אתם רגילים לראות אותם עסוקים בבישולים מסוג אחר, כאלה שמעורב בהם כדור ודשא. אלא שהערב (ראשון) ב-21:00 שלמה שרף, רון קופמן, מירי נבו ואבי מלר ימירו את הכדורגל בבורגול ואת הדשא בירקות שורש, וינסו לבשל ארוחה יוקרתית ל-70 אורחים במסגרת תכנית מיוחדת של המטבח VIP. איך זה ייגמר?

אם מישהו רוצה לשים על זה כסף, כנראה שכדאי לו להמר על שלמה שרף. שרף, מאמן עבר ופה גדול בהווה, דווקא יודע דבר או שניים על בישול. לדבריו, זה עולם אחר לגמרי בהשוואה לעולם הכדורגל: "מצאתי פורקן בבישול. הסירים לא מדברים אליי, לא מפריעים לי, ואני מוצא שם את השעות היפות שלי".

שרף מסביר כי את האהבה למטבח רכש עוד בצעירותו. "להוריי הייתה מסעדה בכפר סבא. כילד הייתי בא הרבה למסעדה ומסתכל איך אמא זכרה לברכה מבשלת. יכול להיות שינקתי קצת מהבית את הרגש הזה לבישול".

"קופמן הוא כמו תינוק"

ומה חושב מאמן הנבחרת לשעבר על מאמנו הנוכחי במטבח, השף עזרא קדם? לשרף יש רק שבחים: "להיות במחיצתו של השף קדם זו חוויה גדולה מאוד. הוא איש חזק מאוד, מאוד דומיננטי". אלא שעל הדרך, שרף לא שוכח כמובן להקניט את "ידידו הטוב", רון קופמן: "קופמן הוא כמו תינוק. הוא צריך לאכול כל שלוש שעות, אחרת הוא לא יגדל", אומר שרף לקדם בתכנית, "אז תדאג להכין לו מספיק אוכל".

קופמן עצמו לא בדיוק הסתדר עם שף קדם, שאף כינה אותו ואת מירי נבו "פרחחים קולינריים". כמובן שאצל קופמן, דבר כזה לא עובר בשתיקה: "גם על ג'ורג'י בסט ודייגו מראדונה אמרו שהם 'פרחחים ספורטיביים'. נו אז מה? הקהל בא לראות אותם, זה מה שחשוב".

אז איך יסתיים מפגש הענקים בין קופמן לשף קדם? באיזה קרב יפסיד שלמה שרף? ומה יעלה בגורל מרק העגבניות של אבי מלר? כל התשובות הערב. בינתיים, נשאיר אתכם עם טעימה קטנה - לקט מהאירועים המשעשעים שישודרו בתכנית. ואיך אפשר בלי מתכון החריימה המהולל של שלמה שרף. אולי זה מה שחסר לכדורגל שלנו?

המרכיבים:
חתיכות דג נסיכת הנילוס
שמן
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
לימון
כמון
שום שלם או כתוש
בצל
רסק עגבניות

אופן ההכנה:
כותשים את השום עם חצי כוס שמן ועם הפפריקה. בוחשים, מכניסים את הדג, מוסיפים קצת לימון ואת שאר התבלינים ונותנים להכל רבע שעה על הגז.