יין שנחשף לאור לזמן ממושך מתקלקל. אתם תזהו שמשהו לא בסדר כשהריח שימלא את החלל שבו שמרתם את היין – יזכיר לכם ריח לא נעים של כרוב מבושל או קרטון רטוב. למה זה קורה ועוד כמה עובדות שחשוב לדעת.
מי מתקלקל מהר יותר – לבן או אדום?
אור השמש מאיץ את תהליך התיישנות היין ומשנה את טעמו ואת ריחו של הנוזל, עד אשר הוא מגיע למצב שבו הוא מתקלקל. טנין, תרכובת אורגנית שנמצאת בקליפת הענבים, אמורה לצמצם את התגובה הזו לשמש, ובענבים כהים יותר שמשמים להכנת יינות אדומים יש ריכוז גדול יותר של טנין, מה שהופך את היין האדום ואת הרוזה לרגישים פחות מהיין הלבן לאור השמש ולאור בכלל.
בקבוק שקוף הכי פוגע ביין
היין מאוכסן לרוב בבקבוקי זכוכית שקופים, בחירה שנובעת בעיקר מהמחיר הזול שנדרש כדי לייצר אותו, אבל הוא נחשב למי שחוסם הכי מעט את כניסת קרני השמש מכל סוגי הבקבוקים. הבקבוק מהזכוכית הירוקה לעומת זה, מצליח לחסום כמחצית מקרני האור שמאיימות להכינס פנימה, ובקבוקים שעשויים מענבר נחשבים לטובים ביותר מבחינת חסימת האור – אבל גם ליקרים ביותר לייצור.
הפלורסנט בצרכנייה השכונתית
האור הכי פופולרי בחנויות ברשתות הגדולות ובצרכניות השכונתיות הוא אור הפלורסנט, שהוא סוג האור הכי מזיק ליין אחרי אור השמש. כשאתם רוכשים יין בחנות שימו לב לכמה דברים שימנעו מכם לקנות יין שאוחסן בצורה לא נכונה: בחרו יין שאינו חשוף לאור השמש כלל – בוויטרינה או בחלון צמוד, והעדיפו יין שמאוכסן בצורה אופקית עדיף על יין שמאוכסן בצורה אנכית, מצב שבו יש פגיעה מינימלית של היין על ידי הלחות.