כיום ההנחה הרווחת היא שלפני שתיית יין צריך לתת לו "לנשום" כחצי שעה לפני. כשאומרים לנשום מתכוונים שלאחר פתיחת הבקבוק צריך להניח אותו מבלי לשתות כי זה אמור לשפר את הטעם שלו. אבל, האם ב-2019 זה באמת נכון? במגזין האמריקאי Mental Floss בדקו בשבילנו את הנושא והמסקנות חלוקות.
הרבה מומחי יינות היום מודים שאין באמת טעם להעמיד את הבקבוק לאחר שהוצאתם את פקק השעם, כי לא נכנס מספיק חמצן לתוך הבקבוק גם ככה. והאם מועיל למזוג את הבקבוק לדקנטר? טוב, זה כבר תלוי ביין שאתם שותים.
בימינו כבר לא ממש שותים יינות מיושנים. הרבה מהיינות שנסחרים בשוק הם יינות שהופקו לטווח הקצר (שנה פחות או יותר). יינות שעשירים בטאנינים לעומת זאת, יכולים להרוויח אם הם ינוחו בדקנטר. המגע עם חמצן יכול לעדן את הטעם החריף של היין.