כלב בנסיעה (צילום: sxc.hu)
ללא ריסון מתאים, הכלב עלול להוות סכנה ממשית במהלך נסיעה|צילום: sxc.hu

לא מעט אנשים מנהלים עם חיית מחמד שלהם מערכת יחסים של ממש, לעתים הדוקה הרבה יותר מאשר עם חברים ואפילו עם בני משפחה וכשמדובר בכלבים מרבית האנשים נוהגים לקחת מדי פעם את הכלב לנסיעה ברכב בדרך לסידורים וטיולים.
בניגוד לחיות כמו חתולים הסובלים מנסיעה במכונית, מרבית הכלבים מאוד אוהבים את נסיעה, ההרפתקה, הטיול, הנופים החדשים ובמיוחד להוציא את הראש מהחלון וליהנות מהרוח הנושבת בפנים. אבל האם פעם עצרתם כדי לחשוב האם נסיעה עם החבר הכי טוב שלכם ברכב היא בטוחה מספיק?

מחקר שנערך בארצות הברית על ידי איגוד הנהגים AAA וחברת Kurgo, המשווקת אביזרים לבעלי חיים, שעסק בנסיעות יחד חיות מחמד קבע שנסיעה עם הכלב ברכב עשויה להיות מסוכנת ביותר אם לא מקפידים על כמה כללי יסוד.
במחקר שנערך במשך שנה ובחן את ההתנהגות של 1000 בעלי כלבים שנסעו עם החבר הפרוותי שלהם עולה כי כמו ילדים במושב האחורי והתעסקות בסלולרי גם חיית המחמד גורמת להסחות דעת משמעותיות מהדרך תוך כדי נהיגה.
כך למשל 52 אחוזים מבעלי הכלבים ליטפו את הכלב שלהם בזמן נהיגה, 19 אחוזים ניסו למנוע מהכלב לעבור למושב הקדמי, 13 אחוזים האכילו את הכלב תוך כדי נהיגה ונרשמו אף שלל הסחות דעת חמורות יותר כמו ישיבה של הכלב על ברכי הנהג (17 אחוזים) ועזיבת יד מההגה והחזקת הכלב תוך כדי בלימה פתאומית (23 אחוזים).

כלב בנסיעה (צילום: sxc.hu)
הוא נהנה, אתם מסתכנים (ומסכנים אותו ואת שאר הנוסעים בדרך)|צילום: sxc.hu

המחקר גילה אמנם כי לא פחות מ-83 אחוזים מהנהגים מסכימים כי נסיעה עם חיית מחמד חופשית בחלל המכונית היא מסוכנת אך בה בעת רק 16 אחוזים בחרו גם לעשות עם זה משהו ולרסן את חיית המחמד שלהם במהלך נסיעה.
יתרה מזאת, אנשים לא נוטים לחשוב מה עלול לקרות במקרים של תאונה, מסבירים עורכי המחקר. אפילו כלב קטן במשקל של פחות מ-5 קילו הופך בעת תאונה במהירות 50 קמ"ש לגוש מסה במשקל של 150 ק"ג שיכול להסב לא מעט נזק. כלב גדול יותר ששוקל כ-35 ק"ג הופך בתאונה באותה מהירות כבר לגוש במשקל של כ-1100 ק"ג שעלול לגרום לנזק קטלני ביותר לחיה ולכל מה שיקרה בדרכו, כולל אתכם, יותר מעצם התאונה עצמה.

אין תמונה
כך עושים זאת נכון

46 מיליון בתי אב בארצות הברית ולא מעט אנשים גם בישראל מחזיקים בכלב כחלק מהמשפחה אך "המודעות לנסיעה בטוחה עם חיית המחמד מאוד נמוכה ומזכירה את חוסר המודעות ואמצעי הבטיחות לנסיעה עם תינוקות וילדים קטנים עד לפני כמה עשרות שנים", מתריעה ג'ניפר היבנר-דייווידסון, האחראית על מינהל הבטיחות בארגון AAA.

עורכי המחקר מבהירים כי אין כל מניעה לנסוע עם החבר הפרוותי ברכב רק יש צורך להקפיד על כמה כללים ושימוש בהתקנים, אפילו אם זה מצריך מבעלי הכלבים הערכות מסוימת ועשוי לגרום לחברים הנבחנים להיות קצת פחות מרוצים בתחילת הדרך.
היבנר-דייווידסון מביעה תקווה שכמו שאף אחד לא חושב לנסוע היום עם תינוק ללא כיסא בטיחות מתאים כך ניתן לקוות שבעתיד גם התפיסה המחשבתית לנסיעה עם חיות מחמד תשתנה.

>> גאדג'טים לרכב, ביניהם גם התקן ריסון לכלב