זוגיות  (צילום: אור גץ)
על מה אנחנו רבים במהלך הנהיגה|צילום: אור גץ

כמעט כולנו חווים, מדי פעם, נסיעה כזו שבה הכל מתחיל על מי מנוחות ואז לפתע היא מקבלת תפנית והופכת לסיטואציה טעונה. בדרך כלל זה מתחיל מבן או בת בזוג המביעים דעתם בנחישות על משהו וכעבור עוד כמה משפטים מתחיל ויכוח שמוביל לריב אימתני שהורס את כל הנסיעה.

אז מה הם הגורמים המרכזיים שמביאים לאותם ריבי נהיגה לא נעימים?

האם מדובר בויכוחים על נושאים שברומו של עולם? בויכוחים על נקודות משמעותיות בזוגיות או על הקשר בין נוסעי המכונית?

מתעדים מהירות גבוהה. ארכיון (צילום: חדשות 2)
כשבת הזוג ברכב לא צריך את משטרת התנועה|צילום: חדשות 2

מסתבר שלא. סקר שנערך לאחרונה בבריטניה על ידי לוח המשומשות האינטרנטי "Tesco Cars"  קובע שהגורם ללא פחות מ-23 אחוזים מהויכוחים במכונית הוא דווקא נסיעה במהירות מופרזת. מסתבר שגם כישורי הניווט והבנת הדרך מספקים חומר ללא מעט ויכוחים חוצבי להבות (18 אחוזים) ובמיקומים גבוהים ברשימה ניתן למנות גם ויכוחים כתוצאה מאי שמירת מרחק (13 אחוזים) וכישורי חניה או העדרם אצל האוחז\ת בהגה (5 אחוזים).

באופן מפתיע הילדים שצורחים במושב האחורי דורגו במורד הרשימה עם3.9  אחוזים בלבד, ככל הנראה משום שהורים נוהגים בסלחנות יתרה כלפי צאצאיהם ולא תופסים אותם כמטרד.

אם כן, אם אתם מתכוונים לצאת לדרך ומעוניינים ליהנות מהנסיעה חשוב לדעת שברכב כמו בכל מקום אחר בחיים חשוב להתפשר ולהבין למשל שמצד אחד מהירות שמרגישה לך בטוחה לגמרי בתור נהג מורגשת בצורה אחרת לגמרי במושב הנוסע ומצד שני הנוסע חייב להבין שמי שעסוק במלאכת הנהיגה צריך להתרכז ואסור להטריד אותו כל הזמן ולבקר את אופי נהיגתו אלא אם באמת הגזים ונהג בחוסר אחריות.

אם אתם לא מסוגלים להתעלות על עצמכם אולי כדאי שתסעו לבד כי נהיגה תוך כדי ויכוחים בלתי פוסקים היא ללא ספק מסוכנת ביותר.

טיולי משפחות: משפחה ברכב (צילום: jupiter images)
כשמוותרים אחד לשני אפשר ליהנות מהנסיעה|צילום: jupiter images


>>   איך לשרוד נסיעה עם הילדים