לא מעט אנשים במדינה מתייחסים למימונה ברצינות הרבה יותר מאשר לליל הסדר, ובצדק. אחרי שבוע ללא חמץ שכלל רק מצות עם שוקולד בליווי יין או ערק - הטעם של משקאות כמו וויסקי או ג'ין חסר מאוד לחיך שלנו.

כמו שכבר בטח הבנתם- אנחנו לא יודעים להכין מופלטות, אבל קוקטיילים זה לגמרי אנחנו. הנה 5 מתכונים לקוקטיילים - אחד לכל בסיסי אלכוהולי - שאתם חייבים לנסות אחרי שיוצא החג.

WHISKEY SOUR

מרכיבים:
60 מ"ל שיבאס ריגאל 12
30 מ"ל מיץ לימון
25 מ"ל מי סוכר (מצומצם)
1 חלבון ביצה (לא חובה)
2 דשים אנגוסטורה

תהליך ההכנה:
מוזגים את כל המרכיבים לשייקר עם קרח, שוברים ביצה, מפרידים את החלבון ומוזגים אותו לשייקר (לא חובה). מנערים היטב ומוזגים לכוס לואו-בול מלאה בקרח חדש. לסגירה, מטפטפים 2 טיפות אנגוסטורה.

Red Hot Tropics

המרכיבים:
50 מ"ל בלוגה נובל
30 מ"ל מיץ לימון
40 מ"ל ג'ומאקס מנגו
20 מ"ל סירופ שקדים
4 פרוסות פלפל אדום חריף

תהליך ההכנה:
מנערים את כל המרכיבים בשייקר עם קרח, ומסננים לכוס לואו בול עם קרח חדש. לקישוט משתמשים במנגו מיובש וחצי כתר (על דפנת הכוס) של אבקת צ'ילי אדום.

Mai Tai De Havana

המרכיבים:
30 מ"ל הוואנה קלאב 3
30 מ"ל הוואנה קלאב 7
40 מ"ל מיץ אשכולית אדומה
10 מ"ל מיץ לימון
20 רוזאטה
5 עלי נענע

תהליך ההכנה:
מוזגים את כל מרכיבים לשייקר עם קרח, מנערים היטב ומסננים לכוס מרגריטה. לסיום, מקשטים עם גבעול נענע ואבקת שקדים (לא חובה).

Coco Cucumber

המרכיבים:
50 מ"ל ביפאיטר
30 מ"ל מיץ לימון
30 מ"ל חלב קוקוס
ארבעה סלייסים של מלפפון
5 עלי נענע
20 מ"ל מי סוכר

תהליך ההכנה:
מוזגים את כל המרכיבים לשייקר עם קרח, מנערים חזק ומסננים לכוס לואו-בול עם קרח חדש. לסיום, מקשטים עם סלילי המלפפון וגבעול הנענע.

מרגריטה קפואה

המרכיבים:
45 מ"ל אולמקה בלאנקו
15 מ"ל טריפל סק
30 מ"ל מיץ ליים
חתיכות פרי שאהוב עליכם (אננס, תותים, פסיפולרה, מנגו וכו')

תהליך ההכנה:
מוזגים את כל המרכיבים לבלנדר עם קרח ומפעילים עד שמתקבל מרקם של ברד. מעבירים לימון או תפוז על שפה של כוס מרגריטה (או לואו-בול) בשביל להרטיב אותה, שופכים מלח על צלחת ומניחים את הכוס על הצלחת בשביל להדביק את המלח. מוזגים מהבלנדר לכוס ומקשטים בלימון או גרניש נענע.