סניידר. יצטרף לשדים האדומים? (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)
ווסלי סניידר חוגג את השער היקר שכבש (רויטרס)|צילום: מערכת ONE

שמונה ימי מונדיאל עברו עלינו לטובה או לרעה, תלוי איך אתם מסתכלים על זה, והיום בצהריים (שבת) זכינו לעוד אחד מאותם משחקים שנרצה ככל הנראה לשכוח, כשהולנד גברה 0:1 על יפן. 

ההולנדים, שהגיעו לאחר הניצחון 0:2 על נבחרת דנמרק, התקשו מאוד מול היפנים שניצחו 0:1 את קמרון במשחק הראשון. זה היה ללא ספק אחד המשחקים הכי חלשים בשלב הבתים של המונדיאל ושתי הנבחרות התקשו לרשום מצבים מסוכנים ליד השער.

רק בדקה ה-53 הגיע המצב המסוכן הראשון באמת, כשסניידר שלח פצצה מ-18 מטרים, איתה השוער היפני לא הצליח להתמודד והדף לתוך שערו הוא. היפנים ניסו להשוות לאחר מכן ללא הצלחה ואפליי היה קרוב פעמיים להרשית את השני של האורנג', אך ללא הצלחה.

המשחק הסתיים ב-0:1 קטן וחשוב להולנד, שמבחינתה העפילה לשמינית הגמר הודות לניצחון של דנמרק על קמרון (1:2). בשורות משמחות נוספות להולנדים הגיעו עוד לפני הניצחון על יפן, מגזרת אריאן רובן, שלראשונה מאז נפתח המונדיאל נרשם בסגל הנבחרת, לא שיחק אומנם - אך יהיה כשיר בוודאות לשמינית הגמר.

הולנד אוהדים (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
שיהיה לכם יום כתום. ריכוז אורנג´דות מרשים בדרבן (GettyImages)|צילום: מערכת ONE

מחצית ראשונה


השופט הקטור בלדסי הארגנטיני הוציא את המשחק לדרך בדרבן. המשחק נפתח בצורה חלשה מאוד, אך עם שליטה של הולנד במרכז השדה. הניסיון המסוכן הראשון במשחק הגיע בדקה העשירית, אז כדור גובה מצא את דרק קויט ברחבה וזה ניסה מספרת וירטואוזית שלא צלחה.

סניידר. הולנד מודאגת ובצדק (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)
ווסלי סניידר במאבק עם יוקי אבה על הג´בולאני (רויטרס)|צילום: מערכת ONE

שתי הנבחרות התקשו לפתח משחק מסודר והיפני שבהתחלה התגוננו, החלו לצאת החוצה בניסיון לתקוף את הנבחרת ההולנדית, אך ללא הצלחה אל מול ההגנה החזקה בראשות מאתייחסן והייטינחה.

דירק קויט. נפצע שנחת לא טוב על כתפו (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)
דרק קויט וניסיון המספרת שלא צלח (רויטרס)|צילום: מערכת ONE

בדקה ה-36 הגיעה ההזדמנות הראשונה הממשית של יפן. דאיסוקה מאטסוי פרץ באגף ימין והוכשל על ידי ואן דר וויל שאף ראה את הצהוב, הכדור החופשי הוגבה יפה לרחבה ושם היה זה טאנקה שהצליח לנגוח, אך לא למסגרת.

הונדה במאבק מול ואן בומל ודה יונג (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)
הונדה במאבק מול ואן בומל ודה יונג (רויטרס)|צילום: מערכת ONE

דקה חלפה לה ושוב מאטסוי היה במרכז העיניינים. התקפה נוספת מצד ימין הסתיימה במסירת רוחב אל רגלי הקשר המוכשר שניסה את כוחו מרחוק, אך שטקלנבורג היה במקום.

מאטסוי והייטינחה בקרב ראשים (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)
מאטסוי והייטינחה בקרב ראשים (רויטרס)|צילום: מערכת ONE

מחצית שניה


החצי השני נפתח ללא שינויים בשתי הנבחרות. הולנד פתחה את החצי הראשון עם הזדמנות טובה כאשר הגבהה של ואן ברונקהוסט מצאה את ראשו של רובין ואן פרסי שנגח ברשלנות חלש מדי לידיים של קוואשימה.

רובין ואן פאסי פורץ בין מאטסוי ו (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)
רובין ואן פאסי פורץ בין מאטסוי ו (רויטרס)|צילום: מערכת ONE

דקה 53 - הולנד עולה ל-0:1: חיכינו לזה כל-כך הרבה זמן, אבל זה היה שווה את זה כנראה. ההולנדים ששלטו מפתיחת החצי השני וניסו את מזלם בעיקר בהגבהות, הלכו פעם אחת על הקרקע וזה הצליח. כדור שקויט לא השתלט עליו ברחבה הגיע לואן פרסי, חלוץ ארסנל הוציא לסניידר וזה שלח פצצה אדירה מ-18 מטרים אותה קוואשימה הצליח להדוף רק לתוך הרשת.

הפצצה של סניידר (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)
הפצצה של סניידר (רויטרס)|צילום: מערכת ONE

לאחר השער המשחק נרגע לחלוטין מבחינת ההולנדים ויפן השתלטה על המגרש לגמרי, אך כשלו במסירה האחרונה פעם אחר פעם. גם הקרנות הרבות שהיפנים השיגו באותן הדקות לא צלחו.

ואן פרסי מתקשה להשתחרר מההגנה היפנית. ציפו למשחק אחר (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)
ואן פרסי משתחרר מהשמירה הכפולה של היפנים (רויטרס)|צילום: מערכת ONE

האמת שאין מה לספר על מה שקורה במשחק מאז הגול. המשחק נרגע לחלוטין ואין מצבים לאף אחת מהנבחרות. למרות השער הענק של סניידר, זה ללא ספק אחד המשחקים החלשים ביותר בשלב הבתים של המונדיאל אם לא החלש שבהם.

רובין ואן פרסי מול נקאזאווה. גם החלוץ ההולנדי חלש מאוד (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)
רובין ואן פרסי מול נקאזאווה. גם החלוץ ההולנדי חלש מאוד (רויטרס)|צילום: מערכת ONE

בדקה ה-85 הגיע המצב הכי מסוכן בחצי השני מאז השער כשאפליי נשלח בכדור ארוך, הגיע למצב של אחד על אחד מול קוואשימה אך הצליח להחמיץ ברשלנות מצב כיבוש ודאי. שתי דקות חלפו, ואן פרסי שלח עוד כדור נהדר לאפליי וזה שוב לא הצליח להכניע מקרוב את השוער היפני.

בדקה ה-90, כמעט והיינו עדים לסנסציה כשכדור ארוך מצא את טמדה וזה מקרוב בעט סנטימטרים מעל שערו של שטקלנבורג.

הולנד: מארטן שטקלנבורג, גרגורי ואן דר וויל, ג'וני הייטינחה, יוריס מאתייחסן, ג'ובאני ואן ברונקהורסט, מארק ואן בומל, נייג'ל דה יונג, דרק קויט, ווסלי סניידר (איברהים אפליי, 82), רפאל ואן דר וארט (אליה, 72) ורובין ואן פרסי.

יפן: אייז'י קוואשימה, יואיצ'י קומאנו, מרכוס טוליו טאנקה, יוג'י נקאזאווה, יוטו נאגאטומו, יאסוהיטו אנדו, מקוטו האסבה (אוקזקי, 77), יוקי אבה, קייסוקה הונדה, דאיסוקה מאטסוי (נקאמורה, 64) ויושיטו אוקובו (טמדה)