mako
פרסומת

מכובד: כסף לנלסון לוי בגראנד סלאם פריז

צפו: הישראלית הפסידה בגמר לפוואז הצרפתייה. מלכה, שמש וגפן פרימו הודחו

פורסם:
(GETTY)
צילום: ספורט 5
הקישור הועתק
(GETTY)
(GETTY) | צילום: ספורט 5
היום הראשון בגראנד סלאם פריז גם הביא איתו מדליה ראשונה. תמנע נלסון לוי קטפה את הכסף בבירת צרפת אחרי שהגיעה עד לגמר בו הפסידה למקומית מרתה פוואז באיפון 1:18 דקות לסיום הקרב.

תמנע נלסון לוי (עד 57 ק״ג) גברה בסיבוב הראשון על אויונגרל המונגולית בזכות איפון. בסיבוב השני ניצחה את אדאצ׳י היפנית והעפילה לחצי הגמר שם התחרתה נגד יריבה יפנית נוספת, מגוּמי פושידה, אותה ניצחה הישראלית והעפילה לגמר, בו כאמור נכנעה לפוואז באיפון.

ענבל שמש (עד 63 ק״ג) פתחה את התחרות עם ניצחון דרמטי על דבר המקומית, שהגיע בעקבות 3 עונשים שהצרפתייה ספגה, כשהשתיים נכנסו לשלב ניקוד הזהב, ונאבקו כמעט 9 דקות. בסיבוב השני פגשה הישראלית את ואסקס פרננדז הספרדיה, וניצחה אותה. 

ברבע הגמר שמש התמודדה נגד ואן ליסחוט ההולנדית. אחרי קרב ארוך במהלכו ספגה שני עונשים, הקרב נכנס לשלב ניקוד הזהב, בו שמש הפסידה בעקבות עונש שלישי שספגה וירדה לבית הניחומים. בקרב הראשון בשלב זה הפסידה לאושקורן הצרפתייה, כדקה לאחר שהקרב הגיע לשלב ניקוד הזהב. 

תמר מלכה (עד 48 ק״ג) פתחה את התחרות מהסיבוב השני, שם פגשה את ורגאס ליי הצ׳יליאנית, שניצחה את הישראלית. גפן פרימו (עד 52 ק״ג) החלה את התחרות מהסיבוב השני גם היא, שם פגשה את ואן קרבל ההולנדית, שהדיחה את הישראלית.

מחר (ראשון) יתחרו מיה קוגן, ענבר לניר ורז הרשקו. מיה קוגן (עד 70 ק״ג) הוגרלה נגד חאייב הלבנונית, הגרלה שאמורה לספק מפגש מסקרן מאוד כבר מהסיבוב הראשון. אמורה כיוון שהמפגש עתיד להסתיים בניצחון ישראלי ללא קרב, זאת כאות החרמה שצפויה להגיע מצידה של הלבנונית. 

כידוע, בענף הג׳ודו ספורטאים וספורטאיות רבים נמנעים מלהילחם נגד ישראלים, וגם במפגש הזה הדבר צפוי לקרות.

מדליסטית הכסף מפריז ענבר לניר (עד 78 ק״ג), תתחיל את התחרות מהסיבוב השני בזכות דירוגה, סיבוב שמהווה את שלב רבע הגמר. נגד לניר תתמודד המנצחת בין גודבוט הקנדית לבין מיכאלידו הקפריסאית.

מדליסטית הכסף מפריז רז הרשקו (78+ ק״ג) תפתח את התחרות גם היא מהסיבוב השני זאת בזכות דירוגה, ותפגוש את המנצחת בקרב בין אמביירו הצרפתיה לבין בולאבינה האוקראינית.
תמנע נלסון לוי
:


שני הרשקו