סגרתם סוף סוף את הלפטופ אחרי יום עבודה ארוך, בחרתם את הסדרה לבלות איתה את הערב ועכשיו נותר רק לדאוג למשהו לנשנש מול הטלוויזיה. סושי הוא הנשנוש המושלם בדיוק בשביל זה, ויחד עם היין הנכון הוא יבטיח לכם ערב של טעמים נפלאים.

יש כמה כללי יסוד שיסיעו לכם להתאים בין השניים:

ניגירי

זה נשמע לכם חסר חשיבות אבל האופן בו אתם אוכלים את הניגירי ישפיע על סוג היין שהכי יתאים לו. אם אתם אוכלים אותו ללא וואסבי עדיף לבחור ביין עדין – כמו לדוגמה פינו גריגיו, פינו נואר וסוביניון בלאן. אם אתם אוכלים אותו עם וואסבי כדאי לבחור יין מתוק שיאזן את הטעמים החזקים שלו באמצעות הסוכר, ולכן מומלץ לבחור בריזלינג.

סשימי

כדי להדגיש את הטעמים המיוחדים שיש לדג נא, מומלץ לשלב יין שיעשה בדיוק את זה. לפני שאתם ניגשים למלאכת ההתאמה – חשוב להבחין בין טונה לסלמון. לסלמון יתאימו פינו נואר אדום או שרדונה ולטונה מתאימים יינות עם טעם פחות דומיננטיים כמו בורגונדי.

מאקי

המאקי מגיע באינסוף וריאציות של מילויים, ולמילוי שתבחרו יש השפעה על סוג היין המומלץ. למילוי צמחוני עדיף יין לבן קליל ופשוט, אבוקדו יילך הכי טוב עם רוזה יבש ואם בחרתם במאקי שמשלב גם דג – מומלץ לבחור בשבלי.

אורמאקי

משהו באינססייד אאוט מרגיש כבד יותר ולכן מומלץ לשלב איתו יין מורכב יותר מבחינת טעמים כמו שנין בלאן.