בתקופה האחרונה אנחנו שומעים יותר ויותר על טרנד המשקאות ללא האלכוהול, אבל לרוב זה היה בבירה כמו הייניקן, שקלטה את המגמה עוד לפני שהתפרצה והשתלבה בזמן המתאים עם היינקן 0.0. עכשיו, חברת היין האיטלקית "Prosecco Bottega" הודיעה כי היא בדרך להוציא יין מבעבע ללא אלכוהול.

במגזין הבריטי the drinks business דיברו עם סנדרו בוטגה, מנכ"ל החברה, שסיפר כי הם מקווים שהיין המבעבע יצא לשוק כבר בינואר 2020. "אני לא בטוח ב-100% שזה יהיה מוכן, אבל אנחנו חושבים שכן", סיפר בוטגה. אבל מתברר שתהליך ההכנה לא היה כזה פשוט. מכיוון שהיין מופק במחוז פרוסקו שבאיטליה, החברה מחויבת לחוקים ורגולציה בכל הקשור להכנת יין תחת השם "פרוסקו".

"אסור לנו לקרוא לזה יין", הוא סיפר, "ואסור לנו להשתמש במילה פרוסקו או להוסיף סוכר למשקה". בוטגה הוסיף כי אסור להם להוציא את האלכוהול מהיין, מה שאומר שהם צריכים להכין את היין כנטול אלכוהול כבר מההתחלה, ובעצם הופך את תהליך ההפקה למורכב יותר.

לא יודעים מה איתכם, אבל אותנו לחלוטין הם סיקרנו, ונשמח לטעום איזה כוסית של פרוסיקו ללא אלכוהול. אם מישהו מהקוראים מתכנן לטוס לאיטליה דברו איתנו בטוקבקים, יש לנו כיוון.