mako
פרסומת

ממלכת ישראל השלישית? מאזדה 3 החדשה במבחן

אחרי שנתיים קשות למאזדה בישראל, בהן איבדה את מעמדה כמותג הנמכר ביותר, ה-3 בדורה השלישי נוחתת בארץ מתוך שאיפה לחזור להיות המכונית הלאומית של עם ישראל. עם עיצוב מרהיב, תא נוסעים איכותי ומאובזר ומנוע חדש, היא מבטיחה ליישר קו עם התחרות העזה ולחזור להיות שחקנית מובילה בסגמנט. יצאנו לבחון האם יש לה את הכלים לעשות זאת

ניר בן זקן
mako
פורסם:
מאזדה 3 דור שלישי
נוחות הנסיעה סבירה למדי ונתוני צריכת הדלק טובים | צילום: ניר בן זקן
הקישור הועתק

מאזדה 3 דור שלישי
האם תכבוש שוב את צמרת השוק? | צילום: ניר בן זקן

מאזדה 3 החדשה
גיל אגמון ושחר שמש משיקים את ה-3 החדשה | צילום: נעם וינד

מאזדה 3 דור שלישי
נראית מצוין | צילום: ניר בן זקן


בחניה


מאזדה 3 החדשה 2014
גם גרסת הסדאן נראית הרמונית למדי



מאזדה 3 החדשה
אבזור מעל לסטנדרט המשפחתי | צילום: נעם וינד






מאזדה 3 החדשה
מנוע ה-1.5 מאכזב | צילום: נעם וינד
פרסומת


בנסיעה


יחידת הכוח משודכת לתיבת הילוכים עם 6 יחסים (4 הילוכים ב-3 הקודמת), אך למרות תוספת יחסי ההעברה ה-3 החדשה מרגישה עצלה למדי בזינוק (בעיקר בהשוואה לדור הקודם שהרגיש היפר-אקטיבי למרות מספר הסוסים המוגבל), וכמו ב-CX5 נראה כי ניהול המנוע ותיבת הילוכים המכוילים לחיסכון בדלק מחייבים לחיצה בריאה על הדוושה בכדי להאיץ וחסרונו של מצב S בתיבת ההילוכים בהחלט מורגש.

מאזדה 3 דור שלישי
חומרים איכותיים בתא הנוסעים ותחושה עשירה | צילום: ניר בן זקן

למרות הבטחה למשקל נמוך הודות לשימוש בחומרים קלים בהתאם לפילוסופית "סקיי אקטיב" של מאזדה, ה-3 החדשה במפרט הישראלי שוקלת 40 ק"ג יותר מזו היוצאת ובמבחני תאוצה שערכנו בין שתיהן הייתה ידו של הדגם הקודם על העליונה בזינוק מהמקום (למרות שדף הנתונים מספר על קיצוץ של שניה וחצי במיאוץ ל-100 קמ"ש) וגם ברוב תאוצות ביניים המדמות עקיפה.
עם זאת, ראוי לציין כי עם 600 ק"מ על השעון המנוע של ה-3 החדשה עדיין "בתול" ויתכן כי הביצועים ישתפרו עם התווספות קילומטרים על השעון.

מאזדה 3 דור שלישי
החל מ-128 אלף שקלים | צילום: ניר בן זקן
פרסומת

בכתבות שהתפרסמו מעבר לים זכתה ה-3 לביקורת חיובית ביותר בכל הקשור לנוחות הנסיעה, אבל על האספלט הישראלי ובמיוחד עם צמיגים בחתך סופר נמוך (215/45R18) יש לציין שהנוחות הייתה טובה, אך לא הרבה מעבר לכך ובעוד שיבושים גדולים נספגו ביעילות יחסית, שיבושים קטנים גם בכביש בינעירוני עברו לישבני הנוסעים. בידוד הרעשים טוב יחסית פרט לרעשי צמיגים, אולי בגלל הצמיגים הספורטיביים ברמת האבזור הגבוהה.

מאזדה דוגלת בפילוסופיית ה"זום זום" ובתרגום מיפנית זה אומר שבאופן נדיר ושונה מהנהוג במכוניות עממיות, חווית הנהיגה היא אבן יסוד של היצרן ואכן גם ב-3 החדשה אחיזת הכביש גבוהה למדי והמכונית בהחלט מצוידת בנכונות טובה לשינויי כיוון, אך מאידך המעבר לתגבור חשמלי מלא בהגה כדי להפחית את צריכת הדלק (אלקטרו הידראולי בדור הקודם) פוגע בתקשורת ומשהו בתחושה נפגע. התנהגות הכביש הפכה בוגרת יותר והיא פחות מהנה לנהיגה, מדויקת ושובבה וגם בעלת נטייה מוחשית יותר לתת היגוי - אובדן אחיזה בגלגלים הקדמיים.

מאזדה 3 דור שלישי
נוחות הנסיעה סבירה למדי ונתוני צריכת הדלק טובים | צילום: ניר בן זקן


סיכום

מאזדה 3 החדשה
תתקשה לכבוש את השוק | צילום: נעם וינד


בשונה מזחיחות בעבר, גם בהנהלת "דלק מוטורס" היבואנית מודעים לכך שה-3 החדשה תתקשה לשחזר את מימדי ההצלחה של קודמותיה בראש ובראשונה בשל הצטמצמות הסגמנט המרכזי בשוק הרכב הישראלי בגלל נדידת לקוחות לפתרונות זולים ואטרקטיביים שמציעות מכוניות הסופר מיני ומיני משפחתיות או לרכבים מסוגננים יותר מקטגורית הג'יפונים שכל העת מתרחבת. כמו כן, בשונה מהמצב בשתי הקדנציות הקודמות של ה-3 בארץ, כעת עומדות מולה שלל מתחרות חזקות ומוצלחות שמבטיחות לתת פייט טוב. אנחנו בכל מקרה מבטיחים לערוך ממש בקרוב מבחן השוואתי מקיף ולדווח לכם מי היא, נכון להיום, המשפחתית הטובה ביותר בישראל.

פרסומת

מאזדה 3 דור שלישי
מאזדה 3 החדשה | צילום: ניר בן זקן

משתמש כבד // שמוליק מזור

מאזדה 3 החדשה
טכנולוגית בסקיאקטיב לא ממשת את ההבטחה | צילום: נעם וינד

לאחר ציפיה של שנה תוך כדי מעקב אחר חדשות יום-יומיות בכלי המדיה השונים על ה-3 החדשה, היא סוף סוף נחתה בארצנו הקטנה.
כאחד שמחזיק כיום שתי מיאטות MX-5 קטנות ובעבר היו בבעלותי שני הדורות של ה-3 והלנטיס F של שנות ה-90, ציפיתי לדור השלישי של ה-3 בכיליון עיניים.
אני מכיר את מאזדה היטב, את יצר ההרפתקנות שלה ואת הרצון להעז ולהמציא מחדש, ובגלל זה האמנתי שה-3 החדשה לא תאכזב.

התבדיתי. לא, זה לא שהמכונית גרועה, ממש לא. אבל איכשהו ה-3 החדשה מייצרת תחושה שמשהו מפוספס בה ולא גמור. היא נראית מצוין, תא הנוסעים איכותי ונעים יותר, בנהיגה מנהלתית היא נוחה יותר מהדורות הקודמים ומערכת המולטימדיה וההתראות מלהיבה ומציגה חידוש מרענן, אבל יחידת הכוח החדשה מאכזבת, מתקשה בעליות ונראה שהמנוע מתאמץ יתר על המידה.
גם התנהגות הכביש פחות טובה מהדורות הקודמים שהציגו יכולות דינמיות מהטובות בקבוצה.

אחרי שנהגתי על ה-6 החדשה, מיד אמרתי לעצמי שהיא מאוד מזכירה לי את המיאטה שלי בחדות ובהנאה שבנהיגה. ה-3 החדשה התקשתה לספק לי את אותה תחושה. אני רק מקווה שעם מנוע ה-2.0 החזק יותר היא תצליח לשחזר את האופי המיוחד של הדורות הקודמים.


מאזדה 3 דור שלישי
מאזדה 3, דור 3 | צילום: ניר בן זקן
מאזדה 3 דור שלישי
ככל הנראה המשפחתית הנאה ביותר שתוכלו לקנות כיום | צילום: ניר בן זקן