כבר סיפרנו לכם בעבר את כל העובדות לא חשובות על טקילה שאתם צריכים לדעת. אבל מתברר שב-Daily Meal מצאו עוד 4 סיבות לשתות שוט טקילה בסוף היום במקום יין או בירה.
קודם כל, ברור לכם שאסור להפריז (וגם אנחנו לא ממליצים להפריז) בשתיית משקאות חריפים, נכון? ולפני שאתם קוראים את הסיבות של המשקה, חשוב שתדעו שמדובר רק במקרים של טקילה שנוצרה מ-100% אגבה, כלומר גרסאות הפרימיום. ועכשיו, אחרי שסיימנו סוף סוף עם ההבהרות אפשר לגשת לחלק המעניין באמת.
דל קלוריות
בגלל שטקילה מיוצרת מאגבה, צמח המכיל סוכר טבעי שלא מתעכל כלל, לכן הוא אינו מעלה את רמת הדם בגוף. בנוסף, מתברר שהמולקולות שבצמח מזרזות את תהליך העיכול שבגוף, לעומת משקאות אלכוהוליים אחרים שמאטים אותו.
יכול להוריד את רמת הכולסטרול
מחקר של האגודה האמריקנית לכימיה טוען שיכול להיות שלטקילה יש השפעה טובה ללב שמורידה את הכולסטרול הרע ומעלה את הכולסטרול הטוב. חשוב לציין שזו לא הייתה מסקנה חד משמעית, אלא הצעה שככל הנראה תיחקר עוד בהמשך.
ללא גלוטן
בין אם אתם רגישים לגלוטן או רוכבים על הטרנד של אכילת מזון ללא גלוטן, כדאי שתדעו את זה. בגלל שטקילה מיוצר מאגבה ולא מחיטה (כמו רוב משקאות ההאלכוהול), הוא לגמרי נקי מגלוטן - אבל, אנחנו מאוד ממליצים לבדוק לפני שאתם לוקחים לגימה, מכיוון שטקילה שלא מיוצר מ-100% אגבה, יכולה כן להכיל גלוטן.
טוב לעיכול
בנוסף לאכילת מאכלים בעלי פרוביוטים, שוט טקילה לאחר הארוחה יעורר את מערכת העיכול שלכם ויזרז את ההליך. אגב, חוץ מפעולתו כדג'סטיף, נמצאו מספר מחקרים שהוכיחו כי טקילה יכול להיות גם אפרטיף, כלומר ניתן לשתות גם לפני הארוחה.