(getty) (צילום: ספורט 5)
(getty)|צילום: ספורט 5

ביום שני הקרוב הטורניר הוותיק והיוקרתי ביותר בסבב יחזור אחרי היעדרות של שנה בעקבות נגיף הקורונה. סבב הגברים והנשים יעלו על הלבוש המסורתי של ווימבלדון, הלוא הוא הצבע הלבן, וינסו לחולל סנסציות. אז החלטנו לשים זרקור על שני שחקנים בסבב ה-ATP שעוד "עלולים" להיות הסוס השחור של הטורניר.

1. פליקס אוז'ה אליאסים
גיל: 20
דירוג: 19 בעולם (18 דירוג שיא)
מאזן בקריירה בסבב: 82 ניצחונות ו-65 הפסדים
מאזן העונה: 20 ניצחונות ו-13 הפסדים
מאזן בקריירה על משטח הדשא: 14 ניצחונות ו-5 הפסדים
מאזן העונה על משטח הדשא: 6 ניצחונות ו-2 הפסדים
גמרים בקריירה בסבב: 8
גמרים העונה בסבב: 2
גמרים על משטח הדשא בקריירה בסבב: 2
גמרים על משטח הדשא העונה: 1
תארים: 0
בטורניר ווימבלדון האחרון: הגיע לסיבוב השלישי, שם הודח על ידי אוגו הומבר הצרפתי

בסיבוב הראשון בווימבלדון מחכה לו טיאגו מונטיירו הברזילאי, המדורג במקום ה-81 בעולם. אליאסים הצעיר כבר נועד לגדולות בסוף שנת 2017 כאשר זכה בעודו בן 16 ו-10 חודשים בלבד בתואר הצ'אלנג'ר הראשון שלו והפך אז לשביעי הצעיר ביותר שזוכה בטורניר כזה. זה היה בליון שבצרפת, לאחר שקיבל בכלל כרטיס חופשי לתחרות. בעקבות אותה זכייה הוא עלה עד לסביבות המקום ה-230 בעולם והפך אז לטניסאי הכי צעיר שנכנס ל-250 הראשונים אי פעם.

המשחק של הקנדי מאוד מגוון, סרב עוצמתי, משחק הגנה משובח ומעל הכל חבטת פור האנד ברמה מאוד גבוהה. כשהיה בן 16 וחצי בלבד, פליקס התחיל לתפוס תאוצה בסבב הפיוצ'ר (הסבב השלישי בחשיבותו), כשלקח שני טורנירים בארה"ב ובקנדה והגיע לשני חצאי גמר נוספים. בגיל 16 ו-7 חודשים חזר לטורנירי הצ'אלנג'ר שלו והחליט לעשות זאת במולדתו, והצליח להגיע עד לשלב חצי הגמר כשנעצר על ידי דניס שפובלוב, בן ארצו.

אוז'ה אליאסים, היו עליות וירידות (getty) (צילום: ספורט 5)
אוז'ה אליאסים, היו עליות וירידות (getty)|צילום: ספורט 5

כמובן שבאותה השנה זכה בטורניר הצ'אלנג'ר הראשון שלו בליון שבצרפת על המגרש הקשה, ואפילו ניסה את מזלו כשהוא עדיין לא בן 17 במגרש של הגדולים במוקדמות ארצות הברית הפתוחה, שם הודח בסיבוב המוקדמות השני. את השנה הוא סיים עם עוד זכייה טורניר צ'אלנג'ר, הפעם בסביליה על מגרש החימר, אך לאחר מכן חווה חוסר יציבות במספר טורנירים.

לאחר שב-2017 שיחק בפעם הראשונה בסבב ה-ATP, הוא שיחק במספר טורנירים בסבב אך לא הצליח לעבור את הסיבוב השני והמשיך לחוות קושי גם בטורנירי הצ'אלנג'ר. הסכר נפתח בעונת החימר, כאשר זכה בעוד שני טורנירי צ'אלנג'ר על המגרש האדום. הוא ניסה שוב את מזלו בארצות הברית והפעם התחרות האירה לו פנים כאשר הצליח לעבור שלושה סיבובי מוקדמות, ולהגיע בפעם הראשונה להגרלה ראשית בגראנד סלאם. אולם, בסיבוב הראשון הוא פגש את חברו הטוב שפובלוב, ששוב יצא עם ידו על העליונה. לאחר מכן המשיך הטניסאי הצעיר לסין, ושם עשה את ההישג הטוב ביותר שלו כאשר הגיע עד לשלב רבע הגמר.

בתחילת שנת 2019, כשהוא בן 18 בלבד, הוא עלה סופית "לסבב של הגדולים" והחל להתחרות רק בטורנירי ה-ATP, וכבר בתחילת השנה הצליח להגיע לגמר הראשון שלו בסבב. זה היה בריו דה ז'ניירו על מגרש החימר, אך הפסיד בגמר זה לדייר הסרבי. בעקבות ההגעה למעמד הגמר, אליאסים נכנס בפעם הראשונה ל-100 הראשונים בעולם, וזה בגיל 18 וחצי בלבד.

הקנדי המשיך לעשות חייל באותה השנה והגיע לחצי גמר טורניר מיאמי בסדרת המאסטרס (1000 נקודות), לגמר טורניר ליון ולגמר טורניר הדשא הראשון שלו בשטוטגרט. הוא הפסיד בשני הגמרים ולמרות זאת עלה למקום ה-21 בעולם. גם את עונת הדשא פתח ברגל ימין כשעלה לחצי גמר טורניר קווינס והגיע עד הסיבוב השלישי בווימבלדון, אבל דווקא בשיאו ובכושר האדיר שנמצא בו, בשאר 7 הטורנירים האחרונים של העונה לא הצליח לעבור את שמינית הגמר.

את 2020 פליקס פתח בסערה והשכיח לעצמו את הסיום העגום לעונת 2019 כאשר הגיע לחצי גמר טורניר אדלייד ולשני גמרים ברוטרדם ובמארסיי, אך שוב לא הצליח לבטא את היכולת המצוינת לזכייה. הרוטינה נמשכה כשסבל מעוד חוסר יציבות כשב-5 מתוך 6 הטורנירים הבאים לא הצליח לעבור את שמינית הגמר, עד ששוב חזר לעצמו והגיע לגמר שלישי בשנה שעברה, הפעם בקלן שבגרמניה, שם הפסיד לאלכסנדר זברב.

דווקא בגראנד סלאמים הקנדי בן ה-20 עדיין מנסה למצוא את דרכו מעלה, כאשר יש לו 8 ניצחונות ו-8 הפסדים, ובנוסף למאזן החסר תקדים של 7:0 בגמרים בלי זכייה, עדיין פליקס החליט להביא בסוף השנה שעברה את הבן דוד של רפאל נדאל, הלוא הוא טוני נדאל.

גם השנה אליאסים פתח מצוין את הסבב כשהגיע לגמר טורניר מלבורן שבאוסטרליה, שם הפסיד לדניאל אוואנס הבריטי. משם המשיך עד לרבע גמר אוסטרליה הפתוחה, אך דווקא בעונת החימר האהובה עליו לא עבר את רבע הגמר בששת הטורנירים ששיחק. כהכנה אחרונה לווימבלדון, הוא שיחק בשטוטגרט והגיע בשנית לגמר, שם הפסיד למארין צ'יליץ' ועשה עוד טורניר נהדר בהאלה, שם טיפס עד שלב חצי הגמר.

הומבר, יעשה קפיצת מדרגה? (getty) (צילום: ספורט 5)
הומבר, יעשה קפיצת מדרגה? (getty)|צילום: ספורט 5

2. אוגו הומבר
גיל: 22
דירוג: 25 בעולם (דירוג שיא)
מאזן בקריירה בסבב: 57 ניצחונות ו-51 הפסדים
מאזן העונה: 14 ניצחונות ו-13 הפסדים
מאזן בקריירה על משטח הדשא: 13 ניצחונות ו-5 הפסדים
מאזן העונה על משטח הדשא: 7 ניצחונות והפסד אחד בלבד
גמרים בקריירה בסבב: 3
גמרים העונה בסבב: 1
גמרים על משטח הדשא בקריירה בסבב: 1
גמרים על משטח הדשא העונה: 1
תארים: 3
בטורניר ווימבלדון האחרון: הגיע לשמינית הגמר שם הודח על ידי נובאק ג'וקוביץ' המדורג 1 בעולם

בסיבוב הראשון בווימבלדון מחכה לו ניק קיריוס האוסטרלי, המדורג במקום ה-61 בעולם. הצרפתי החל את דרכו רק ב-2017 כשהיה בן 17 וחצי, עונה מלאה ורציפה. בהתחלה הכל היה קשה והוא פתח את השנה ברגל שמאל עם חמישה טורנירים בסבב הפיוצ'ר כשהוא לא מצליח לעבור את הסיבוב השני. הוא המשיך לעוד שני טורנירים במצרים והגיע לחצי גמר וגמר, אך שוב לצערו נראה רע כשלא הצליח לעבור את הסיבוב השני ב-11 מתוך 12 טורנירים בסבב השלישי בחשיבותו וסגר את השנה בעוד מספר תחרויות עגומות שהותירו אותו במקום ה-381 בעולם.

פתיחת שנת 2018 עבור אוגו שוב הייתה חלשה ולא פשוטה. הוא מצא את עצמו בעוד ארבעה טורנירים כשהוא לא מצליח לעבור את הסיבוב השני, אך דווקא אז כשהכל נראה שחור, הילד בן ה-19 ו-8 חודשים זכה בשני תארים רצופים והחליט שהוא עולה לטורנירי הצ'אלנג'ר. הוא התאמן חזק יותר, היה הרבה יותר נחוש ולא נתן לשום דבר לעמוד בדרכו. ההתחלה שוב לא הייתה פשוטה, כשבכל ששת טורנירי הצ'אלנג'ר לא עבר את הסיבוב השני. אז הומבר החליט לא להגיד נואש וחזר שוב לטורנירי הפיוצ'ר כדי לצבור עוד ביטחון, ועשה שני חצאי גמר ועוד זכייה.

כמה ימים לפני יום הולדת 20 הפקק השתחרר ואוגו קיבל את המתנה הכי טובה שהיה יכול לקבל - זכייה בטורניר הצ'אלנג'ר הראשון שלו, שלאחריו הגיע ללא פחות מחמישה גמרים בתשעה טורנירים וזכה בשלושה תארים נוספים, כשבין לבין הצליח להשתחל בזכות להגרלה הראשית של ארצות הברית הפתוחה, ושם הודח בסיבוב השני כשהפסיד לסטן ואוורינקה השווייצרי.

לאחר השנה הפנטסטית שלו, החליט הצרפתי לעשות עוד קפיצת מדרגה והתחיל להתחרות בסבב ה-ATP. הוא פתח טוב את טורנירי ההכנה לאוסטרליה, זכה בטורניר צ'אלנג'ר במולדתו והמשיך להישג הטוב ביותר אז בסבב והגיע לחצי גמר בטורניר הבית שלו במארסיי, שם הודח על ידי מיכאל קוקושקין. דווקא לאחר שנה וחצי נהדרות הגיע המשבר, ממש בסוף עונת המגרשים הקשים ולאורך כל עונת החימר הצרפתי נראה אובד עצות ולא הצליח לעלות לסיבוב השני ב-9 מתוך 10 טורנירים. למזלו, עונת הדשא הגיעה והומבר ידע שהמשחק המגוון שלו בא לידי ביטוי ומנוצל היטב על הדשא והצליח להגיע עד שמינית גמר ווימבלדון, שם הפסיד למדורג 1 בעולם, נובאק ג'וקוביץ'. משם הוא המשיך עד חצי גמר ניופורט וסיים את השנה על הצד הטוב ביותר עם עוד שני תארי צ'אלנג'ר.

הפעם הצרפתי הגיע לפתיחת 2020 כשהוא מדורג במקום ה-56 בעולם, ובגיל 21 זכה בטורניר ה-ATP הראשון שלו כשניצח בגמר באוקלנד (250 נקודות) את בנואה פר, בן ארצו, ואף הגיע לחצי גמר טורניר דלריי ביץ'. אבל שוב כשהכל נראה ורוד, סופו של המשבר להגיע, וזה קרה מהר מהצפוי. כבר בתחילת העונה הומבר לא הצליח לייצר יציבות וב-6 מתוך 7 הטורנירים ששיחק בהם לא עבר את שמינית הגמר, על חימר ועל מגרש קשה (לא השתתף בשנה שעברה בטורנירי דשא).

רגע לפני סיום העונה הוא שוב התעלה על עצמו וזכה בטורניר ה-ATP השני שלו, הפעם על המגרש הקשה באנטוורפן שבבלגיה, כאשר ניצח את אלכס דה מינור. הוא המשיך לעשות חייל גם בטורניר מאסטרס 1000 בפריז, שם הגיע עד רבע הגמר. מאזנו של הומבר בגראנד סלאמים השונים הוא שישה ניצחונות לעומת 10 הפסדים ויש לו מאזן מושלם של שלושה גמרים ושלוש זכיות.

עונת 2021 נפתחה לא טוב עבור הצרפתי, שלא הצליח לעבור את הסיבוב השני ב-5 מתוך 7 הטורנירים ששיחק, אך נראה פשוט מצוין בטורנירי "הבית" שלו בצרפת.  הוא הגיע לחצי גמר במארסיי ורבע גמר במונפלייה. עונת החימר לא האירה לאוגו פנים עם הדחות כבר בסיבוב הראשון ב-5 מתוך 6 טורנירים. אבל הוא לא אמר נואש ואז הגיעה ההכנה לווימבלדון עם רבע גמר בשטוטגרט וזכייה שלישית ומדהימה בטורניר האלה, אחרי ניצחון מרשים על אנדריי רובלב הרוסי המדורג במקום ה-7 בעולם.

שני השחקנים חוו לא מעט עליות ומורדות בקריירה הקצרה שלהם, אך הם מגיעים בכושר מצוין בטורנירי ההכנה ובכלל על הדשא, ועכשיו מה שנשאר זה לחכות ולראות את הסוסים השחורים של ווימבלדון.