בולי מכוניות
הצדעה לתעשיית הרכב הבריטית
אין מנוס מלהודות בכך, כשמסתכלים בצורה אובייקטיבית תעשיית הרכב הבריטית כיום כושלת למדי, בעיקר אל מול ההצלחה הגדולה של גרמניה בתחום.

עם זאת, למרות שכיום רק מותגי רכב בודדים ונישתיים מזוהים עם תוצרת אנגליה (יגואר, לנד-רובר, מיני, רולס רויס, מקלארן ואסטון מרטין – כמעט כולם בבעלות יצרניות רכב גדולות מחוץ לבריטניה), עדיין חברות רבות בוחרות בממלכה המאוחדת לייצור גרסאות המיועדות לשוק האירופאי (הונדה, טויוטה, ניסאן ופורד) כך שעדיין, למרבה ההפתעה, בכל 20 שניות מיוצרת מכונית חדשה באי הבריטי.

לכך יש להוסיף את העובדה שהמטות של שמונה מתוך אחת עשרה קבוצות פורמולה 1 בעולם ממוקמים באנגליה וש-75 אחוזים מהמחקר והפיתוח בכלל תחומי הספורט מוטורי העולמי נעשים בבריטניה וזאת מבלי להזכיר את תעשיית המשאיות, את יצרנית הטרקטורים הפופולארית JCB או את טריומף הדו גלגלית.

השנה גם תציין בריטניה מאה שנים להיווסדה של אסטון מרטין, ואת יום ההולדת ה-150 של מהנדס ומעצב הרכב האגדי, סר הנרי רויס (מייסד רולס רויס).
לכבוד החגיגות וכדי להעלות את המורל הלאומי שעוד לא לגמרי התאושש מאז קריסתה של בריטיש לילנד ורובר ולאחר המשבר הכלכלי שתקף אותה בשנים האחרונות, מציג שירות הדואר המלכותי סדרת בולים המצדיעה למכוניות המיתולוגיות ביותר שיוצרו בבריטניה.

בין הכוכבות שיעטרו את הבולים, שאם יש לכם מכרים בבריטניה יתכן שבקרוב תגלו בתיבת הדואר, ניתן למצוא את היגואר E טייפ מ-1961, רולס רויס סילבר שאדו מ-1965, מורגן פלוס 8 מ-1968 שיוצרה במשך לא פחות מ-36 שנים, שתי כוכבות מסרטי ג'יימס בונד - האסטון מרטין DB5 מ-1963 והלוטוס אספרי מ-1976 וגם כמה מכוניות פחות אקזוטיות כמו רכב השטח האייקוני לנד רובר דיפנדר ודגמים עממיים כמו מיני מיינור ופורד אנגליה.

במקום להשתמש בתמונות יצרן, לפרויקט גויס צלם הרכב המפורסם אנדרו מאן שסיפק תמונות מקוריות לסדרה, וכמו כל בול של שירות הדואר הבריטי גם אלה עברו את אישורה הסופי של המלכה המכהנת, אליזבט ה-II.
למרות שמספר אספני הבולים בישראל קטן משמעותית מאשר בבריטניה, מי שמעוניין יוכל לרכוש את הסדרה החדשה בכל אחד מעשרת אלפים סניפי הדואר המלכותי, באתר האינטרנט, או כמובן לחכות לדואר חשוב מהממלכה המאוחדת.

>> צפו: אוסף מכוניות הצעצוע ששווה כמו פרארי 

בולי מכוניות
המלכה אישרה