אנשי מחאת האוהלים כאן בארץ בוודאי מאוד מתוסכלים בימים אלה. לאחר שהצליחו לסחוף מדינה שלמה בדרישה לשינוי סדר היום הציבורי הגיע סוף השבוע הבטחוני האחרון והראה לכולנו שלמרות החשיבות העצומה של המאבק פיגוע אחד וכמה ימים לא שקטים בדרום מחזירים שוב את המדינה ללופ הבטחוני ומוחקים לא מעט מהישגי המאבק.
כחלק מההבנה שצריך לעורר מחדש פרובוקציה כדי לזכות בתשומת לב התקשורת פלשו השבוע כמה מאות מפעילי המאבק למבנה נטוש שבבעלות עיריית תל אביב. אתמול בבוקר הם פונו בשקט וניתן רק לקוות שהמרמור לא יביא את צעירי ישראל להתחיל לחקות פעילות של צעירים בערים אירופאיות.
מתברר שלמרות שברלין, אולי הסמל המובהק ביותר לנפילת הגוש הסובייטי ואיחוד הגרמניות, נחשבת ליעד תיירותי אהוב במיוחד, תושבי העיר סובלים משעורי אבטלה גבוהים במיוחד אל מול שאר גרמניה המגיעים ל-13.5 אחוזים ומקיטוב ופערי מעמדות גדולים בין התושבים, דבר שהוליד בשנה האחרונה תחביב עירוני חדש: שריפת מכוניות יוקרה. מסתבר שמאז תחילת 2011 הוצתו ברחובות העיר לא פחות מ-320 כלי רכב כשברוב המקרים המציתים בוחרים במכוניות יוקרה ממותגים גרמניים כמו ב.מ.וו, מרצדס ואודי. בלא פחות מ-140 מקרים אף נתגלו בסמוך למכוניות השרופות כרזות וכתובות גרפיטי עם תכנים חברתיים.
על רקע עוד ועוד שלדים מפוחמים של מה שהיו פעם מכוניות חדישות ויקרות המפונים למגרשי הגרוטאות נציג המשטרה ציין שהמשטרה משקיעה מאמצים גדולים לצמצום התופעה אבל עם כ-4500 קילומטרים של רחובות והרבה מאוד אנשים ממורמרים קצת קשה למנוע את פעולת ההצתה שלוקחת לא יותר משניות ספורות.
לילה אופייני ברחובות ברלין
>> לא צריך להיות עשיר כדי לרכוש מכונית: 7 מכוניות ב-5000 שקלים