מוכן לארה"ב: פדרר בגמר במונטריאול מול זברב
השווייצרי גבר 3:6, 6:7 על האסה, הגרמני הדיח את שפובאלוב. שראפובה פרשה מטורניר סינסינטי


רוג'ר פדרר עלה אמש (שבת) לגמר ה-45 בטורניר מסבב המאסטרס 1000 עם ניצחון 3:6, 6:7 (5:7) על רובין האסה (52 בעולם) בחצי גמר טורניר מונטריאול. בכך הוא השווה את השיא של רפאל נדאל.
המדורג 3 בעולם יחפש זכייה שלישית בטורניר, כששתי הראשונות הגיעו ב-2004 וב-2006, מה שיסדר לו להיות מדורג 1 או 2 באליפות ארה"ב הקרבה ובאה. יריבו בגמר יהיה אלכסנדר זברב (8 בעולם) הגרמני שהדיח את דניס שפובאלוב המפתיע בן ה-18 (143).
השווייצרי, שנמצא ברצף של 16 ניצחונות, המשיך בכושר הנפלא בו הוא נמצא ולקח 45 מתוך 54 נקודות על הסרב שלו והיכה 9 אייסים נגד האסה, שהגיע בפעם הראשונה בקריירה שלו לחצי הגמר בטורניר מאסטרס. אם יזכה, זה יהיה תואר המאסטרס ה-27 בקריירה של הפנומן השווייצרי, שממשיך להדהים את עולם הטניס בגיל 36.
בחצי הגמר השני זברב ניצח 4:6 ו-5:7 את שפובאלוב. עבור הגרמני שיפגוש הערב את פדרר וינסה לזכות בתואר החמישי שלו ב-2017, זה הגמר השני שלו השנה בסבב המאסטרס אחרי טורניר רומא. זברב התייחס בסיום לשפובאלוב: "אמרתי לו שהיה לו טורניר נהדר ושלא ידאג יותר מדי לגבי ההפסד. אני מקווה שיהיו בינינו עוד הרבה משחקים גדולים. אמרתי לו שזו רק ההתחלה מבחינתו".