מכשיר "הינשוף", שמטרתו לבדוק את רמת האלכוהול בדמו של הנהג ולקבוע האם נהג בשכרות, הפך מזמן לאימת הבליינים במוקדי הבילוי השונים ברחבי הארץ.
המכשיר הקטן שנכנס לשירות המשטרה לפני שנים ספורות אחראי לאלפי דוחות שניתנו לנהגים שנתפסו נוהגים בשכרות ואף הורשעו בבתי המשפט. במקרים רבים רישיונם של הנהגים נשלל לתקופה ארוכה והם נדרשו לשלם קנסות כבדים.
מה שמרבית הנהגים לא יודעים הוא שלעתים שוטרי התנועה, מסיבות כאלה ואחרות, לא מחליפים את פיית המכשיר העשויה מפלסטיק בין בדיקה אחת לשנייה. החשיבות בהחלפת הפייה, מעבר לסטריליות ולמניעת העברה של מחלות, היא כדי למנוע מצב שבין נשיפה אחת לשנייה יוותרו בפייה המשומשת שרידי אלכוהול של הנהג הקודם, דבר שיכול, כמובן, להשפיע על תוצאות הבדיקה.
אגב, על פי הוראות היצרן הגרמני קיימת חובה ברורה להחליף את הפייה בתום כל בדיקה.
במקרה שהתרחש לפני כמה חודשים עצרו שוטרי תנועה בדרום הארץ בכיר בשירות בתי הסוהר לבדיקה שגרתית. במהלך הבדיקה הוא נתבקש לעבור בדיקת אלכוהול באמצעות מכשיר הינשוף והתברר שרמת האלכוהול שלו בדם גבוהה מעל המותר בחוק ושלמעשה הוא נהג בשכרות.
פרקליטיו של הנאשם, עורכי הדין חגי אסולין ואלמוג אזולאי, התעמקו בראיות של התביעה, כולל בדו"ח שכתב שוטר התנועה וגילו כי לא צורף אליו מזכר המפרט את תהליך הבדיקה כמתחייב ולמעשה במצב כזה לא ניתן היה לדעת בוודאות כי בטרם הבדיקה במכשיר הינשוף הוחלפה הפייה כפי שמתבקש על פי הוראות היצרן.
לדברי פרקליטו של הבכיר, במצב שנוצר לא ניתן לנהל את המשפט שכן לא ברור שהנאשם נהג בשכרות, כיוון שיתכן מאוד ואדם שקדם לו ועבר בדיקת ינשוף הותיר אחריו שרידי אלכוהול שעברו לפיו של הנאשם.
למעשה, ללא ראיה ברורה על החלפת הפייה היה ברור לתובע המשטרתי שיהיה קשה, אם בכלל, להרשיע את הנאשם בעבירה של נהיגה בשכרות והוא החליט לקבל את עמדת עורכי הדין אסולין ואזולאי והודיע לבית המשפט לתעבורה כי הוא חוזר בו מהאישומים נגד הנאשם ומבקש למחוק את כתב האישום נגדו.
השופט אלון אופיר הורה על ביטול כתב האישום נגד בכיר שב"ס והורה למזכירות בית המשפט לגנוז את התיק לאלתר.
>> מכשיר לבדיקת אלכוהול עצמית ועוד 14 גאדג'טים לשיפור חווית המשתמש ברכב
>> קיבלתם קנס ממצלמות המהירות החדשות? כך תתמודדות בבית המשפט