מדיניות אי-ההפללה על צריכת קנאביס, שנכנסה לתוקף בתאילנד לפני כשלושה חודשים, הציפה את המדינה שבדרום-מזרח אסיה בתיירות קנאביס מקומית ובינלאומית. לא מדובר רק במכירת תפרחות קנאביס בשוק וברחובות, אלא גם במלונות, בתי מרגוע, ברים, בתי קפה ומסעדות המעניקים שירותים קונים המבוססים על קנאביס, ממסאז'ים בשמני המפ ועד למאכלים על טהרת הצמח הירוק.
>> חוקי הקנאביס בכל מדינה בעולם: תמונת מצב מעודכנת
ההנחה כי אנשים משלבים קנאביס בבישול במטרה להגיע לתחושת ריחוף בדרך קצת שונה מאשר בעישון היא בהחלט נכונה, אבל לא מדובר בסיבה היחידה שקיימת לבשל עם קנאביס. למעשה, בתאילנד קיימת מסורת של בישול עם קנאביס לא בשביל האפקט הפסיכואקטיבי, אלא בשביל הטעם. בשל כך, התאילנדים ממש לא מתעקשים להתבסס על תפרחות הקנאביס בלבד בבישולים שלהם. למעשה, בתאילנד מבשלים עם חלקים נוספים של צמח הקנאביס, גם כאלו שלרוב לא נעשה בהם שימוש בעישון וגם לא בהפקת שמן, כמו עלים, גבעולים ואפילו שורשים. אז מה הסיבה לכך, ואיך זה מתקשר למסורת התאילנדית?
על פי מגזין האוכל The Take Out, עלי הקנאביס ושורשיהם מכילים חומצה גלוטמית, המעניקה לאוכל שבו הם משולבים סוג של טעם אומאמי. מתברר כי בבישול התאילנדי המסורתי, לאותם הרכיבים בצמח שנחשבים כרכיבי פסולת בעיני צרכן הקנאביס המצוי, יש ערך חשוב מבחינת הטעמים שהם מייצרים והייחודיות שהם מעניקים לאוכל.
חוקי קנאביס נוקשים נכתבו בתאילנד לפני כמעט מאה שנה, אבל עד לשלהי שנות ה-70 הם לא נאכפו ברצינות, ובפועל אנשים רבים גידלו קנאביס והשתמשו בו באופן גלוי יחסית. מלבד עישון, קנאביס שולב באוכל, וכמה מנות ייחודיות מאוד נולדו בעקבות השימוש היצירתי בתפרחות הקנאביס, וכאמור גם ברכיבים נוספים של הצמח.
ההחלטה לאכוף באופן נוקשה את המגבלות על גידול קנאביס, רכישתו ושימוש בו לפני כ-40 שנה, גזלה מהבישול התאילנדי את אחד מהטעמים היותר ייחודיים שקיימים בו. כיום, שלושה חודשים אחרי שהוכרזה אי-הפללה לצרכני קנאביס, אזרחים תאילנדים רבים קיבלו אישור לגדל את הצמח בביתם, והתיירות סביב הצמח פורחת, תרתי משמע. בתוך כך נכלל גם עולם המסעדנות.
מאכלים מסורתיים כמו קארי וירקות מוקפצים זכו בחודשים האחרונים לטעם מחודש בזכות השילוב של עלי קנאביס בבישול, שהתאפשר בעקבות השינוי בחקיקה. זאת בנוסף למאכלים רבים אחרים, מסלטים שונים ועד לפיצה, שניתן למצוא כיום במסעדות כשטעם הקנאביס משולב בהם ומורגש היטב.
מאכלים המכילים תפרחות קנאביס יכולים בהחלט להביא לאפקט ממסטל. מה שנכון לבראוניז המפורסמות נכון גם למאפים אחרים. לעומת זאת, מאכלים המכילים רכיבים אחרים של הצמח, כנראה שלא יגרמו לכם לרחף. אחוז ה-THC (הרכיב הממסטל העיקרי בצמח) בעלי הקנאביס, בגבעולים ובשורשים הוא נמוך מאוד, ותצטרכו לאכול כמויות אדירות שלהם כדי להרגיש שינוי בתחושה. במדינה בה ניתן לרכוש בחופשיות תפרחת קנאביס או שמן המופק ממנה, כנראה שיש דרכים טובים יותר לעשות את זה. אם אתם בתאילנד, ומוצאים את עצמכם במסעדה שמגישה מזון שבושל עם עלי קנאביס, כדאי שתהיו מודעים לכך שהמנה שיגישו לכם לא תגרום לכם לשום שינוי תודעתי. היא כן עשויה, כמובן, לגלות לכם טעמים חדשים שמעולם לא הכרתם.