אוכל
צילום׃ דרור כהן, בייקרי 365 וחברים

עוגיות שוקולד צ'יפס

זוכרים את דרור כהן מ"הקינוח המושלם"? בימים אלה הוא מגייס כסף להוצאת ספר, ואנחנו מרוויחים את המתכון שלו לעוגיות שוקולד צ'יפס. הוא חיפש במשך שנים וערך אינסוף ניסיונות ואנחנו קוטפים את הפירות? בדיוק ככה

דרור כהן | בייקרי 365 וחברים | פורסם 11/08/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 1328 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

אחרי חיפושים ארוכים והמון ניסויים מצאתי את המתכון המושלם לעוגיות שוקולד צ'יפס חלביות מדויקות. הן בדיוק בגודל הנכון, במתיקות הנכונה ובמרקם הנכון, עם איזון מושלם בין קריספיות לנימוחות שכל עוגיית שוקולד צ'יפס צריכה. הן קלות להכנה, ואם עוקבים בדיוק אחרי ההוראות מקבלים את העוגייה המושלמת. המתכון מתוך הספר בייקרי 365 וחברים.

מרכיבים :

לכ-40 עוגיות:

290 גרם חמאה רכה מאוד

200 גרם סוכר לבן (1 כוס)

200 גרם סוכר חום בהיר (1 כוס) - לא דמררה. אפשר להמיר בסוכר חום רגיל

100 גרם ביצים (2 ביצים גודל M)

מעט תמצית וניל

400 גרם קמח (2 וחצי כוסות ועוד 5 כפות)

5 גרם אבקת אפייה (כפית וחצי)

5 גרם מלח (קצת פחות מכפית)

440 גרם שוקולד צ'יפס מריר, חלב, לבן או ערבוב שלהם (2 כוסות)

אופן ההכנה:

1 מערבלים את החמאה ושני סוגי הסוכר במיקסר עם וו גיטרה עד שהתערובת מתאחדת ונהיית קרמית, ולא יותר (בערך 2 דקות).

2 מוסיפים פנימה את הביצים ותמצית הווניל ומערבלים עד לקבלת תערובת חלקה וקרמית. אם צריך, מגרדים מעט את דופנות הקערה.

3 מוסיפים פנימה את הקמח, אבקת האפייה, המלח ופצפוצי השוקולד ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד ופיזור אחיד של השוקולד.

4 מרפדים מגש בנייר אפייה. קורצים מיד מהבצק עיגולים במשקל כ-40 גרם כל אחד ומסדרים בצפיפות. אפשר לעשות זאת במהירות וביעילות בעזרת כף גלידה קטנה.

עוגיות שוקולד ציפס לפני אפייה (צילום: דרור כהן, בייקרי 365 וחברים)
עכשיו למקרר|צילום: דרור כהן, בייקרי 365 וחברים

5 מעבירים את המגש למקרר למשך 2-4 שעות (אפשר גם ללילה, אבל זה הזמן האופטימלי).

6 מוציאים את הכדורים מהמקרר ומסדרים אותם באופן מרווח על תבניות מרופדות בנייר אפייה (כ-16 בתבנית). משאירים את העוגיות בחוץ בטמפרטורת החדר כשעה.

7 מחממים תנור ל-180 מעלות עם טורבו.

8 אופים את העוגיות 11 דקות, עד שהן משתטחות, מזהיבות מעט אבל לא משחימות יותר מדי ועדיין רכות למגע. רצוי לאפות תבנית אחת בכל פעם, לקבלת אפייה אחידה.

9 מצננים את העוגיות לחלוטין. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד שבוע.

טיפים של מערכת mako אוכל לעוגיות שוקולד צ'יפס:

  1. השילוב של שני סוגי סוכר הוא קריטי למרקם המיוחד של עוגיות שוקולד צ'יפס. אל תסתפקו רק בסוכר לבן.
  2. לא לוותר על קירור העוגיות לפני האפייה, אחרת הן ישתטחו ויצאו דקיקות.
  3. כשהעוגיות יוצאות מהתנור הן עדיין רכות, ומפתה מאוד להשאיר אותן שם להמשך אפייה. אל תעשו את זה! הן יתקשו כשיתקררו.
  4. במתכון הזה כמות העוגיות היא גדולה יחסית (בערך שלוש תבניות של תנור). אל תחשבו שזה יותר מדי ותכינו חצי כמות, כי הכל נגמר בסוף הרבה יותר מהר ממה שחושבים (מניסיון).