אין תמונה
מחאה בעיר הרומנטית

העיר פריז סובלת היום מפקקי תנועה חמורים, בעקבות מחאת נהגי מוניות נגד התחרות החדשה מצד שירותי שיתוף המכוניות כמו אובר (Uber) האמריקאי.

באזור פריז היו בשעות הבוקר כמעט 200 קילומטרים של פקקי תנועה, לאחר שכמה מאות נהגי מוניות נסעו במכוון לאט מנמל התעופה שארל דה גול ועד למרכז העיר. הנהגים מוחים על התחרות הלא הוגנת מצד שירותי שיתוף המכוניות אשר לדבריהם גונבים את לקוחותיהם ואת פרנסתם, וכן על העלאת המע"מ מ-7% ל-10%.

המחאה נהפכה לאלימה כאשר נהג של אובר שהסיע שני נוסעים משדה התעופה למרכז העיר הותקף על ידי מפגינים שניפצו את שמשת מכוניתו, חתכו שני צמיגים, שפכו דבק על דופן המכונית וניסו להיכנס אליה בכוח. הנהג הצליח להימלט מהמקום.

ההפגנות מגיעות פחות משבוע לאחר שממשלת צרפת נכנעה לדרישת איגוד נהגי המוניות והחלה לאכוף את "חוק 15 הדקות", המחייב משתמשים חדשים באפליקציות מוניות להמתין 15 דקות בין ההזמנה לבין הגעת המונית. אפליקציית המוניות Allocab כבר הודיעה כי בכוונתה לנקוט צעדים משפטיים נגד החוק החדש. Uber  ודומותיה מציגות מודל שגורם שיבוש בענפים קיימים, ומעוררות חשש בקרב המתחרות. אולם גם המשתמשים מגלים שהעולם החדש והמופלא של האפליקציות אינו תמיד משחק לטובתם.

שאנז אליזה, פריז (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
נהגי המוניות נגד אפליקצית שיתוף רכבים |צילום: אימג'בנק / Thinkstock

התחכום הטכנולוגי וחוויית המשתמש הנוחה של אובר ושל שירותים דומים נוספים חוללו מהפכה בשוק המפוקח מאוד והבלתי יעיל של נסיעה במוניות. בסופות השלג האחרונות בארה"ב ובערב השנה האזרחית גילו המשתמשים כי מחיר השירות מזנק עד פי 8 מהמחיר הרגיל, בתגובה לביקוש הגדול. אובר השיבה באמרה כי מי שלא רוצה, שלא יזמין מכונית. אולם כמה ימים לתוך השנה, שקלה החברה מחדש את מדיניותה והכריזה על הורדת מחירים של 15%-34% ב-16 מהערים בהן פועלת החברה, כדי להיות יותר תחרותיים מול שירות מוניות רגיל.  החברה גם אינה רואה את עצמה כספקית שירותי הסעה כי אם כ"עושת שוק" שמפגישה בין נוסעים לנהגים במקום שבו מתומחר השירות לפי הביקוש וההיצע כדי להתאים ביניהם.
 
הידיעה התפרסמה במקור באתר TheMarker