היום בערב, אלפי אנשים בארץ יצאו ויחגגו את בואה של השנה האזרחית. באינספור בתים, ברים, מועדונים ואולמות אירועים יפתחו בקבוקי שמפניה וימלאו את הכוסות בנוזל המבעבע והחגיגי. אחת הבעיות היא שגם פתיחת שמפניה, שעל פניו נראית מטלה מאוד פשוטה, לא נעשית נכון ברוב המקרים. שלא נדבר על שתיית המשקה עצמו.
למזלכם (ולמזלנו, בסדר), סם קאפרון, מומחית היין של רשת Aldi (חברה גרמנית המפעילה כ-9,000 חנויות ברחבי העולם), נתנה למגזין הדיילי מייל כמה טיפים איך לשתות שמפניה כמו מקצוענים.
סובבו את הבקבוק, לא את הפקק
כדי להשיג את צליל הפיצוץ המושלם (אבל לא להסתכן בפיצוץ אמיתי), יש להחזיק את הבקבוק בזווית של 45 מעלות, ולסובב את הבקבוק - ולא את הפקק. כמו כן, כדאי להפעיל קצת לחץ על הפקק, כדי שהוא לא יעוף ויפגע במשהו.
אל תטו את הכוס
ישנה תפיסה רווחת שהדרך הנכונה למזוג שמפניה לכוס כוללת הטיה של הכוס, אבל זו טעות. הדרך הטובה ביותר היא למזוג ישירות אל תוך כוס ישרה, למלא אותה עד השליש, לחכות שהקצף יירד - ורק אז למלא עוד. כמו כן, מומלץ להחזיק את הכוס מהידית - החזקה של הכוס עצמה תחמם את השמפניה בחום הגוף שלכם.
View this post on Instagram
דעו באיזו כוס לבחור
כוסות שמפניה מסורתיות (flute glass) קמצניות בקוטר ונדבניות בגובה. הן אמנם מצטלמות נהדר לאינסטגרם, אבל בשל המבנה שלהן, שמצר כלפי מעלה, הן עשויות לכלוא בפנים חלק מהארומות של המשקה.
כוסות מרגריטה (coupe glass), שהיו הסטנדרט בשנות העשרים למשל, סובלות מבעיה אחרת: שטח הפנים הנרחב של המשקה נותן לבועות ולארומות לברוח ולהתאדות במהירות.
>>> זו הדרך הכי מהירה לקרר בקבוק שמפניה
>>> 5 קוקטיילים על בסיס שמפניה
>>> חגגה 108 וטענה ששמפניה זה הסוד
לכן הבחירה האולטימטיבית היא כוסות טוליפ (tulip), שלפעמים מגישים בהן בירה. הן מתחילות כמו כוסות שמפניה רגילות, מתרחבות כדי לתת יותר מקום לארומות להתפתח, ואז מצרות שוב כדי שהארומות לא יברחו. הן גם עוזרות לשמור על בעבוע יציב ואסתטי, ובעלות לוק יוקרתי ומיוחד.
אחסנו את השמפניה כמו שצריך
החוק הראשון הוא לעולם לא לאחסן את השמפניה במקום שחשוף לאור שמש ישיר - הקרינה האולטרה-סגולה תשפיע על חומצות האמינו ותגרום להן לשחרר ארומות פחות נעימות. לטווח הרחוק, יש לבחור במקום אחסון עם טמפרטורה יציבה, כדאי בסביבות ה-10 עד 12 מעלות צלסיוס. כמו כן, אין שום בעיה עקרונית בלאחסן את הבקבוקים כשהם עומדים. הסיבה שאנשים מסוימים מעדיפים לאחסן בקבוקים בשכיבה היא כדי שפקקי השעם לא יתייבשו; הנוכחות של פחמן דו חמצני ביינות מבעבעים מונעת את האפשרות הזו, ולכן אין סיבה לדאגה.