אסטרונאוטים בתחנת החלל הבינלאומית קיבלו לאחרונה ארגז יין. לא לא מדובר בפינוק לזמן של אחרי משמרת, אלא ניסוי של ממש. על פי הדיווחים בבריטניה, חברת יין מלוקסמבורג השיקה מהדורה מיוחדת של 12 בקבוקי יין אדום שהולכים להתיישן במשך שנה בחלל. 

החוקרים מעוניינים ללמוד את השפעת כוח הכבידה וקרינת החלל על תהליך היישון, ובתקווה שהם יצליחו לפתח טעמים חדשים או תכונות שלא היו קודם ליין. חוץ מ-12 הבקבוקים שיהיו בחלל החברה תרמה עוד 12 בקבוקים שישארו כאן אצל קבוצת חוקרים בכדור הארץ, מה שיאפשר להם להשוות את היינות בתום התהליך. 

שתי הדגימות, על כדור הארץ ובחלל, ישארו סגורות הרמטית ויאוחסנו בטמפרטורה של 17 מעלות. החוקרים מעריכים שהטעמים יהיו שונים בסוף הניסוי. אנחנו מעריכים שבסוף הניסוי, בין אם הוא יצליח או לא, יהיו כמה אנשים עשירים שינסו לשים את ידם על הבקבוקים הללו.