אבי פרץ וליאור חפצדי הם זוג שפים מנוסים וותיקים שמתמחים בקולינריה ירושלמית עילית, וככאלה, הם בישלו לא פעם לראש הממשלה ורעייתו ולאישים חשובים נוספים בארץ ובעולם. בפרק ששודר אמש ב-MKR המטבח המנצח, הגישו אבי וליאור לשופטים חיים כהן ורותי ברודו ארוחת גורמה שזכתה לניקוד הגבוה ביותר שניתן לזוג בתחרות – 86 נקודות, שמתוכם יש אפילו שני ציוני 10 עגולים ומושלמים שחילקו כהן וברודו.
אבל חוץ מהמנות המרשימות שהוגשו בסרוויס, מתברר שפרץ וחפצדי דאגו גם לרומם את מצב רוחם של האורחים שלהם, יתר הזוגות שמהווים את המתחרים שלהם, בעזרת קוקטייל ייחודי בשם אלג'מאל הירושלמי. בהתאם לכל יתר המנות, גם הקוקטייל שילב מרכיבים אותנטיים ומסורתיים משוק מחנה יהודה.
"אנחנו מאוד אוהבים להסתובב בשוק מחנה יהודה בירושלים, ויש באמצע השוק את 'משקאות עזורא', ויש לו את משקה השקדים הכי מפורסם בירושלים/ משם התחיל הבסיס לכל הקוקטייל. לקחנו את משקה השקדים והוספנו לו דברים מתאימים כמו רום ומיץ אננס, קצת מכל דבר כדי לא לטשטש את הטעם של השקדים. זה מסמל עבורנו גם נקודות בעולם שהיינו בהן וגם בסופו של דבר שהבסיס הוא שוק מחנה יהודה בירושלים".
ליד איזה מנות כדאי להגיש אותו?
"הקוקטייל הזה מתאים בעיקר בתחילת הארוחה, הוא פותח את החיך לטעמים טובים. כיף לשתות אותו ליד מנות דגים".
אז אם עשינו לכם חשק לאלג'מאל הירושלמי הסירו דאגה מליבכם, כי דאגנו לכם למתכון. מה, לא תפרגנו לחבר'ה?
אלג'מאל הירושלמי
מרכיבים:
25 מ"ל טחינה אלג'מאל
50 מ"ל רום לבן
15מ"ל רוזטה (משקה שקדים)
15 מ"ל מונין קוקוס
20מ"ל מיץ לימון טרי סחוט
60 מ"ל מיץ אננס
אננס טרי שלם
אופן ההכנה:
מערבבים את כל המצרכים עם קרח גרוס, מסננים ויוצקים לכוס בלון על 4 קוביות קרח שלמות. לקישוט, שמים מעל פרוסת אננס טרייה.