האופן בו אנחנו תופסים קנאביס משתנה בכל רחבי העולם בהדרגה, ואת ההשפעה של הרשתות החברתיות אף אחד לא באמת יכול לעצור. גם ביפן מתחילים להרגיש את השינוי הזה והשלטונות לא אוהבים את זה, במיוחד את באופן החיובי בו מוצג קנאביס ברשתות החברתיות במדינות כמו, קנדה וארה"ב.
בשנת 2020 יפו רשמה שיא של מעצרים הקשורים לקנאביס. סך הכל ב-5034 אנשים שנעצרו בגין עבירות הקשורות לקנאביס. רוב העמורים הינם בשנות העשרים לחייהם. כדי להבין את המגמה, עשתה המשטרה סקר וגילתה כי רק 16.7% מודעים לסכנות השימוש בקנאביס.
חדשות קיודו מדווחות כי המשטרה מאשימה את העלייה הדרמטית הזו בהשפעה שמגיעה מכיוונן של מדינות שעברו לגליזציה, במדיה החברתית. בתגובה החליטה להגביר את סיורי הסייבר ברשתות החברתיות, על מנת לשבור את האהדה שנוצרה כלפי הקנאביס.
התיירות היא עוד גורם שמשפיע. הקונסוליה הכללית של יפן פרסמה בשבוע שעבר, הודעה בה הזהירה תושבים יפנים מקומיים ותיירים, כי למרות הלגליזציה במדינות רבות, בהן ניו יורק, עדיין ניתן להעניש אנשים בגין החזקת קנאביס על פי חוק הקנאביס ביפן. "בבקשה לא להתקרב למריחואנה, גם אם אתץה נמצא במדינה או באיזור בו חלה לגליזציה", נכתב.כשקנדה הצהירה על מדיניות לגליזציה, גורמים יפניים השמיעו אזהרה נגד שימוש בצמח. נכון לעכשיו, יפן נחשבת "כאחד המקומות הגרועים בעולם להיתפס עם קנאביס".