בחודש יוני האחרון הפכה תאילנד בן-רגע לגן עדן עלי אדמות, לפחות בכל הנוגע לחלק שקשור בקנאביס. חוקי אי הפללה חדשים נכנסו לתוקף, ושוק הקנאביס במדינה החל לשגשג באופן כמעט מיידי. אבל כעת, קצת פחות מחצי שנה אחרי, ממשלת תאילנד מקשיחה קצת את העמדות, ומחזקת מעט את הרסן על צריכת הקנאביס החופשית שהתחוללה במדינה מאז השינוי בחוק. החל מסוף השבוע שעבר, נאסר השימוש בקנאביס במקומות בהם ניתן לרכוש אותו. במילים אחרות, תרבות בתי הקפה (הקופי שופס) שהחלה להתפתח במדינה בחודשים האחרונים, תיפגע משמעותית; אולי תוכלי לרכוש בהם קנאביס, אבל לא להישאר בתוך הבניין ולעשן.\
>> חוקי הקנאביס בכל מדינה בעולם: תמונת מצב מעודכנת
"משרד הבריאות לא קידם את השימוש בקנאביס לצרכי פנאי", אמר אתמול (ראשון) שר הבריאות של תאילנד אנוטין צ'רניווקול. "לכן, לא ניתן לאפשר את החומר בחנויות, הגם שהוא תחת הגדרות של אי-הפללה". על פי התקנות החדשות, צריכת קנאביס בתוך החנויות תאושר רק לבעלי רישיון רפואי לשימוש בצמח. לכן, כדי לעקוף את התקנות המחמירות, בימים האחרונים צצה תופעה חדשה של בתי הקפה ברחבי המדינה השוכרים רופאים כחלק מהצוות המפעיל את המקום. כך על פי דיווח של אתר Inquirer הפיליפיני.
מאז אושר חוק אי ההפללה לצרכני קנאביס, עברה המדינה מהפכה של ממש בתחום, והפכה למוקד משגשג של שווקים, חנויות, מסעדות, מרכזי ספא ועוד סוגי עסקים רבים ומגוונים – כולם על טהרת הקנאביס. מי שנהנו מאוד מהמהלך הם בראש ובראשונה המקומיים, שקיבלו אישור חוקי לגדל את הצמח, להשתמש בו ואף לסחור בו. השינוי השפיע כמובן גם על ענף התיירות, שבמיוחד בימים שאחרי הקורונה נזקק לחיזוק משמעותי, ומצא אותו באטרקציה החדשה שהציפה את המדינה שבדרום מזרח אסיה בתיירים חובבי קנאביס.
העדכון לחוק שנכנס לתוקף בשבוע שעבר לא אמור לפגוע באופן דרסטי בחוויית הקנאביס של התייר המבקר בתאילנד, אבל אם אתם מבקרים במדינה, כן כדאי להכיר אותו. השימוש בקנאביס בתאילנד הוא לא חוקי באופן רשמי, אבל קיימת אי הפללה לצרכני קנאביס, ובלבד שישתמשו בצמח במקומות המאושרים בחוק.