במשך שנים מרגריטה נחשבה למשקה הלאומי של מקסיקו, אבל זה רק בעיני אנשים שלא היו במקסיקו. ישנו משקה אחד פופולרי אפילו יותר מהקוקטייל הקפוא והמפורסם, תכירו את פאלומה. גם הוא, כמובן, מורכב מטקילה אך שונה במעט מהמרגריטה.

האגדה מספרת שהקוקטייל קרוי על שם שיר פולק מקסיקני עתיק, בעל אותו שם (La Paloma) שהולחן בשנות ה-60 המוקדמות של המאה ה-19. משמעות השם הוא יונה או שקט. זהו שם מקסיקני נפוץ לנשים. פאלומה נמכר במקסיקו אפילו בפחיות, עד כדי כך הוא פופולרי שם.
 
טעמיו של הפאלומה מעט חמוצים כי הוא מתבסס על מיץ אשכוליות, אך מדובר במשקה קלאסי לקיץ שכל אחד יכול להתחבר.
 

פאלומה לעצלנים

מרכיבים:
50 מ"ל אלטוס פלטה
60 מ"ל מיץ אשכולית אדומה
סודה

תהליך ההכנה:
מוזגים את הטקילה ומיץ האשכוליות לכוס הייבול ומערבבים. סוגרים עם סודה ואפשר לקשט עם פרוסת ליים.

פאלומה (צילום: shutterstock_By Alexander Prokopenko)
צילום: shutterstock_By Alexander Prokopenko

פאלומה למקצוענים

מרכיבים:
60 מ"ל אלטוס פלטה
30 מ"ל מיץ אשכולית אדומה
20 מ"ל מיץ ליים
20 מ"ל סירופ אגבה
סגירת פרייה

תהליך ההכנה:
מוזגים את כל המרכיבים לשייקר (מלבד הפרייה), מנערים חזקים ומסננים לכוס הייבול מלאה בקרח. סוגרים עם הסודה ומקשטים עם פלח אשכולית אדומה וראש נענע.

אבי אזיזוף הינו מנהל המחלקה המקצועית של טמפו