גיא לרר // עיתונאי ופעיל חברתי
גיל: 41
תרומה עיקרית
גיא לרר הוא לא עוד טאלנט. את הרעיון לתכניתו "הצינור" הוא יזם ומנחה אותה. מלבד קנאביס הוא מקפיד לעסוק ולהדהד בערוצי השידור המרכזיים בארץ, עשיה חברתית. בתחילה הביא את סיפורם של צרכני קנאביס שהועמדו לדין, ומצאו את עצמם מתמודדים עם כתבי אישום חמורים. בשנים האחרונות, תכניתו מקדישה דקות מסך רבות למאבק על לגליזציה. התרומה המשמעותית ביותר שלו בשנתיים האחרונות הייתה בתחום הקנאביס הרפואי והבמה החשובה שנתן לחולים רבים אודות הכשלים ברפורמה. ראוי לציין בעיקר את פרויקט "שבוע הקנאביס" שהוביל יחד עם פעילים מובילים בתחום בו קראו לגלעד ארדן לקדם אי הפללה בישראל. לרר עצמו סבור כי זה אחד הנושאים הכי חברתיים בהם עסק.
איך התגלגל למהפכה הירוקה
במהלך פעילותו כאיש תקשורת, לרר הכיר ממקור ראשון חולים רבים שלא היו זכאים לרישיון, או שלא הצליחו לקבל גישה מתאימה לתרופה הנדרשת להם. חלקם, מצאו את עצמם מנהלים תיק פלילי כשנאלצו לגדל קנאביס בעצמם או להשיג אותו מחוץ למשרד הבריאות. אחד מהמפגשים המשמעותיים ביותר עבור לרר, היה עם ניר יופטרו, המכונה "המלאך", שהפיק וסיפק לחולים רבים שמן קנאביס ושילם על כך מחיר אישי כבד. מאז ועד היום, לרר הוא אחד הדוברים הנלהבים בזכות הקנאביס בעולם התקשורת.
איפה הוא היום?
גיא לרר מנחה את התוכנית "הצינור" ומשתתף באירועים רבים לקידום הלגליזציה בישראל.
מי התורם החשוב ביותר לתעשיית הקנאביס מבחינתך?
"יש ברשימה הזו כמה מהפעילים החשובים והמשמעותיים ביותר בתחום. אבל כל אחת ואחד מאיתנו לא היו כאן בלי פרופ' רפאל משולם. המחקרים שלו פתחו את הדלת לתחום כולו וכל השינוי שאנחנו רואים היום מבוסס על התגליות שלו".
איך היית רוצה לראות את עתיד תעשיית הקנאביס בישראל?
"מבחינתי הדברים מאוד ברורים – הגיע הזמן ללגליזציה מלאה. ברגע שיוסרו החסמים החוקיים, גם המטופלים בעלי הרישיון ייתרמו מזה. הרופאים יוכלו לעסוק באבחון, ייעוד טיפול ומחקר בלי להיות שוטרים. המדינה צריכה להשקיע במחקר ולהמשיך לפתח את התחום, כי ברור לי שמה שאנחנו יודעים כיום על יתרונות הצמח הזה הם רק קצה הקרחון. עם הפיקוח הנכון, העלאת המודעות ותוכניות חינוך מתאימות, נוכל לעשות שימוש אחראי ומושכל בקנאביס ולעזור לעשרות אלפי מטופלים לשפר את איכות החיים".