למבורגיני (צילום: גלובס)
גם בלי כל התוספות מדובר במכונית שדי מושכת את תשומת לב הסביבה |צילום: גלובס
בשנים האחרונות יצרני הרכב גילו את נורות ה-LED. אמנם לא מדובר בתגלית חדשה שלא הייתה מוכרת בעבר אבל איכשהו צירוף של תאורת לד עדינה כמעין אייליינר בקווי המתאר של הפנסים ולעיתים גם במקומות אחרים הפכו לאבזור שהוא סוג של תו תקן בדגמים שהם קצת יותר יוקרתיים מהסטנדרט.

כמו תמיד, לא עבר זמן ופנסי ה-led הפכו ללהיט בחנויות האביזרים לרכב. הבעיה היא שבעוד שעל עיצובה של מכונית בדרך כלל מופקד צוות של מעצבים מקצועיים שבוחן כל תוספת בקפידה אצל משדרגי הרחוב בדרך כלל הגישה היא "כל המרבה הרי זה משובח" או במילים אחרות למה להסתפק ב-2 שורות עדינות של לדים לבנים במסגרת הפנסים אם אפשר להתקין מלוא החופן גם על הדשבורד, על כונס האוויר ולמעשה כמעט בכל קווי המתאר של הרכב, כשבדרך כלל זה מצטרף לעוד שלל אבזור יפהפה כמו תאורת ניאון, פליקרים, אולטרא סגול, ספויילרים, ג'נטים של בורבט ברוחב לא הגיוני ובליווי אפקטים קוליים ממערכת של טריליון וואט המאיימת לפרק את הריתוכים של המרכב.

אבל על טעם ועל ריח לא מתווכחים וללא כל ספק בהרבה מקומות ים תיכוניים חושבים שמכונית מאובזרת שכזו היא יצירת אמנות מרשימה מהרבה מהמונה ליזה.
אתם יודעים מה, אני מוכן לזרום את זה כשהמכונית המשודרגת היא איזו מיצובישי סופר לנסר או הונדה סיוויק מהנייטיז, אבל שאנשים משקיעים את מיטב כספם בהרס יצירות אמנות מוטוריות זה בהחלט כואב בעין.

דוגמא קיצונית במיוחד מגיעה אלינו מטוקיו.
היפנים תמיד ידועים בחיבה שלהם לניאונים ולתאורות צבעוניות אבל מה שעשה משפר רחוב אחד ללמבורגיני דיאבלו ללא ספק עשוי לגרום למשבר ביחסי איטליה-יפן.
לא ברור מדוע מכונית בעלת אפקט הגעה כל כך קיצוני כמו הדיאבלו צריכה עוד תוספות אבל כנראה שמישהו שנוסע בה חש בחוסר תשומת לב מספקת מהסביבה לטעמו. אתם פשוט צריכים לצפות בסרטון, לראות ולא להאמין.

אין תמונה

>> הלמבורגיני שהפכה לספינת חלל ממלחמת הכוכבים