נכון, לא כולנו מניקוריסטיות מהוללות כשזה מגיע לציפורניים של עצמנו, אבל בסך הכל מדובר במלאכה שעם קצת מיומנות והתמדה הופכת פשוטה למדי (לפחות בגרסאות המסורתיות שלה). רבות ורבים מאיתנו נתקלים בקשיי מניקור דווקא בשלב שאחרי המריחה, אל מול האתגר האמיתי של תחזוק העניין לאורך זמן רב ככל האפשר. אז כנראה לא נפתיע אותך אם נגיד שעדיף לא לעשות כלים חצי שעה אחרי שמשחת את ציפורנייך, אבל באתר StyleCaster ארגנו רשימה של שגיאות פחות מובנות מאליהן, ששווה להפנות אליהן אצבע (צבועה ומטופחת לתפארת, כמובן):
1. להיכנס למקלחת חמה אחרי המריחה
"חשיפת הלק לחום ולאדים של מקלחת יכולה לגרום לו לבעבע ולהימרח", אומרת לאתר מומחית המניקור דניאל קנדידו. "עדיף לחכות לפחות שעה מרגע המריחה ועד הכניבה למקלחת".
2. להיכנס למיטה חמה אחרי המריחה
אף שהציפורניים נדמות יבשות תוך כעשרים דקות אחרי מריחת הלק, הוא למעשה זקוק ללא פחות מ-24 שעות (!) כדי להתייבש באופן מלא. "טריק סופר קל שיזרז את הייבוש הוא לחכות כמה דקות עד שהלק מתקבע, ואז להעביר את הידיים תחת מים קרים מאד במשך כשלוש דקות", ממליצה קנדידו. "אבל שימו לב לא לתת למים לזרום ישר על הציפורניים, כי הכוח שלהם עלול להכניע את הלק ולגרום לו להימרח".
3. לדלג על השכבה העליונה
"ויתור על שכבה עליונה ייעודית (Top-coat) לא רק חוסך מהציפורניים את הגימור המבריק, אלא גם מקצר את אורך חיי המניקור", אומרת קנדידו ואף ממליצה להוסיף שכבת טו- קואט פעם ביומיים להישרדות מקסימלית.
4. לדלג על שכבת הבסיס
טוב, זה באמת הכי בסיסי. קנדידו מזכירה כי תפקידה של שכבת הבסיס הוא להפוך את משטח הציפורן לחלק ואחיד, משפרת את יכולת ההיצמדות של הלק לציפורן ומונעת מהפיגמנטים שלו להכתים את הציפורן הטבעית - כלומר, חוסכת ממך את הצהבהבות המבאסת הזאת. אז כן, זה ידרוש ממך עוד כמה דקות - אבל התמורות רבות ושוות את זה.
5. למרוח שכבות צבע עבות
כולנו מכירות את הרגע הזה שבו הלק פשוט לא נראה על הציפורן כמו שהוא נראה בתוך הבקבוק. התגובה האוטומטית היא למהר ולתגבר בעוד שכבה, אבל גם כאן סבלנות היא לגמרי המפתח. "כשמניחים שכבות עבות, ללק לוקח הרבה יותר זמן להתייבש ויותר סביר שבסוף הוא יימרח ויזלוג לקצוות", אומרת קנדידו וממליצה למרוח כמה שכבות דקות ואחידות, ולחכות כשתי דקות ביניהן. בסיכום הכללי, היא מבטיחה, זה למעשה יוצא פחות זמן ייבוש.
6. למרוח בהברשה אחת
"אם יש טכניקה אחת שאתן צריכות לקחת איתכן מסלון המניקור, היא שמניקוריסטיות מקצועיות משתמשות בלפחות 3- 4 תנועות הברשה על כל ציפורן. בתנועה אחת קשה לצבוע את צדי הציפורן, והמראה הכללי הוא יותר דליל ופחות אחיד. התחילו ממרכז הציפורן", היא מציעה. "ואז מרחו כלפי מטה את הצד הימני, בחזרה למרכז, וכלפי מטה לצד השמאלי. סיימו במריחה נוספת במרכז".
7. להתחיל עם ציפורניים שמנוניות
"אם יש שמן על הציפורן, ללק יהיה הרבה יותר קל להתקלף אחר כך. כלום הרי לא נדבק למשטח שמנוני". קנדידו מציעה למרוח שמן הזנה אחרי מריחת הלק, לא להגזים עם קרם הידיים, ולתוצאות מיטביות - להשתמש במוצר בסיס שהוא מעין "פריימר" לציפורניים, המאזן את רמות ה-PH וסופח שומן ולחות.
8. להשתמש בלק ישן
כן, זה עצוב להיפרד מלק אהוב שהיה שם בשבילנו לאורך תקופה, אבל זה גם הכרחי. "כשלק מזדקן, הרכיבים שלו מתאדים ומתנדפים, מה שגורם לו להתקשות ולהתגבש. זה כבר ממש לא פשוט למריחה, וגם פחות עמיד מלק טרי. עשו לכן כלל אצבע - פעםן בשנה עברו על קולקציית הלקים שלכן, והיפטרו מכל מה שלא השתמשתן בו ב-12 החודשים האחרונים".
9. להימנע לגמרי מהעור שמסביב
"צריך להשאיר רווח בעובי שיערה בין הלק לבין העור שמקיף את הציפורן",מדגישה קנדידו. "כדי להתקרב ככל האפשר, הניחו את המברשת על שטח הציפורן שצמוד לעור והפעילו לחץ קל תוך מריחה. לאחר מכן הרימו מעט את המברשת, דחפו אותה כלפי מטה והפסיקו קרוב ככל האפשר לעור".
10. להשתמש באציטון
מסירי לק שעשירים באציטון מייבשים כהוגן את הציפורן והעור שסביבה. "שימוש חוזר באציטון יכול לגרום להופעת כתמים לבנים על הציפורניים, לפצל אותן ולייבש את כל האיזור", מזהירה קנדידו. "מסיר לק ללא אציטון הוא תמיד בחירה עדינה ומומלצת יותר".