מי שאוהב לבלות ברחוב אבן גבירול בתל אביב כנראה נתקל או שעשה לילה ב"קווין". הבר, שנפתח באוקטובר וממוקם בתחילת הרחוב, הפך מהר מאוד לפופולרי בזכות אווירה משוחררת, תפריט קוקטיילים מצוין, אוכל לא רע וחוויה קז'ואלית ומספקת. דיברנו עם אור וקנין מבעלי המקום, שיספר איך בר אמור לתפקד בזמן מגפה עולמית. "אנחנו חבר'ה צעירים, 10 שותפים עם רקע של חיי לילה ורצינו מקום שבו נוכל לארח את החברים שלנו וגם להביא את עצמנו ואת החלום שלנו לידי ביטוי. אלא שאז הגיעה הקורונה".
"בתחילת הגל הראשון היה לנו חולה קורונה בבר ולא היינו ערוכים לזה. זה אומר שגם את תחילת מרץ אנחנו הפסדנו. התבטלו לנו 15 אירועי חברה סגורים. איכשהו, שרדנו את הגל הראשון וכשהיה אישור, פתחנו מחדש", מספר ל-mako וקנין.
איך הייתה הפתיחה?
"בשבועות הראשונים זה היה בסדר אבל ברגע שהייתה הפחדה, הלקוחות ירדו ואנשים פחדו לצאת, בטח למקום שלנו שהוא מאוד דאנס בר באופי שלו. ראינו שבמאי, יוני ויולי למרות שניסינו ההוצאות היו אותן הוצאות, למרות שההכנסות ירדו".
אותם הפסדים הובילו את אור וחבריו לחשב מסלול מחדש ולנסות לתפעל את הבר בכוחות עצמם. "הבנו שאנחנו בסיטואציה של להיות או לחדול והחלטנו להוציא את העובדים לחל"ת. כולנו הרבה זמן בחיי לילה, אין לנו בעיה לעבוד ואין את האגו הזה של 'אני בעלים'. זה עניין של עצם הקיום של מפעל החיים שלנו. פתחנו חסכונות והוצאנו פיקדונות מהצבא כדי להרים את הדבר, אז החלטנו להילחם בשיניים כדי להציל את המקום. אנחנו עושים הכל, מקבלת סחורה ועד להכנת האוכל במטבח".
איך חילקתם את זה?
"כל אחד נתן קצת יותר במה שהוא יותר מבין ומכיר. אחד טוב יותר באוכל, השני בסחורות והשלישי בשירות, אבל את המשמרות עצמן עשינו ביחד וכולם עזרו לכולם ונרתמו יחד לעבודה, כך שמצאתי את עצמי גם על הבר, גם בשירות וגם בכל מה שקשור לניהול. יצא לי לעשות כמעט הכל ולהרגיש את העסק מכל זווית אפשרית, זאת סיטואציה לא פשוטה לעשות את זה אבל אנחנו מבינים שאין ברירה ואפילו למדתי דברים חדשים על העסק מבפנים מהפן השירותי המקצועי"
View this post on Instagram
כמו מסעדות רבות גם הקווין, שמוגדר ברישיון ככזה נפגע קשות מחוסר ההחלטיות של הממשלה בסופ"ש האחרון. כזכור, אחרי שכבר הודיעו כי המסעדות יסגרו כבר מהסופ"ש ובעקבות מרד המסעדנים, החליטה הממשלה על דחיית סגירת המסעדות ליום שלישי הקרוב. "הכל עבד בחמישי וכשסגרנו את המקום ידענו שבבוקר למחרת עובדים כי אמרו שההנחיות יכנסו לתוקף רק בסופ"ש הבא. אני קם בבוקר ורואה בפלאפון שהמסעדות לא יפתחו היום ואני לא מבין מה קורה".
כמה זה משפיע שהכל מהרגע להרגע?
"יש לי סחורה שהזמנתי בידיעה שהמקום יהיה פתוח ויש לי שותפים צעירים שנשארו במרכז בסוף השבוע כדי לעבוד, מה אני עושה עכשיו? חלק מהשותפים נסעו להורים בצפון ובדרום ואנחנו התחלנו לחשוב מה לעשות עם הסחורה וכל המסביב. פתאום בערב אני מבין שכן יש אישור לפתוח. מה אני אמור לעשות? אני מרגיש שמשחקים איתנו כמו יו-יו, פעם פותחים פעם סוגרים. העדפתי בגלל שהשותפים שלי לא היו במרכז לא לפתוח כי אני לא יכול לתת ללקוחות שלי מוצר מספיק טוב".
מה אתם מתכננים לעשות עד הסגירה?
"התכנון הוא ערב של בירה ללא תחתית, ביום שני בערב בהתאם להגבלות".
מה דעתך על ההתנהלות של הממשלה בפן הכלכלי?
"אני מאוכזב מאוד מההחלטות. אני מרגיש שאנחנו העצמאים נמצאים בתחתית האוכלוסייה מבחינת הממשלה. היו יכולים בגל הראשון לתת לנו מענק ולהשאיר אותנו חודש נוסף סגורים ואולי להיפטר מהקורונה לגמרי העדיפו לשחרר את המשק".
המשק נפתח בגלל הלחץ שלכם העצמאים.
"הלחץ שלנו לא היה לפתוח אלא שיהיה לנו כסף לאוכל. אם היו נותנים לנו משהו לא היינו אומרים כלום. אני לא מחפש נדבות ומתנות כן? שלפחות יעצרו את ההוצאות של המקום כדי שלא כל יום נפסיד כסף. גם עכשיו, אף אחד לא מחפש לפתוח בכוח אלא רק לשרוד. בכלל, אין דגש על תרבות הפנאי והבילוי. אנחנו תמיד נהיה הראשונים להיסגר והאחרונים להיפתח וגם עכשיו כשסוגרים אותנו, אין צפי למתי נחזור לפעילות. יש לנו שכירויות והוצאות. מה הלאה?
אתה לא מאמין שיעזרו לכם?
"האמת? ממש לא. הם הוכיחו כבר שהם לא באמת עוזרים. יש כאן משבר כלכלי שלא מנוהל נכון".
למרות שהיה בבידוד ולא יכל להגיע להפגנות, אור כן תומך בהפגנות וטוען כי לא מדובר בעניין של ימין או שמאל. "אני לא יכול להגיד שההפגנות האלה לא פוליטיות אבל מה שכן - הן לא מפלגתיות. אין קשר לימין או שמאל. כמישהו שהוא לא בצד השמאלי של המפה תמכתי ונתתי יד בהפגנות. אין שום קשר לימין או שמאל והניסיון לצייר את זה ככה הוא רק כדי לבודד ולעשות כאן הפרד ומשול. אני שוב אומר – אני לא קרוב להיות איש שמאל ואני תומך בהפגנות כי המשבר הזה חד משמעית לא מנוהל נכון".
View this post on Instagram
מה הלאה?
"אני קצת מרגיש אובד עצות. זה מאוד תלוי בממשלה. כן, הגיעו מענקים אבל העסקים החדשים והצעירים נפלו בין הכיסאות. אנחנו לא זכאים לכלום. אם הייתה אפשרות להלוואה בערבות המדינה זה היה מאפשר לי לשרוד ולהמשיך לעשות את מה שאני אוהב אבל אפילו הלוואה לא אישרו לנו בגלל שאנחנו עסק צעיר".
"עסקים צעירים של חבר'ה צעירים זה דור העתיד, אנחנו דור ההמשך של הכלכלה. חבר'ה טיפה יותר צעירים ממני שרואים איך המדינה מתייחסת אלינו ואיך עסקים נופלים אחד אחרי השני כמו דומינו לא ירצו לפתוח עסק. הפגיעה בכלכלה פה היא לא לשנתיים שלוש הקרובות, אלא הרבה קדימה שחבר'ה צעירים כמוני לא ירצו לפתוח עסק. אני לא יודע אם בסיטואציה שאני נמצא בה אני ארצה לפתוח עסקים נוספים עוד כמה שנים. במהלכים שלה המדינה אומרת לנו 'עדיף לכם להיות שכירים'".