חברה אמריקאית הודיעה כי היא מתחילה בהליך פיתוח תרופה מבוססת קנאביס לטיפול בתסמינים של קוביד-19. במסמך שפורסם על ידי החברה לפני שבוע, מוצג מידע מפורט לגבי התוכניות לפיתוח התרופה, וכן בנוגע לממצאים המחקריים שהושגו עד כה ומאשרים כי קיים פוטנציאל רב לטיפול בתסמיני מחלת הקורונה באמצעות רכיבי צמח הקנאביס

חברת GB Sciences, הממוקמת בלאס וגאס, עוסקת רבות במציאת פתרונות טבעיים למגוון רחב של מחלות. בכך, תופס הקנאביס נפח משמעותי מתחומי העיסוק והמחקר של החברה. באתר החברה ניתן למצוא מידע על מחקרים ופיתוחים שונים שהיא ביצעה בנוגע לשימוש בקנאביס לטיפול במחלות שונות כגון פרקינסון ומחלות לב. באופן טבעי, בשלוש השנים האחרונות גם נושא הטיפול בקורונה משך את תשומת הלב של מנהלי החברה. אחרי שמחקרים הראו כי תרכובות שונות המבוססות על קנאביס מצליחות להרגיע את סערת הציטוקינים המתעוררת כאחד מתסמיני הקורונה (וגומרת לסכנת חיים של ממש), ניגשים אנשי החברה אל הצעד הבא – פיתוח תרופה ממשית שניתן יהיה להשתמש בה על בני אדם שנדבקו בנגיף.

אנשים עם מסכות קורונה בסין (צילום: AP)
קורונה. עדיין תופסת אנשים רבים בכל העולם|צילום: AP

המטרה העיקרית של פיתוח התרופה אינה למנוע את ההידבקות בנגיף הקורונה, וגם לא לזרז את ההחלמה. המטרה היא, כאמור, להרגיע את סערת הציטוקינים; מדובר בתגובה של מערכת החיסון שגורמת לחום גבוה ולעייפות קשה, ובמקרים קיצוניים אף עלולה לסכן חיים. למעשה, סערת ציטוקינים היא הגורם העיקרי לתמותה בעקבות הידבקות בקורונה.

לצמח הקנאביס נודעו תכונות אנטי דלקתיות, שיכולות לדכא את פעילות המערכת החיסונית ובשל כך למנוע את סערת הציטוקינים. רבות ידוע על תכונותיו נוגדות הדלקת של CBD, אחד מהרכיבים העיקריים בצמח, אבל תכונות דומות מאפיינות גם רכיבים נוספים בצמח. מציאת ההרכב האופטימלי של רכיבי הקנאביס להגנה מיטבית על הגוף מפני סערת הציטוקינים (תוך, כמובן, שמירה על רמת בטיחות גבוהה של השימוש בתרופה) היא המטרה העיקרת של הליך הפיתוח שעליו הודיעה GB Sciences בשבוע שעבר.

השאיפה היא לפתח תרופה שתשמש כטיפול ראשוני בכל אדם שיתברר כי נדבק במחלה, ובכך למנוע את התפתחות סערת הציטוקינים. מהלך שכזה, כך מקווים בחברה, יפחית משמעותית את התסמינים הקשים ביותר של קורונה, ויהפוך אותה באופן סופי למחלה שהאנושות יודעת להתמודד איתה בקלות יחסית, וללא פגיעה בנפש. בחברה הצהירו על כוונתם להשיג אישור FDA לשימוש בתרופה במהירות המרבית. בשלב זה לא דווח על תאריך היעד לסיום פיתוח התרופה.

שמן קנאביס (צילום: Girts Ragelis, shutterstock)
שמן קנאביס|צילום: Girts Ragelis, shutterstock