מחקר חדש שנערך באוניברסיטת אלברטה בקנדה מראה כי אחת מכל שלוש נשים קנדיות בגיל המעבר משתמשת בקנאביס, מרביתן לטובת טיפול בתסמינים של גיל המעבר ("מנופאוזה"). תסמינים אלה מתלווים להפסקת הופעתו של המחזור החודשי והם כוללים, בין השאר, חרדה וירידה במצב הרוח, ירידה בדחף מיני, גלי חום והזעת לילה. הגיל הממוצע לחוות תסמינים אלו הוא 51, וברוב המקרים הם לא יופיעו לפני גיל 45.
המחקר כלל 1,500 נבדקות, מתוכן כ-500 הצהירו כי הן משתמשות בקנאביס. מבין אותן נשים המשתמשות בקנאביס, 375 עושות זאת לצרכים רפואיים. מרבית הנשים במחקר טענו כי הן נעזרות בקנאביס כדי לישון, כאשר כמעט ממחציתן משתמשות בו להפחתת חרדה. גם שימושים רפואיים אחרים הופיעו ברשימה באחוזים ניכרים, ביניהם דיכאון וכאבי מפרקים. חלק מאותן הנשים טענו כי קנאביס שיפר לאין שיעור את איכות חייהן מאז שנכנסו לתקופה הזו, בסביבות גיל 50.
בקנדה, שם השימוש בקנאביס הנו חוקי לחלוטין, אין כל קושי להשיג קנאביס בצורות שונות, מבלי להסתכן ברכישה של חומר שמקורותיו אינם ידועים וכמובן מבלי להסתבך עם החוק. באופן מפתיע משהו, למעלה ממחצית מהנשים שהשתתפו במחקר וצורכות קנאביס עושות זאת באמצעות מוצרים אכילים ובשמנים, ולא בעישון.
חשוב לציין כי מאמר סקירה שפורסם לפני מספר חודשים, גם הוא בקנדה, וסקר לעומק את הממצאים הקיימים עד כה בנוגע להשפעות השימוש בקנאביס על תסמיני מנופאוזה. על-פי המאמר, ניכר שהשימוש בקנאביס לטיפול בבעיות אלו אכן הופך נפוץ יותר ויותר בקנדה, לעתים על פי המלצת רופא ופעמים רבות על-ידי ניסוי וטעייה של המטופלות עצמן, בעקבות המלצות מחברים ואפילו מאתרי מידע באינטרנט. עם זאת, אין הוכחה חד משמעית לכך שהטיפול בתופעות אלו באמצעות קנאביס באמת יעיל. האחוזים הגבוהים של נשים המשתמשות בקנאביס לטיפול בתסמינים אינם מעידים בוודאות על כך שהטיפול יעיל, ויתכן לחלוטין כי מדובר באפקט פלסבו. אלו הם דברים שחשוב לבדוק במחקרי מעבדה לפני שמסיקים מסקנות חותכות. העדויות מהשטח, על כל פנים, נראות חיוביות למדי.