הגיעה העונה שבה אין איפה להחביא את השיערות יותר, ונשאלת השאלה: שעווה או לא שעווה? מריטת שיער בשעווה מבטיחה עור חלק לאורך זמן ולא מולידה קוצים מעצבנים כבר ביום שלמחרת, אבל לכל הטוב הזה יש מחיר שכולל כאב, יישום מסורבל ויקר יותר מגילוח וגם גידול קצר לקראת האירוע. מלני קובה, בעלת מכון שעווה, החליטה לשתף את העולם בפלוסים, במינוסים ובטריקים הקטנים שיכולים לעשות את ההבדל, ובעיקר לנפץ כמה מיתוסים שגויים ומיותרים.
1. מיתוס: השעווה גורמת לשיער לצמוח חזרה עבה וגס יותר
גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך, השעווה יכולה לשנות את השיערה, אבל בדיוק בכיוון ההפוך: אחרי שימוש ממושך, השיער יצמח עדין ודק יותר, וטבעו של הטיפול, שדומה מעט לפילינג, גורם לעור להיות רך ונקי יותר. רוב הלקוחות מופתעות מהשינוי הזה, בגלל המיתוס.
2. מיתוס: שעווה זה כואב
כשמושכים שיערה מהשורש, זה לא דבר נעים. כל אחד מגיב אחרת לכאב הטיפול, אבל לאדם שמבצע את הטיפול יש הרבה השפעה על התחושה ורמת חוסר הנוחות. כדאי גם לתאם את זמן השעווה שלא יהיה בדיוק במקביל למחזור החודשי, כי העור נוטה להיות רגיש יותר בימים האלה.
3. מיתוס: כשעושים שעווה לא צומחות שיערות תת עוריות
הגילוח מהיר, קל ונטול כאב, אבל יש יותר סיכוי לצמיחה תת עורית של שיערות כלואות באיזורים מועדים לכך, כמו המפשעה. יש אנשים שיש להם נטיה לשיערות כלואות, אבל יש מה לעשות כדי שהעניין ישתפר - למשל הקפדה על טיפול פילינג באיזורים המועדים לפורענות, והימנעות מגילוח בין טיפולי שעווה.
4. מיתוס: טיפולי השעווה גורמים לקמטים ועור נפול
זה ממש לא נכון, אפילו להפך. בשעת טיפול שעווה אסור בשום פנים למשוך את העור יותר מדי, וכשהשעווה מוסרת, היא יוצרת אפקט פילינג והעור נותר חלק יותר ומחודש. הפילינג הזה יגרום לעור, אחרי תקופה של טיפולים, להיראות צעיר יותר.
5. מיתוס: צריך לגדל את השיער כדי לעשות שעווה
המציאות היא שהשיער יכול לעבור טיפול בשעווה באורך כחצי ס"מ ומעלה, לא צריך יותר מזה.
6. מיתוס: אסור לעשות שעווה בהריון
מי שמצפה לתינוק יכולה להמשיך לעשות שעווה בכיף. זה בטוח לחלוטין בכל שלבי ההריון. כדאי להתחיל מוקדם, כך לקראת השליש השלישי השיער כבר יהיה עדין ודק יותר והטיפול יכאב פחות.