרך תיבת הילוכים אוטומטית עם 6 יחסי העברה.

נוהגים   
לחיצה ארוכה על הכפתור הגדול שבין המושבים הקדמיים פותחת את גג הבד מעל במופע רובוטריקי מרשים ביותר בפעולה שניתן גם לבצע תוך כדי נסיעה במהירות של עד 50 קמ"ש.

במזג האוויר הנכון ביותר לטופלס, כמו בחורף הישראלי הנוכחי, כיף מאוד לשייט עם הקסקדה ללא חלק עליון וליהנות מתחושה משוחררת מבלי להצלות.

במחלצות חושפניות הרושם על הסובבים ברחובות הכרך בהחלט גדול אך הקסקדה מרגישה כאן כמו תיירת מהריביירה הצרפתית או לפחות חוף ברייטון ולא באמת שייכת להוויה המקומית עם עננת הערפיח של טנדרי האלטע זאכן ועדרי הליסינג מסביב.

אופל קסקדה (צילום: נעם וינד)
הבחירה בגג בד מרהיבה אבל פחות עמידה לאורך זמן|צילום: נעם וינד

אופל קסקדה (צילום: נעם וינד)
אפשר לפתוח את הגג מרחוק במופע רובוטרקי מרשים|צילום: נעם וינד
יציאה אל המרחבים הפתוחים מגלה שמהנדסי אופל הצליחו (כשהחלונות סגורים) ליצור מכונית פתוחה שאפשר לשייט בה בנינוחות ללא חלק עליון גם במהירות תלת ספרתית ולפחות בחלק הקדמי הנוסעים יכולים להמשיך בשיחה נינוחה וכמעט לא לסבול ממערבולות אוויר טורדניות. מאחור המצב קצת פחות מושלם ובמהירות בין-עירונית הרוח בהחלט מורגשת בפנים ובמיוחד באזור הצוואר מאחור.

מגן רוח מאחור בהחלט היה יכול לשפר את המצב ואכן כזה מתקפל מגיע כסטנדרט עם הרכב אך התקנתו במיקום שהוכן לכך מאחורי המושבים הקדמיים רלוונטית רק כאשר ברכב יש לא יותר משני אנשים וללא נוסעים מאחור והפתרון הוא להאט את הקצב או לסגור את הגג.

נסיעה בגג סגור אמנם פחות כיפית אבל ללא ספק נוחה בהרבה לאורך זמן ומציגה, למרות הבחירה הקלאסית בגג בד ולא בגג קשיח מפרקי האופנתי בימים אלה, בידוד רעשים מצוין וכאמור מרווח ראש טוב גם ליושבים במושב האחורי.

אופל קסקדה (צילום: נעם וינד)
או תוך כדי נסיעה במהירות של עד 50 קמ"ש|צילום: נעם וינד
הפנית ההגה לכבישים הררים וצדדיים יותר מגלה מכונית עם רמת אחיזה מאוד גבוהה, שלדה מדויקת כמעט ללא תת היגוי ואפילו הגה מדויק ותקשורתי יותר מהנהוג בעידן הנוכחי, אך יש להבהיר שזו ממש לא מכונית ספורט והיא מרגישה מעט מסורבלת ובמיוחד לא מספיק חזקה בנתיב המאתגר.

אמנם 170 כ"ס נשמעים כמו מנה מכובדת של סוסים לרכב שכזה, אבל עם משקל עצמי של 1730 קילוגרמים ותיבת הילוכים אוטומטית לא זריזה במיוחד מתקבלת מכונית שאולי לא תרגום לכם להרגיש איטיים אבל גם תבהיר לכם שהיא לא מצוידת במאגרי כוח שרק מחכים לאיתות של רגל ימין שלכם.

אופל קסקדה (צילום: נעם וינד)
הכי יפה בטופלס|צילום: נעם וינד

לנוכח היכולת הדינמית הטובה וזוויות הגלגול המתונות, בהחלט מפתיע לגלות שהקסקדה מציעה נוחות נסיעה טובה מאוד ברוב תנאי הדרך ובמהירויות עירוניות ובין עירוניות. עם זאת, בנסיעות ארוכות ממש הנוסעים מאחור התלוננו כי זווית המושבים האחוריים מעייפת.

צריכת הדלק לא הייתה מרשימה במיוחד למרות הנפח הצנוע ועל אף שרוב מאות הקילומטרים שנצברו נעשו בתנאי נהיגה מתונים למדי, הקסקדה דרשה וקיבלה ליטר של אוקטן 95 על כל 8 קילומטרים של נסיעה.

אופל קסקדה (צילום: נעם וינד)
אחיזת הכביש גבוהה מאוד אבל האופי לא ממש ספורטיבי |צילום: נעם וינד

מסכמים

אופל קסקדה (צילום: נעם וינד)
צילום: נעם וינד
הקסקדה נוצרה בעבור מדינות אירופאיות בהן טופלס זו לא מילה גסה, מקומות בהם בקיץ אפשר להסתובב ללא שכבה עבה של מקדם הגנה ועדיין לא לחטוף מלנומה. כאן, בלבנט המזרח תיכוני הבוהק, עם הרבה שיק איכותי מאופק ולא צעקני (המודגש במיוחד במכונית המבחן בצבע חום מהגוני מטאלי) היא מרגישה קצת לא שייכת.

אבל למי שבכל זאת רוצה לנסוע בשדרות רוטשילד ולדמיין שהוא בפריז או בברלין ואוהב לעשות את זה בלי חלק עליון, הקסקדה היא כמעט הבחירה היחידה המשווקת היום בארץ המציעה מקום אמיתי תחת השמש ל-4 נוסעים בגודל מלא.

אופל קסקדה (צילום: נעם וינד)
נוצרה בעבור מדינות אירופאיות בהן טופלס זו לא מילה גסה|צילום: נעם וינד

יחד עם נוחות נסיעה טובה וקבינה שעושה חשק היא בהחלט הייתה יכולה לגרום לאנשים לרצות לאבד את הראש. אבל אז מגיעים לשורת המחיר ומתקשים להמשיך כי איך שלא מסובבים את זה 300 אלף שקלים (ועוד אלפיים על כל צבע שאינו לבן) הם המון למכונית פתוחה ממותג עממי, מסוגננת ומרווחת ככל שתהיה.

אמנם גם במחיר נמוך משמעותית קשה לנו לראות מצב בו עדרי קסקדות עולות על כבישי מע"צ, אבל אין ספק שתג מחיר באזור ה-200-210 אלף שקלים היה מביא יותר לקוחות לסוכנויות ובסופו של דבר גם מכוניות לכבישים ואלו בהחלט היו מעניקות תרומה חשובה לשיפור התדמית המקומית האפרורית מדי של אופל.

אופל קסקדה (צילום: נעם וינד)
המחיר הגבוה יקשה מאוד על הקליטה שלה בארץ |צילום: נעם וינד

>> כל היצע המכוניות נטולות הגג בישראל

אופל קסקדה (צילום: נעם וינד)
צילום: נעם וינד

_OBJ

_OBJ