דווקא בשיאם של הפיתוחים הטכנולוגיים בתחום הנחשק של השבת הנעורים, כשהזרקות של חומרים שונים למילוי, החלקה ומניעת קמטים הופכות שגרתיות ונפוצות יותר מתור למספרה, נסוגים תאבי הנעורים והמדע שמאחוריהם אל מחוזות אפלים וחייתיים במיוחד: הזרקות של דם צעיר אל עור מבוגר.
זה עשוי להישמע כמו רעיון פשטני וטיפשי שמושפע הרבה יותר מדי מטרנד הערפדים (הלא רלוונטי במיוחד בפני עצמו), אבל למעשה מדובר בהליך מדעי מבוסס שעושה שימוש במה שמכונה "פלזמה עשירת טסיות" - או בקיצור PRP. "פי.אר.פי זה טרנד חם מאד בדרמטולוגיה", מאשר ד"ר ג'ושוע זיכנר, מנהל המחקר הקליני והקוסמטי של המחלקה הדרמוטולוגית בבית החולים "הר סיני" בניו-יורק. "משתמשים בזה לשיפור מראה ומרקם העור, להחלקת קמטים ואפילו לעידוד צמיחת שיער". הטיפולים המוצעים כיום בשוק למעשה כוללים שאיבה של דם מהמטופל עצמו, ממנו מפיק המומחה את נוזל הפלזמה המבוקש שיחזור אל בעליו דרך המזרק.
אז כל זה טוב ויפה, בערך, ושכל אחד יעשה מה שהוא רוצה עם הדם של עצמו - אלא שלא לקח לתחום הרבה זמן להגזים עוד קצת ולקחת את העניין לקצה, כי למה לקחת דם מאנשים שמנסים למנוע הזדקנות אם אפשר פשוט לקחת אותו מטינאייג'רים רעננים וחלקים (אולי חוץ מפצעי הבגרות, אבל זה רלוונטי כאן)? חברת סטארט-אפ ביוטכנית בשם אמברוזיה (שמו של נקטר האלים היוונים) לקחה על עצמה את השליחות החשובה, ועורכת ניסויים בנושא בימים אלה באמצעות מנות צעירות מבנק הדם. על פי הדיווחים, המשתתפים מראים עד כה רמות נמוכות של אנטי-גנים הגורמים לסרטן, כולסטרול נמוך וסיכוי מופחת לחלות באלצהיימר.
לפני שאתם מדמיינים דיסטופיה תאבת דם נוסח "שיפורה של שפחה" רק עם תיכוניסטים במקום נשים, אפשר להרגע בינתיים: "יידרשו שנים של ניסויים בסדר גודל משמעותי כדי להכריע אם הטיפול הזה אכן אפקטיבי, ואם כן - האם הוא בהכרח יותר אפקטיבי מהטיפולים המסורתיים יותר", אומר ד"ר זיכנר לאתר Allure. עד אז, אולי כדאי לשמור איזו צנצנת ליום גשום בפעם הבאה שאתם נחתכים בגילוח.