קברניטי הטניס בישראל הבינו סוף סוף את חשיבות משטחי החימר, להכנה של טניסאים ישראלים לתחרויות בחו"ל, וכן את נחיצות המגרשים הללו לטיפוח צעירים.
ל-ONE נודע כי בשנה הקרובה צפויים להיבנות בישראל שמונה מגרשי חימר. ארבעה מתוכם ייבנו על ידי מרכז הטניס, כולם כנראה ברמת השרון, וארבעה נוספים על ידי איגוד הטניס, שניים מהם צפויים להיות מוקמים ברעננה.
מנכ"לית מרכז הטניס, ג'נין שטראוס, הבטיחה כי המגרשים יוקמו עוד ב-2010, כאשר לדברי המנהל המקצועי של המרכז, ד"ר יובל חיגר, במשטחים ישתמשו בחימר סינטטי.
כיום קיימים שישה מגרשי חימר בלבד בכל הארץ כאשר רק שניים מהם, במועדון הטניס בהרצליה, הם באיכות סבירה. מגרשי החימר הנוספים - בווינגייט וברמה"ש כמעט ואינם פעילים.
"שני המגרשים מספיקים רק למיני הכנות ולא כדי לפתח צעירים", אמר עודד יעקב, בעבר קפטן נבחרות הדייויס והפדרציה ומאמנה לשעבר של שחר פאר. "החוכמה היא לגדול על חימר מגיל צעיר, הוא מצריך יותר פיזיות ולכן מפתח יותר את הגוף. צריך לזוז יותר, לגייס את כל השרירים, יש נקודות ארוכות עם הרבה סבלנות וכך טניסאי לומד מגיל צעיר לחשוב טקטית ולבנות את הנקודות".
יש לציין כי החימר בריא יותר ולא יוצר עומס פיזי על השחקנים, כמו משטחים קשים, וצעירים יכולים לשחק עליו עד שש שעות ביום, בניגוד למשטחים קשים עליהם מומלץ להתאמן לא יותר משעתיים ביום. הבדל זה מעניק למתאמנים מגיל צעיר על חימר נפח חבטות רחב יותר מכיוון שהם מכים יותר בכדור.
החימר, שלצורך הכנתו יש להשתמש בחול כורכר, מצריך טיפול יומיומי בשל הבורות שהוא יוצר, סכנת ההחלקות והחול שזז. יש לסדר אותו כל הזמן, שזו משרה מלאה לכל דבר, ועל כך יש להוסיף עלויות של 6000-7000 שקלים על השקייה בכל חודש, כך שעלות התחזוקה נאמדת ב-130 אלף שקל לשנה או 200 אלף שקל לטיפול בשני מגרשים, לפחות. לכך יש להוסיף את מחירו, כ-700 אלף שקל, לא הרבה יותר ממגרש טניס רגיל העולה כחצי מיליון שקל, אך לא דורש טיפול נוסף.
הבעיה העיקרית להימנעות מהשימוש במשטח בישראל היא הזדקקות החימר להשקייה מרובה. "בצרפת יש 200 ימי גשם בשנה, לנו זה לא מתאים", אומר המנהל הגאה של מועדון הטניס "בית פוסטר" בהרצליה, רוני קריגסמן, שדואג לתחזוקת המשטחים בכספי המועדון עם סיוע מעיריית הרצליה.
קריגסמן מציג שתי אפשרויות לפיתרון הבעיה: משטחים מקורים כדי למנוע אידוי בשל השמש הקופחת והאופציה הזולה יותר - חימר סינטטי. גם מנכ"ל איגוד הטניס, משה חביב, מעדיף לאמץ פיתרון זה. לבד מהעובדה שמגרשים אלה אינם זקוקים למים, בנייתם זולה - בערך מחצית מעלות מגרש חימר רגיל. מדובר באותו חומר, אך בניגוד למשטחים באירופה הבנויים כך שכמה שיותר מים מחלחלים פנימה, ההעדפה בחימר הסינטטי היא הפוכה.
אגב, חובבים שרוצים לשחק על המשטח האדמדם בהרצליה ישלמו מאה שקלים לשעה. מדובר במחיר סביר בהחלט, שכן עלות השכרת מגרש רגיל הינה 60 שקל לשעה.