בחוגים מסויימים מתנהל שוק שלם וקבוע של הימורים ולחשושים: היא עשתה או לא עשתה? ומה? ואצל מי? כשהכוונה היא, כמובן, לטיפולי יופי קוסמטיים ופלסטיים, שהופכים שכיחים יותר ויותר עד שרבים כבר לא מתביישים להודות שעברו אותם. אחת הפרוצדורות הכי פופולריות לאחרונה היא מילוי השפתיים, הליך שרווח גם בקרב הקהל הצעיר יותר. אפשר להאשים את קיילי ג'נר או את הגרסה המקומית שלה, מעיין אשכנזי - כך או כך, הכמיהה לשפתיים תפוחות ודומיננטיות מעולם לא הייתה כה בולטת.
קשה לדעת, למרות הסקרנות הרבה, האם מישהי "עשתה שפתיים" או לא, כי במקרים הטובים השינוי אמור להיות עדין מאוד. מרפאה פלסטית אמריקנית בשם ג׳מה זיהתה את הצורך והחליטה לעשות לכולנו טובה, לפזר מעט את הערפל ולגלות את הטריק שבאמצעותו נוכל לזהות חומרים זרים בשפתיים שסביבנו. את המחקר הנהיגו שני רופאים בכירים במרפאה, ד״ר סנג קים וד״ר דניאל רוסו, שניסו בסך הכל להבין איפה עובר הקו בין תוספת נאה לבין הגזמה.
״אחד האתגרים הגדולים שלנו הוא לדעת מתי לשים את הגבול ולהפסיק לטפל בשפתיים, כדי שהתוצאות לא יראו מלאכותיות״, כותבים הרופאים המנוסים במחקר. ״על אף כוונותינו הטובות ביותר, ההחלטה הזאת עשויה להוביל פעמים רבות לתוצאות בעייתיות״. במחקר השתתפו 98 מתנדבים, 76 נשים ו-22 גברים, שנחשפו לתמונות של שפתיה של אישה בת 35 שנערכו בפוטושופ. התמונות עברו מניפולציות שונות, ולשפתיים נוסף נפח של בין מ״מ אחד לחמישה.
המסקנות לא איחרו להגיע: הטיפ הכי טוב לגילוי האם מישהי מילאה או לא מילאה את השפתיים הוא לבדוק את היחס בין השפה העליונה לתחתונה. הנטייה היא לרצות שהתחתונה תהיה גדולה יותר, והממוצע הוא של פי 1.6 מהעליונה. יש גם מי שמבקשים לנפח את השפה התחתונה בלבד, ותופעה זו מוכרת לפלסטיקאים כמתכון בטוח לתוצאות רעות. עוד טיפ הוא להביט בצורת קו המתאר העליון של השפתיים. הקו הזה, המכונה באנגלית ׳קשתו של קופידון׳, בגלל צורת הקשת הכפולה, נוטה להשתבש כאשר ממלאים את השפה העליונה ביותר מדי חומר, מאבד את מתאר שתי הגבעות והופך לגבעה אחת מטושטשת.