מצלמת מהירות (צילום: חדשות)
המהירות המותרת יורדת ל-90 קמ"ש ממש בסמוך למצלמה |צילום: חדשות

מלכודת המצלמות בכביש 2: סרטון שהועלה ליוטיוב מראה הטעיה ברורה, כאשר תמרור חבוי מסמן הורדת מהירות מפתיעה ללא כל סיבה הנראית לעין.
המהירות המותרת בכביש החוף היא 100 קמ"ש, בקטע קצר של הכביש המהירות המותרת יורדת לפתע ל-90 קמ"ש ללא שום הצדקה או שינוי בתנאי הכביש לבד מהעובדה שבקטע זה מותקנת מצלמת מהירות. הסרטון מראה כי זמן קצר לאחר שחוצים את המצלמה, המהירות חוזרת ל-100 קמ"ש שוב ללא שום שינוי בתנאי הכביש.

מהסרטון עולה כי השלט המוריד את המהירות נחבא ובקושי רואים אותו, כך שבקלות, גם אם אתם נהגים שומרי חוק, אפשר לפספס את הקטע הקצר שבו המהירות יורדת מ-100 ל-90 קמ"ש. 
אמנם, על פי מפת הפריסה הראשונית שפרסם המשרד לבטחון פנים, עמדת מצלמה זו בשלב זה לא פעילה, אך אין ספק שמדובר במכשול שיכול לגרום להרבה מאוד נהגים לקבל דוחות מהירות אם וכאשר עמדת המצלמה הרלוונטית תהפוך למבצעית.

עשרות עמודי מצלמות צצו בחודשים האחרונה כמו פטריות אחרי הגשם בכבישים ובצמתים ברחבי הארץ, ואלה יאכלסו בחודשים הבאים עוד עשרות מצלמות. מרכז שליטה ארצי לתפארת הוקם בירושלים ושני בתי דין מיוחדים לתעבורה יטפלו במבול הדוחות שצפויה המערכת להפיק. מדובר במילה האחרונה בתחום טכנולוגיית האכיפה בעולם: מצלמות דיגיטליות סופר-מהירות עם רזולוציה גבוהה, שמקושרת בקשר נתונים אלחוטי למרכז בקרה, שאמור לשלוח את הדוחות לנהגים בתוך ימים ספורים (במקום חודשים).

התצלום מועבר באופן אוטומטי למרכז השליטה ובקרה, עוברת בקרה אנושית, ולאחר האישור - מופק הדוח. התהליך כולו נמשך 96 שעות, עד המשלוח לבית הנהג של דוח התנועה ותצלום העבירה.

130 זה חוקי. מכמונת מהירות (צילום: חדשות 2)
קשה לראות שינוי בתנאי הדרך שמצדיק את הפחתת המהירות |צילום: חדשות 2

>> אמצעי מניעה - כל הדרכים להתמודד עם מצלמות המהירות החדשות ולהשאר עם הרישיון ביד