קנאברו נפרד מגביע העולם (צילום: רויטרס)
קנאברו נפרד מהגביע, רגע לפני שנמסר לאלופה המגעילה בהיסטוריה|צילום: רויטרס

זהו, אחרי משחק גמר בין שתי נבחרות שהתחרו מי פחות מסוגלת לנצח זה נגמר. המונדיאל מאחורינו ואין ברירה אלא לסכם. אז קבלו את הבחירה שלנו לאירועים הכי משמעותיים, השחקנים הכי טובים וכמובן לאלו שהיו הכי גרועים בחודש האחרון. בניגוד למשחק אתמול, זה ייקח לכם רק כמה דקות ואולי אפילו תהנו. בשביל הכבוד, נתחיל עם אלופת העולם.

הכי מגעילה: ספרד

למרות שעוד לא הייתה נבחרת שזכתה עם כל כך מעט שערים, עם יותר עזרה מהשופטים ועם משחקים יותר משעממים, לכל הפרשנים והספרדים למיניהם יש טיעון אחד שאי אפשר להתווכח איתו – מגיע להם. ואל תתנו לעובדות לבלבל אתכם.

בניגוד לטעויות רבות שקשה להסביר אותם, או לפחות צריך ספר שלם בשביל זה, הטעות במקרה הזה היא פשוטה – כולם חושבים שמגיע להם בגלל הפוטנציאל. בגלל שיש שם חומר שחקנים אדיר, ועוד כזה שהוכיח שהוא מסוגל לנפק כדורגל שבאמת מגיע לו, בגלל ברצלונה ובעיקר בגלל שהם ספרדים סימפטיים ולא חלילה "מכונות" גרמניות או שבדים שונאי ישראל.

אלא שפוטנציאל זה טוב ויפה, אבל כל אזרח עובד צה"ל יגיד לכם שלא הולכים איתו למכולת. בפועל מה שקיבלנו זו נבחרת מרדימה ששיחקה כדורגל ציני עד להחריד. העניין הוא שבניגוד לציניות המוכרת הספרדים פשוט יודעים לעשות בונקר עם הכדור, בניגוד לברצלונה שמשחקת לעומק נונסטופ ומנסה לעשות עם הכדור את הדבר הזה – גולים.

וכך קרה שבשלבי ההכרעה ספרד, שכל כך מגיע לה, ניצחה את פורטוגל מאופסייד, את פראגוואי (פראגוואי!!!) בזכות שער חוקי שנפסל מנגד והרבה מזל, את גרמניה בצדק (וגם קצת כי מולר לא היה, אבל זה קטנוניות) ואת הולנד בזכות ההחמצות של רובן. ועוד היינו מוכנים לחיות בשלום עם התוצאות אם לפחות הדרך היתה דרך כמו שמטיפים לנו אוחנה ושות' כשנוח להם, אבל הדרך הייתה הכי נטולת ברק, הכי משעממת, הכי מלאת "תחת" שאפשר והגרוע ביותר מבחינת חובבי הכדורגל – הכי מלאה בטעויות של מאמן שאסור היה לו להיות אלוף עולם כי הוא לא מימש עשירית מהפוטנציאל שבידיו.

רובן בועט מול קסיאס (צילום: רויטרס)
ספרד לא הייתה זוכה בגביע בלי שני האנשים שבתמונה|צילום: רויטרס

בקיצור, מדובר באלופה שהיא ללא ספק המגעילה ביותר בהיסטוריה של המונדיאלים ואם לספרד הזו היו קוראים גרמניה/איטליה היום הייתם קוראים בעיקר הספדים לכדורגל בכל אמצעי התקשורת.

הכי טובה שיש: גרמניה

זה לא רק שבדקות הטובות שלה הנבחרת של יוגי לב שיחקה את ההתקפות המלהיבות ביותר במונדיאל, זה פשוט העובדה שהמשחקים שבהם השתתפה היו הטובים ביותר, המרתקים ביותר וחורצי הגורלות ביותר באליפות. צמד הרביעיות ברצף לאנגליה וארגנטינה לא רק שהיו חסרי תקדים, אלא גם הושגו בדרך הכי מוצדקת ומלהיבה שנראתה במונדיאל הזה. קשה לדעת מה היה קורה אם מולר היה משותף מול ספרד, אבל אפילו את אלופת העולם הטרייה והאנמית הצליחו הגרמנים לגרור למשחק טוב. ורק על זה מגיע להם שאפו.

המשחק הכי טוב: גרמניה – אנגליה

הייתה פה תחרות. בכל זאת גם ארגנטינה קיבלה 4 בראש, הולנד ניצחה 2:3 את אורוגוואי בחצי גמר נהדר וגאנה עפה בצורה האכזרית ביותר, אבל זה היה המשחק הראשון במונדיאל שבאמת גרם לנו להגיד "וואו!".

השער של למפרד שלא אושר (צילום: Cameron Spencer, GettyImages IL)
מי יודע מה היה קורה אם השער של למפרד היה מאושר|צילום: Cameron Spencer, GettyImages IL

השילוב של הכדורגל הגרמני המלהיב והקטלני ביעילותו יחד עם הטרגדיה האנגלית התורנית בדמות השער הפסול של למפארד וההתרסקות הקולנית של הנבחרת של קאפלו עם התוצאה הבלתי נתפסת שבאה בעקבותיה, הכריעו את הכף.

הרגע הכי גדול: היד של סוארז

כל מיני יפי נפש ושקרנים אומרים על סוארז שהוא לא ספורטאי, אבל האמת היא שהמעשה שלו מגלם בדיוק את רוח הספורט והרצון לנצח בלי שום שיקול אגואיסטי. מי שלא מבין שכדורגל זה משחק עם מערכת חוקים מוגדרת, עם שכר ועונש פשוט לא מבין את המהות של ספורט תחרותי. אותו דבר נכון גם לגבי שער יד האלוהים של מראדונה – השחקנים מנסים, ולעולם ינסו, לנצח את המשחק. החוקה והשופט תפקידם למנוע עוולות. כל עוד בחוקה כתוב שהעונש על יד שמונעת שער בטוח זה פנדל ואדום, אין מה לבוא בטענות לסוארז שהוא העדיף פנדל ואדום. כל עוד החוק קובע שהשופט מכריע אם היה שער חוקי או לא אין מה לבוא בטענות לשחקנים שמנסים לרמות. אין הבדל בין מראדונה וסוארז לכל התחזות ברחבה שמניבה פנדל בדקה 20 במשחק לא חשוב. כל השאר זו צדקנות.

הרכב המונדיאל

שוער: מרטן סקלנבורג (הולנד)

נימוקי השופט: לאורך כל הדרך שמר על יציבות מפתיעה, המחצית הראשונה שלו ברבע הגמר מול ברזיל היתה הטובה ביותר של שוער במונדיאל וגם בגמר נתן הופעה מצוינת. ניצח את קסיאס בנקודות בגלל שאין לו הגנה כזאת טובה לפניו ובגלל שאין לו חברה כזאת כוסית להתנחם אצלה

מגן ימני: מייקון (ברזיל)

נימוקי השופט: יש שחקנים שגם כשהנבחרת שלהם לא מאוד מצליחה הם עדיין פשוט הכי טובים. ובהרבה.

קרלס פויול נוגח (צילום: Clive Mason, GettyImages IL)
השער מול גרמניה הוא רק תירוץ. פויול|צילום: Clive Mason, GettyImages IL
בלמים: פויול ופיקה (ספרד)

נימוקי השופט: משלימים אחד את השני באופן אבסולוטי ויחד אחראים לעובדה שספרד ספגה רק 2 שערים בשבעה משחקים. הגול של פויול מול גרמניה זה רק הבונוס.

מגן שמאלי: מישל באסטוס (ברזיל)

נימוקי השופט: כי אתם מצליחים לחשוב על עוד שחקן שלא ידעתם שהוא כזה טוב לפני הטורניר? (חוץ ממולר, נודניקים)

קשר: בסטיאן שוויינשטייגר (גרמניה)

נימוקי השופט: כי הוא פשוט היה השחקן הכי טוב ומשמעותי במונדיאל.

קשר: צ'אבי (ספרד)

נימוקי השופט: היה פופוליסטי יותר לבחור היום את אנדרס – אני תמיד מעדיף מסירה מבעיטה לשער אם זה לא הדקה ה-117 ומעלה – אינייסטה, אבל למרות הגול בגמר צ'אבי הוא הטוב והמשמעותי יותר. ולשניהם אין לי כח.

קשר: ווסלי שניידר (הולנד)

נימוקי השופט: הבורג המשמעותי ביותר אצל סגנית אלופת העולם חיפה בשלבים המוקדמים על חסרונו של רובן עם לקיחת אחריות ומנהיגות, דאג שחסרונם של השערים של ואן פרסי לא יורגש. מה עוד אפשר לבקש? (חוץ מגביע, נודניקים)

ווסלי סניידר (צילום: Doug Pensinger, GettyImages IL)
היה רחוק ניצחון אחד מטורניר מושלם. ווסלי סניידר|צילום: Doug Pensinger, GettyImages IL
קשר: תומאס מולר (גרמניה)

נימוקי השופט: מעבר לחמשת השערים, מולר היה החוליה אחראי לזרימה המדהימה בהתקפה הגרמנית ולשטף המשחק, מה שהורגש בעיקר כשהיה חסר מול ספרד.

חלוץ: דייגו פורלאן (אורוגוואי)

נימוקי השופט: סחב את אורוגוואי לחצי הגמר עם שערים מכריעים, והשחקן שהסתגל הכי טוב לג'ובאלני תוך הפגנת אינטלגנטיות מרשימה

חלוץ: דויד וייה (ספרד)

נימוקי השופט: גווארדיולה יכול להיות מרוצה – התיאום של החלוץ החדש עם הקישור שלו כבר כמעט מושלם. מתאים לשיטה של בארסה כמו כפפה, מסוכן מכל מקום במגרש וטכני ברמה הגבוהה ביותר. חלוץ מושלם.

וכמה קטנות

השער הכי יפה: ואן ברונקהוסט (חצי גמר מול אורוגוואי)

המאמן הכי טוב: יואכים לב

המאמן השני הכי טוב: מראדונה

הנבחרת הכי מרעננת: צ'ילה

השחקן הכי מאכזב: קאקה

השחקן הכי לא מאכזב: מסי

השדר הכי מעצבן: מ-איר איי-נשט-יין

הכי לא מעצבן: הבובוזלות

ציון כללי למונדיאל: 6.5 (ואם הוא לא היה באפריקה: 5)

דייגו מראדונה עצבני (צילום: Chris McGrath, GettyImages IL)
וזהו, פעם אחרונה לארבע השנים הבאות, מוטי דה פיצ'וטו מחמיא ליכולות האימון של מראדונה|צילום: Chris McGrath, GettyImages IL
>> ואחרי המונדיאל חוזרים לטלוויזיה:

רביעי, חמישי ב-21:00 – הדחות דרמטיות בכוכב נולד

שישי, 21:15 – מועדון לילה בעונה המצחיקה מכולן

שבת, 21:15 – עדי אשכנזי הופכת לזמרת

שבת, 22:15 – עבודה ערבית חוזרת לעונה שנייה