תקדים שנקבע לאחרונה בבית המשפט אמור להרתיע נהגים שחושבים או שוקלים לברוח משוטרי תנועה שהורו להם לעצור ולגרום להם מעתה לחשוב פעמיים האם שווה להם לקחת את הסיכון לענישה קשה במקרה שיתפסו.
מסתבר שבתי המשפט החלו להחמיר עם נהגים שנמלטים משוטרי תנועה ובאחרונה שופטים מסוימים הורו אף על מעצרם עד תום ההליכים המשפטיים של נהגים סוררים שנמלטו מכוחות השיטור.
עוד ב-mako רכב
המשטרה נגד נהגים שרישיונם נפסל
במשקל כבד: משטרת התנועה מול נהגי המשאיות
המשטרה נלחמת בהורים חסרי אחריות
י', צעיר בן 19 ללא עבר פלילי שמתנדב במשמר האזרחי ובמד"א, תושב ירושלים, לא האמין שהניסיון שלו להמלט משוטרי התנועה עלולה לגרום לכך שאת החודשים הקרובים יבלה בתא המעצר.
לפני כשבועיים הוא נסע באחד הרחובות בעיר על האופנוע שלו. שוטרי התנועה אותתו לו לעצור אבל הוא בחר לצפצף עליהם, חצה צומת באור אדום ואילץ כלי רכב לסטות מנתיבם. על אף שקיימת הנחיה שלא לנהל מרדפים אחר אופנועים מחשש לשלומם ולשלום משתמשי הדרך הנוספים השוטרים המשיכו במרדף, הפעילו סירנות והורו לצעיר לעצור במערכת הכריזה, אבל י' המשיך לדהור על אופנועו כשבין לבין, על פי עדותם של השוטרים, הוא אף הפנה כלפיהם אצבע משולשת.
י' נעצר לבסוף על ידי השוטרים. בצעד יוצא דופן לשכת תביעות התעבורה במשטרת מחוז ירושלים הגישה נגדו כתב אישום חמור עם בקשה למעצר עד תום ההליכים המשפטיים על עבירות של נהיגה פוחזת, נסיעה ללא רישיון וביטוח והפרעה לשוטרים.
מתברר ששבוע קודם למקרה י' עוכב על ידי השוטרים והאופנוע שבבעלותו הורד מהכביש, אבל מהר מאוד הבחור חזר לסורו.
התובעת, עו"ד עדי שרמן, ציינה בבית המשפט כי מדובר באירוע חמור מאוד ושרק באורח נס לא פגע י' בהולכי רגל ובכלי רכב ומאחר ומדובר באדם מסוכן לציבור שנהג בפראות ולא ציית לשוטרי התנועה יש לעצור אותו עד לתום ההליכים המשפטיים נגדו.
לדבריה, בשנים האחרונות חלה עלייה מדאיגה מאוד במקרים של נהגים שבורחים משוטרים ומסכנים אזרחים בנהיגה פראית ומסוכנת: "התופעה של סירוב נהגים לציית להוראות שוטרים ובריחה מאנשי חוק תוך כדי נסיעה מהירה בכלי רכב, קיבלה בשנים האחרונות מימדים מדאיגים", הדגישה התובעת.
סנגורו של י' ניסה למזער נזקים כאשר טען כי מדובר במקרה גבולי וכי אין מקום לעצור את הנאשם עד לתום ההליכים בין השאר בגלל שלא נגרם כל נזק והוא לא סיכן חיי אדם. הוא ביקש לשחרר את י' למעצר בית תחת פיקוח הוריו והביא דוגמאות למקרים של נהגים שיכורים שגרמו לתאונות ושוחררו ממעצרם.
במהלך הדיון, י' עצמו הביע חרטה על מעשיו אך הכחיש שהפנה אצבע משולשת לשוטרים.
השופטת שרון לארי-בבלי קיבלה החלטת תקדימית כאשר קבעה שהנהג הנאשם ייעצר עד לתום ההליכים המשפטיים נגדו.
לדבריה, התנהגותו של י' היתה פוחזת וספק בעיניה אם הוריו יוכלו לשלוט על התנהגותו המסוכנת.
סנגורו של י' הודיע שיערער על ההחלטה לבית המשפט המחוזי בירושלים.
קצין תנועה בכיר אמר ל-mako, כי מדובר בהחלטה חשובה ותקדימית שתרתיע נהגים ותגרום להם לציית לשוטרי תנועה אחרת ימצאו את עצמם במעצר עד לתום ההליכים.
"להחלטת השופטת בתיק הזה יש חשיבות רבה מבחינה ציבורית, כי מעתה כל נהג ידע שאם לא יציית לשוטרי תנועה וישתולל על הכבישים הוא ייעצר לתקופה שיכולה להמשך חודשים רבים. זה יעזור במשהו לצמצם את התאונות ולשפר את תרבות הנהיגה של הנהג הישראלי", הסביר קצין התנועה.