בכל שנה שעוברת עוד ועוד מדינות מגמישות את החוקים בנוגע לשימוש בקנאביס. מייעול התהליך להשגת מרשם לקנאביס רפואי, ועד ללגליזציה מלאה לשימוש חופשי במריחואנה לכל אדם בוגר. היעדים הללו, בהם תוכלו לרכוש קנאביס באופן מסודר וחוקי, ולצרוך אותו כאוות נפשכם מבלי להסתכל אל מעבר לכתף, הם הידידותיים ביותר בעולם לחובבי הקנאביס. בסקירה הבאה נציג לכם את כמה מהמובחרים שבהם:

דרום אמריקה

אורוגוואי היא המדינה הראשונה בדרום-אמריקה שהכריזה על לגליזציה מלאה של קנאביס, כבר בשנת 2014. אם תעשנו קנאביס ברחוב או באוויר הפתוח, באורוגוואי אף אחד לא יטריד אתכם, שכן לא מדובר בעבירה על החוק, אך כתיירים לא תוכלו לרכוש קנאביס. ממשלת אורוגוואי מאפשרת שימוש אישי לאזרחיה אך איננה מעוניינת בתיירות קנאביס במדינה, ולכן רכישת מוצרי קנאביס מותרת רק לאזרחים מקומיים. במידה והצלחתם לשכנע חבר מקומי לרכוש בעבורכם את המוצר, השימוש בו יתאפשר כאוות נפשכם.

מונטיביידו, אורוגוואי (צילום: Globe Guide Media Inc, shutterstock)
מונטוידאו, אורוגוואי|צילום: Globe Guide Media Inc, shutterstock

במדינות אחרות ביבשת הלטינית עדיין אין לגליזציה. אף על פי כן, בארגנטינה, צ'ילה, אקוודור ופרו קיימת מדיניות של אי-הפללה, כלומר השימוש בקנאביס אמנם אינו חוקי, אבל לא יפריעו לכם להשתמש בו.

מרכז אמריקה

למרות שמדובר בכמה מהאנשים הכי מהירים בעולם, הג'מייקינים לא צריכים לברוח אם נתפסו עם איזה ג'וינט ביד. אולי תופתעו לגלות שג'מייקה הכניסה את אי-הפללת משתמשי קנאביס לרשימת חוקיה רק בשנת 2015, אבל בכל אופן, כיום ארץ הרגאיי והרסטפאארי היא מקום נוח המכבד ומקבל שימוש אישי וחופשי בקנאביס.

ג'מייקה (צילום: Obi Onyeador, unsplash)
ג'מייקה|צילום: Obi Onyeador, unsplash

גם מקסיקו מאפשרת חופש דומה. על אף מגבלות מסוימות על גידול הצמח ועל אחזקת כמויות גדולות, בכלליות הושרשה גם במדינה הגדולה ביותר במרכז אמריקה מדיניות של אי-הפללה, וניתן לצרוך שם מריחואנה בחופשיות. הדבר נכון גם לגבי קוסטה-ריקה ובליז.

המדינה החדשה שאישרה נישואים חד מיניים (צילום: Gianfranco Vivi, Shutterstock)
פואבלה, מקסיקו|צילום: Gianfranco Vivi, Shutterstock

קנדה וארצות הברית

ארצות-הברית מחולקת ל-50 מדינות, ולכל אחת מהן ריבונות ושליטה מוחלטת על חוקיה. כך גם בתחום הקנאביס, שונים החוקים ממדינה למדינה, החל מאיסור מוחלט לצרוך קנאביס ועד ללגליזציה מוחלטת לכל אדם בוגר. ביותר משליש מהמדינות כבר אושרה חוקיותו המוחלטת של השימוש בקנאביס, וכמעט בכולן החוק כבר נכנס לתוקף. קליפורניה, קולורדו, וושינגטון ועכשיו גם ניו-יורק – כולם יעדים בהם תוכלו לרכוש קנאביס ולהשתמש בו באופן חופשי ונקי מדאגות. שימו לב – ברבות ממדינות ארצות-הברית השימוש במריחואנה עדיין אינו חוקי. אם עברתם ממדינת לגליזציה למדינה בה הקנאביס נמצא מחוץ לחוק, אף שוטר לא יתעניין לשמוע מאיפה הגעתם ומה עשיתם שם. הקפידו לרכוש קנאביס רק במדינה בה הוא חוקי ולא לעבור איתו בין מדינה למדינה. הדבר נכון גם לגבי שדות תעופה וטיסות מעבר. אל תיכנסו עם קנאביס למדינה בה הוא לא חוקי.

פסל החירות בניו יורק (צילום: Sean Pavone, shutterstock)
פסל החירות בניו-יורק. רלוונטי מתמיד|צילום: Sean Pavone, shutterstock

אם אתם כבר בארצות-הברית, למה לא לקפוץ אל השכנה מלמעלה? לפני שלוש שנים הפכה קנדה גם היא למדינה ידידותית לצרכני קנאביס, כשהעבירה חוקי לגליזציה מלאה. בערים הגדולות בקנדה תוכלו לבקר במבחר גדול של חנויות למוצרים שונים ומגוונים על בסיס קנאביס, כאשר בראשן טורונטו והבירה אוטווה.

אירופה

בימינו, טיסה לחו"ל אינה עניין של מה בכך. כשיעדים הופכים מכתומים לאדומים ובחזרה, ישראל זוכה לצבעים כאלו ואחרים בעצמה, ויתכן שבעבור ישראלים רבים ביקור קצרצר באירופה הוא האופציה הריאלית ביותר. באירופה עדיין אין לגליזציה, אבל בהחלט קיימים מספר יעדים שיכולים לסקרן גם את התייר אשר קנאביס בראש מעייניו.

בראש ובראשונה – הולנד, ומעל לכל בירתה אמסטרדם – היעד מספר אחת באירופה לתיירות קנאביס מזה שנים רבות. בהולנד עדיין לא הונהגה לגליזציה מלאה, אבל בדומה למדינות נוספות בעולם, קיימת בה החלה מוחלטת של אי-הפללה. במילים אחרות – קנאביס אולי אינו עסק חוקי למהדרין, אבל משטרת אמסטרדם לא תתערב בשום צורה שתפריע לבתי הקפה השונים (הידועים יותר בשמם הלועזי "קופי שופס") למכור לכם אותו באופן נגיש ונוח, ובוודאי שלא תפריע לכם לצרוך אותו בנינוחות כאוות נפשכם.

משט התעלות באמסטרדם (צילום: D.Cz., Shutterstock)
אמסטרדם, הולנד|צילום: D.Cz., Shutterstock

מדינה נוספת בה קיימת מדיניות של אי-הפללה היא בלגיה, שכנתה הדרומית של הולנד. החוקים במדינה מעט נוקשים יותר והאווירה פחות משוחררת מאשר באמסטרדם, כלומר מעבר לכך שאין לגליזציה בשום פנים ואופן, המשטרה הבלגית עשויה לפנות אליכם, לשאול שאלות ולחשוד חשדות. אבל כל עוד אין ברשותכם למעלה מ-3 גרם של קנאביס, שום צעט לא יינקט נגדכם, ותוכלו להמשיך בשגרת הקנאביס של יומכם. בריסל מחכה לכם.

בריסל (צילום: Yogendra Negi, unsplash)
בריסל, בלגיה|צילום: Yogendra Negi, unsplash

אסטוניה היא בוודאי לא היעד התיירותי הראשון שעולה בראשכם כשאתם מתכננים את הטיול הבא שהקורונה תאפשר. אחרי הכל, מדובר במדינה קטנטנה וקרה בצפון-צפונה של היבשת וממש לא ביעד שמושך ישראלים רבים. באסטוניה אין לגליזציה, וגם לא מדיניות של אי-הפללה. מנגד, אם יימצא בחזקתכם קנאביס בכמות של עד 7 גרם – כמות המוגדרת כמותרת לשימוש אישי באסטוניה – עונשכם יהיה קנס ותו לא. ומדוע בכל זאת מצאנו לנכון להזכיר את אסטוניה ברשימת המדינות המעניינות ביותר לתיירות קנאביס באירופה? ובכן, התשובה לא נמצאת בבירה טאלין, וגם לא באף עיר גדולה אחרת. התשובה נמצאת בעיירה קטנטנה בשם קאנפי (Kanepi). קאנפי היא המילה האסטונית לקנאביס, ומקורו של שם העיירה נעוץ בהיסטוריה החקלאית שלה, בה גידלו המקומיים קנאביס לצרכים תעשייתיים מגוונים. ב-2018 נערך סקר בין תושבי העיירה ובו נבחר דגלה החדש הרשמי של העיר – דגל ירוק ובמרכזו עלה קנאביס.