אנחנו העולם
ג'ון איאן ווינג, תלמיד אוסטרלי, הגה רעיון יצירתי לסמל אחווה ושלום במשחקים האולימפיים שנערכו בעירו מלבורן ב-1956 - ווינג חשב שאם כל האתלטים ייכנסו לאצטדיון ביחד, ללא קשר למדינה שהם מייצגים, האווירה תהיה של "אומה אחת". מארגני המשחקים באוסטרליה קיבלו את ההצעה, ומאז הפך "מצעד האתלטים" לחלק בלתי נפרד מטקס הנעילה האולימפי. שתי מדינות חדשות שהצטרפו לראשונה לחגיגה האולימפית הן דרום סודן, ששלחה שלושה ספורטאים, וקוסובו שזכתה בזהב היסטורי בג'ודו.
המדליה האחרונה
בעבר היו כל המדליות האולימפיות מחולקות בטקס הנעילה, אבל מספר המשחקים גדל במרוצת השנים והמדליות מחולקות כיום בתפזורת. כדי לשמור על משהו מהמסורת הוחלט בכל זאת להשאיר משהו ליום האחרון: הפודיום של רצי המרתון. ובכן, כך נראה הפודיום האחרון בריו 2016: זהב - אליהוד קיפצ'וגה הקנייתי (2:08:44), כסף - פאסיה לילסה מאתיופיה (2:09:54), ארד - גאלן ראפ מארה"ב (2:10:05).
אולימפי דוט קום
בטקס הנעילה של האולימפיאדה ה-31 נחנך הערוץ האינטרנטי האולימפי. מטרתו: להמשיך לחנך לערכי הרוח האולימפית גם בתקופות שבין המשחקים. בערוץ יהיו עדכונים על הספורטאים ועל התחרויות שהם לוקחים בהן חלק, מתוך מחשבה שכך תעלה המודעות למקצועות האולימפיים. בערוץ יהיו גם תכנים בידוריים ומוזיקליים הקשורים למשחקים. את ערוץ האינטרנט האולימפי חנכו באופן רשמי הדי.ג'יי הנורבגי קייגו, שהיה לאמן האלקטרוני הראשון שהופיע בטקס פרס נובל, והזמרת האמריקאית ג'וליה מיצ'לס.
נתראה ביפן
הידעתם? בברזיל יש יותר יפנים מאשר בכל מקום אחר בעולם זולת יפן. באורח הולם, הלילה עבר הדגל האולימפי מהברזילאים ליפנים ופתח רשמית את הספירה לאחור לקראת טוקיו 2020. היפנים הציגו טעימה קטנה ממה שאנחנו עומדים לקבל בעוד ארבע שנים, וזה היה מרהיב. במיוחד כשהוצגה טכנולוגיית הצילום החדשה שתשולב במשחקים הבאים - צילום 360 מעלות. אנחנו כבר חסרי סבלנות.
אם ננעלו
הנושא המרכזי שרצתה להעביר במאית הטקס, רוזה מגלהאס, הוא קרנבל הרחוב של ברזיל והמסורות שיש לרחוב הברזילאי להציע - בובות החרסינה המפורסמות, תופרות המשי, סגנונות הריקוד השונים וציורי המערות שגילו לעולם את ההיסטוריה העתיקה של ברזיל. שנה שלמה עבדו על טקס הנעילה של המשחקים בריו, ולא פחות מ-10,000 תלבושות נתפרו במיוחד עבורו. היו שלום ולהתראות בעוד ארבע שנים.