זה לקח לו שנתיים. מאז יוני 2010, רוג'ר פדרר - השחקן הטוב ביותר שדרך על מגרש הטניס אי פעם - לא היה במקום הראשון של הדירוג העולמי. אמש (ראשון), אחרי ניצחונו על אנדי מארי בגמר וויימבלדון זה כבר היה ידוע, והבוקר זה זכה לחותמת הרשמית: מלך הדשא שב למקומו הכל כך מוכר.

פדרר מחליף מקומות עם נובאק דיוקוביץ', האיש אותו ניצח בחצי הגמר באנגליה, שצנח למקום השני אחר קצת יותר משנה. אגב, אם פדרר ישמור על הפסגה שבוע נוסף, הוא ישבור את שיאו של פיט סמפארס, אותו השווה למעשה, עם 286 שבועות במקום הראשון.

על אף ההדחה הסנסציונית בסיבוב השני בממלכה בידי לוקאש רוסול, רפאל נדאל הספרדי שומר על מקומו השלישי. מי שמצמצם פערים הוא אנדי מארי, פיינליסט ווימבלדון. את העשירייה סוגרים דויד פרר (ספרד, 5), ג'ו ווילפריד טסונגה (צרפת, 6), תומאס ברדיץ' (צ'כיה, 7), ינקו טיפסרביץ' (סרביה, 8), חואן מרטין דל פוטרו (ארגנטינה, 9) וניקולס אלמגרו (ספרד, 10). בריאן בייקר רשם את הקפיצה הגדולה: 50 מקומות, אל המקום ה-76 בעולם.

סרינה. איך היא רק רביעית? (gettyimages) (צילום: ספורט 5)
סרינה. איך היא רק רביעית? (gettyimages)|צילום: ספורט 5

הטורניר בממלכה השפיע כמובן גם על דירוג הנשים. אלופת הרולאן גארוס, מריה שראפובה הרוסיה, ירדה שני שלבים אל המקום השלישי בעקבות ההדחה בשמינית הגמר. מי שניצלה זאת היא ויקטוריה אזארנקה מבלארוס ששבה למקום הראשון, למרות ההפסד בחצי גמר ווימבלדון. גם הפיינליסטית,  אגניישקה רדוואנסקה הפולניה, עקפה את שראפובה והתמקמה במקום השני.

ומה עם הזוכה סרינה וויליאמס? היא קפצה שני מקומות, אל המקום הרביעי. את העשירייה הראשונה משלימות סמנת'ה סטוסור (אוסטרליה, 5), פטרה קביטובה (צ'כיה, 6), אנג'ליק קרבר (גרמניה, 7), קרולין ווז'ניאקי (דנמרק, 8) שרה אראני (איטליה, 9) ומריון ברטולי (צרפת, 10).

אצל הישראלים החדשות לא ממש מעודדות. דודי סלע ירד שבעה מקומות, היישר אל המקום ה-115, אמיר ויינטרוב נותר 175. בנשים, שחר פאר דווקא עלתה שלושה שלבים והיא במקום ה-47 בעולם. יוליה גלושקו במקום ה-237 (ירידה של 11 מקומות).