אל החוויה האולימפית הגיע היום (שני), וילפרד למקה, היועץ המיוחד לקידום השלום והספורט מטעם האומות המאוחדות, בכדי לקדם את נושא השלום בין הישראלים לפלסטינים באמצעות הספורט.
בפגישה היועץ הסביר שהוא רואה בספורט כלי חשוב לבניית גשרים בין יחידים וסביב קהילות בעולם, כלי שעשוי לעזור ולקרב בין שני צידי המתרס. בהמשך הביקור נציג האו"ם התרשם גם ממתקן החוויה האולימפית שבו התנסה במהלך הביקור.
יו"ר הוועד האולימפי, צבי ורשביאק, סיפר ל-ONE: "הוועד האולימפי עוסק בספורט ולא בפוליטיקה. אנחנו מוכנים לעזור לוועד האולימפי הפלסטיני בכל מה שקשור לספורט, אך לצערי הם מתייחסים לנושא יותר מבחינה פוליטית ולצערנו צריכים שניים לטנגו".
ורשביאק הוסיף: "אנחנו נקבע כבר פגישה נוספת ל-17 במאי בשווייץ ונמשיך לדון בהמשך הפעולה ואנחנו מצידנו נעמיד לרשות הספורטאים הפלסטינים את כל הכלים שישנם בארץ הקשורים לספורט, אך לצערי אני בינתיים לא רואה נכונות לשיתוף פעולה מצידם".
נציג האו"ם, שבעברו שימש כג'נרל מנג'ר של קבוצת הפאר של ורדר ברמן הגרמנית במשך 18 שנים, נפגש עם ראשי הוועד האולימפי, היו"ר צבי ורשביאק והמנכ"ל אפרים זינגר, ודן עימם על דרכים לקירוב ושיפור היחסים בין שני העמים בדרכי ספורט.
היועץ רואה בפגישה שנערכה בינואר האחרון במשרדי הוועד האולימפי הבינלאומי בשווייץ, בין הוועד האולימפי הישראלי לבין הוועד האולימפי הפלסטיני בראשות ג'בריל ראג'וב, סימן טוב לרצון לשיתוף פעולה בין שני הצדדים.
הוא סיפר שהוא מאמין שזה רגע היסטורי כאשר הצדדים נפגשו בחודש הקודם והוא מקווה שהספורט יצליח לקרב בין שני העמים אפילו גם אם במעט. "זה אומנם צעד קטן אבל זה צעד לבניית אמון בין שני הצדדים" אמר הנציג.
מנכ"ל הוועד האולימפי הישראלי, אפרים זינגר, ציין במהלך הפגישה שהם ניסו לסכם על שיתוף פעולה בין שתי הוועדות בכדי לקרב בין ספורטאים צעירים והוא הביע תקווה שגם הצד הפלסטיני ירצה בכך.
הגעתו של יועץ האו"ם לענייני שלום וספורט באה בעקבות הפגישה שהתקיימה בינואר האחרון במשרדי הוועד האולימפי הבינלאומי בשווייץ, בין יו"ר הוועד העולמי ד"ר ז'אק רוג, יו"ר הוועד האולימפי בישראל, צבי ורשביאק, המנכ"ל אפרים זינגר ויו"ר הוועד האולימפי הפלשתינאי, ג'בריל ראג'וב, לשם פגישה מיוחדת שמטרתה היתה לקבוע דרכי פעולה ושיתוף פעולה בין הצדדים בעתיד, ולנסות לבנות את הדרך להקל על הספורטאים הפלשתינאים לבנות את תשתית הספורט האנושית והפיזית ולאפשר להם נגישות למחנות אימונים.
במקביל הם ניסו למצוא דרך לפתח פרוייקטים משותפים של ספורטאים ישראלים ופלסטינים שיובילו את שני הוועדים האולימפיים ואת שני הצדדים ליצירת הבנה וידידות.