הרגע: צ'יצ'ה מתהפך מרוב אושר 

ברזיל – קוסטה ריקה

כמה-כמה? 2:0 לברזיל.

מי כבש? קוטיניו (91), ניימאר (97).

מה המשמעות? ברזיל מתקרבת לשלב השני, קוסטה ריקה סופית בחוץ. תיקו מול סרביה יספיק לברזיל כדי לעלות יחד עם שווייץ לשמינית הגמר. הפסד - והיא ככל הנראה תודח.

אחרי 90 דקות של המתנה, יכולת בינונית והחמצות, קיבלנו את אחד הרגעים היפים של הגביע העולמי. לא, לא השער של קוטיניו ולא הבכי של ניימאר, החגיגה של המאמן הברזילאי שהייתה האירוע הכי קומי ברוסיה עד היום. צ'יצ'ה עצמו הודה שנפצע קלות בנפילה – שום דבר ששלוש נקודות לא יסדרו.

 

הרגע: העיתונים בארגנטינה לובשים ירוק 

איסלנד – ניגריה

כמה-כמה? 2:0 לניגריה.

מי כבש? מוסא (49,75).


מה המשמעות? 
ניגריה חוזרת בענק לתמונת שמינית הגמר. איסלנד עם רגל וחצי בחוץ. המרוויחה הגדולה היא ארגנטינה, שמקבלת הזדמנות שנייה אחרי הביזיון ביום חמישי. מסי חייב לנצח את ניגריה כדי לעלות, תיקו יכול להספיק לאפריקאים אם איסלנד לא תביס את קרואטיה.

לא נעים לקחת את הזרקור דווקא מהנבחרת האפריקאית ולהפנות אותו לכוכבים הגדולים, אבל מסי זה מסי. חצי עולם פלט אנחת רווחה עם השער הראשון של מוסא, כאילו שהכל מוכן לנס דרום אמריקאי. בתקשורת הארגנטינאית חגגו עם הכותרת "ליונל מוסא" עוד לפני שהמשחק נגמר. חצי עולם כבר מדמיין את הגאולה של האלביסלסטה - אבל לא בטוח שהם מסוגלים לגבור על ניגריה הרעבה. במיוחד עכשיו, כשאפילו אין מי שיקבע את ההרכב.

 

הרגע: הנשר יוצא מהכלוב 

סרביה – שווייץ

כמה-כמה? 2:1 לשווייץ.

מי כבש? מיטרוביץ' לסרביה (5), צ'אקה (52) ושאקירי (90) לשוויץ.

מה המשמעות? שווייץ נצמדת לברזיל במקום השני ומתקרבת לשמינית הגמר, כשלפניה היריבה הנוחה בבית, קוסטה ריקה. סרביה חייבת לנצח את ברזיל (תיקו יספיק לה אם קוסטה ריקה תביס את שווייץ).  

אומרים שהיא נייטרלית. המאמן הבוסני של שווייץ שם על המגרש 3 קוסוברים ויצא לקרב מול סרביה. קרב שהפך למשחק הכי טוב בטורניר, עד מוצ"ש. זה התחיל רע עבור הנבחרת של פטקוביץ' עם פיגור מוקדם ונגמר במהפך הראשון בטורניר, דרך שני השחקנים שלקחו את המפגש הזה הכי אישית שאפשר. גרניט צ'אקה היה הראשון לכבוש ולשלוף את סמל הנשר מול הקהל הסרבי, אחריו בא שאקירי, איש המשחק ללא עוררין, עם סוף מהאגדות. הדקה הנכונה, הנשר המתריס, הפוזה ושלוש הנקודות שאי אפשר להפריז בחשיבותן.


לוקאקו מוחלף אחרי 59 דקות 

 

בלגיה – תוניסיה

כמה-כמה? 5:2 לבלגיה.

מי כבש? לבלגיה: הזאר עם צמד (51, 6), לוקאקו גם הוא עם צמד(45+3, 16), בטשואי (90). לתוניסיה: ברון (18), חאזרי (93).

מה המשמעות? רק ניצחון של פנמה על אנגליה היום יכול למנוע את ההעפלה של בלגיה לשמינית הגמר. ניצחון של אנגליה יהפוך את המפגש של האירופאיות לקרב על מיקום בלבד, בין שתי העולות. תוניסיה, עם שני הפסדים, מודחת.

דווקא סביב המשחק הכי פורה במונדיאל קשה להצביע על אירוע אחד חריג, אולי כי בלגיה הוציאה ממנו את העוקץ כבר בהתחלה. התוניסאים היו במשחק וחשפו קצת את ההגנה הבלגית, אבל לנבחרת של מרטינז פשוט קל מדי להגיע לשער. פחות משעה לתוך המשחק, רומלו לוקאקו ירד לנוח עם צמד כדי לתת גם לאחרים קצת. החלוץ הענק של בלגיה צמוד לרונאלדו בראשות טבלת הכובשים ונראה שמח לקבל מנוחה בשלב כזה מוקדם. עדות אולי לשקט בחדר ההלבשה של השדים האדומים.

 

p>

הרגע: אוהדי מקסיקו מתנהגים יפה

 

מקסיקו – דרום קוריאה

כמה-כמה? 2:1 למקסיקו.

מי כבש? קרלוס וולה בפנדל (46), צ'יצ'ריטו(66), סון צימק (93).

מה המשמעות? דרום קוריאה צריכה ניצחון על גרמניה והפסד של שוודיה למקסיקו. מקסיקו צריכה רק תיקו מול שוודיה כדי להעפיל מהמקום הראשון. 

בניצחון על גרמניה לפני שבוע, אוהדי מקסיקו עשו כהרגלם וליוו את בעיטות השוער של נוייר בצעקה אחידה ומאיימת. זה נוהג די משעשע שהפך לפופולרי בהרבה אצטדיונים, וכל קהל צועק את מה שצועק בשפתו, בשנייה שהכדור נבעט. ל-"Puto" הרועם של מקסיקו יש קונוטציה הומופובית, מה שגרר קנס של 10,000 דולר להתאחדות ושחזור של שערורייה דומה מלפני 4 שנים. קנס סמלי, אבל מספיק כדי לשכנע את עשרות אלפי האוהדים שהם מוסיפים מספיק רעש וצבע למונדיאל גם בלי הקריאה, והפעם הם הסתדרו בלעדיה. אם רוצים להיצמד לסמנטיקה, המילה לא חייבת בהכרח להתפרש כפוגענית ודרישה של פיפ"א להתערב בחופש הביטוי של הקהל היא מדרון חלקלק. במקרה הזה, במיוחד לאור הרקורד של המארחת בנושא, הצדדים החליטו בתבונה להנמיך את האש.

 

p>

הרגע: הזמן עוצר והמכונה עובדת

גרמניה – שוודיה

כמה-כמה? 2:1 לגרמניה.

מי כבש? טויבנן לשוודיה (32), רויס (48), קרוס (95).

מה המשמעות? גרמניה עדיין בחיים, כך גם שוודיה. תמונת בית ו' מסובכת מאוד ומלאה בתרחישים של אם ואם. הטבלה, אחרי שני משחקים נראית כך:

1. מקסיקו (6 נקודות, הפרש שערים 2+),
2. גרמניה (3 נקודות, 0)
3. שבדיה (3 נקודות, 0),
4. דרום קוריאה (0 נקודות, 2-).

שוויון נקודות ואף שוויון בהפרש שערים יכול להתקיים בין מקומות 2-4 וגם בין מקומות 1-3, הכל בהתאם לתוצאות המחזור השלישי (שוודיה – מקסיקו, גרמניה – דרום קוריאה). במצב של תיקו בנקודות ובהפרש שערים, המיקום מוכרע לפי שערים שנכבשו, אחר כך שערים שנכבשו בין הנבחרות שבשוויון ולבסוף לפי נקודות משמעת (כרטיסים צהובים ואדומים).

ב-28 המשחקים שלפני גרמניה – שוודיה, היו מספיק דרמות לשלב בתים מלא פלוס שמינית גמר, פחות או יותר. מרוב משקל, המשחק ה-29 כבר הרגיש כמו משהו עמוק בשלבי הנוק-אאוט. אחרי שרונאלדו השתיק את הספרדים על אותו כר דשא, טוני קרוס רשם את שמו בתוספת הזמן בסוצ'י עם שתי נגיעות בכדור שיישארו איתנו לפחות עוד כמה שבועות ואולי עוד כמה עשורים. עם 94:41 על השעון, גרמניה כבשה את שער הניצחון הכי מאוחר בתולדות המונדיאל, ובטח שאחד היפים שבהם. לראות ולא להאמין.

 

p>

באדיבות כאן 11 - המשדר הרשמי של מונדיאל 2018. שידורים חיים, תקצירים, סטטיסטיקות ועוד מחכים לכם ממש כאן